Son Haberler
29.05.2012 Salı 10:24
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

NEVŞEHİR - NEVŞEHİR'İN PROJE BAŞARISI
01.07.2010 08:56
NEVŞEHİR (İHA) - Nevşehir, Avrupa Birliği Eğitim Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından yürütülen Comenius, Leonardo Da Vinci Hareketlilik, Leonardo Da Vinci Ortaklık ve Avrupa Dil Ödülü programlarında önemli bir başarıya imza attı.
2010 yılında şuana kadar açıklanan sonuçlara göre, Nevşehir'de 2 kurum "Avrupa Dil Ödülü" aldı, 6 okulun "Comenius" projesi, 1 kurumun Leonardo Da Vinci Hareketlilik, 4 kurumun ise Leonardo Da Vinci Ortaklık projesi kabul edildi. Comenius programı kapsamında Mihriban Emin Günel İlköğretim Okulu, Uçhisar İlköğretim Okulu, Kozaklı Atatürk İlköğretim Okulu, Ortahisar Fatih İlköğretim Okulu, Acıgöl Atatürk İlköğretim Okulu ve Nevşehir Ticaret Meslek Lisesi'nin Comenius Okul Ortaklıkları Projeleri kabul edildi. Proje kapsamında okulların her biri 23 bin Euro hibe alacak. Kozaklı Atatürk İlköğretim Okulu ve Ortahisar Fatih İlköğretim Okulu 2010 Avrupa Dil Ödülü sahibi oldu. Bu sonuçlarla birlikte Nevşehir en çok "Avrupa Dil Ödülü" sahibi il olma ünvanına sahip oldu. Çat Cumhuriyet İlköğretim Okulu ve Ürgüp Mehmet Dinler İlköğretim Okulu ise teşvik ödülü aldı.
Leonardo Da Vinci Hareketlilik programı kapsamında ise Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü AB Proje Koordinasyon birimi tarafından hazırlanan proje kabul edildi. Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü proje kapsamında 30 bin 660 Euro hibe almaya hak kazanırken projenin yerel ortakları ise Nevşehir Belediyesi, Nevşehir Tarım İl Müdürlüğü, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası, İŞKUR ve Ürgüp Turizm Eğitim Merkezi oldu. En son açıklanan Leonardo Da Vinci Ortaklık projesi kapsamında yine Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü AB Proje Koordinasyon Birimi tarafından hazırlanan "Improving Cooperation between Vocational and Adult Education Institutions, Local Authorities and NGO's to Meet Labour Market Needs" (İşgücü piyasasının ihtiyaçlarını karşılamak için Mesleki ve Yetişkin Eğitim Kurumları, Yerel Yönetimler ve STK'lar arasındaki işbirliğinin artırılması) başlıklı proje kabul edildi. Bu projede ise Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü 24 bin, yerel ortakları olan Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası ve Sinop Üniversitesi'nin her biri 18 bin Euro hibe alacak. Projenin ayrıca 16 yabancı ortağı bulunuyor.
Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2009 yılında kabul edilen Nevşehir Üniversitesi, Örnekevler İlköğretim Okulu ve Acıgöl Karacaören İlköğretim Okulu'nun yerel ortak olarak yer aldığı Comenius Regio Projesi (Bölgesel Ortaklıklar) ise halen devam ediyor. Yine Leonardo Da Vinci Ortaklık projesi kapsamında Nevşehir'de ilk defa bir belediyenin ve havacılık şirketinin projesi kabul edildi. Uçhisar Belediyesi ve Uluer Havacılık Turizm ve Ticaret Limited Şirketi tarafından hazırlanan "New and Alternative Tourism Enterprises" (Yeni ve alternatif turizm kuruluşları) başlıklı proje kabul edildi. Her iki kuruluşta proje kapsamında 18 bin Euro hibe almaya hak kazandı. Projenin ayrıca 6 yabancı ortağı bulunuyor.
Avrupa Birliği Eğitim Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından yürütülen diğer Leonardo Da Vinci Yenilik ve Grundtvig Öğrenme Ortaklıkları programlarının sonuçları ise henüz açıklanmadı. Nevşehir'de birçok kuruluşun bu proje tiplerine de başvurusu bulunuyor.
(MÖZ-AÖ-Y)
01.07.2010 08:52 TSİ
NNNN

YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.