Son Haberler
29.05.2012 Salı 09:14
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

Obama: İsrail'le aramızda 'kırılmaz' bağlar var
ABD Başkanı Barack Obama, ülkesi ile İsrail arasında "kırılmaz bağlar" bulunduğunu söyledi. Obama, İsrail'in barış istediğine ve doğrudan görüşmelerin yeniden başlatılması konusunda ciddi olduğuna inandığını ifade etti. 06.07.2010 21:48

     Obama, Washington'ı ziyaret eden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Beyaz Saray Oval Ofis'te biraraya geldi. Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Obama, İsrail'in bazı malzemelerin Gazze'ye girmesine izin verme kararından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bunun "gerçek bir ilerleme" olduğunu belirtti. 

     İsrail'in barış istediğine ve doğrudan görüşmelerin yeniden başlatılması konusunda ciddi olduğuna inandığını ifade eden Obama, ABD'nin, İsrail'den, güvenliğini zayıflatacak bir adım atmasını hiçbir zaman istemeyeceğini vurguladı. 

     Obama, ülkesi ile İsrail arasındaki ilişkilerde anlaşmazlıklar yaşandığı yönündeki yorumlara katılmadığını belirterek, İsrail'e verdiği desteğin hiçbir tereddüt içermediğini bildirdi. 

     Bir soru üzerine, İsrail ile Filistinliler arasında doğrudan görüşmelerin, Yahudi yerleşimlerinin inşası konusundaki kısmi moratoryumun Eylül ayında sona ermesinden önce başlayacağını umduğunu kaydeden Obama, İsrail'in bir dizi "kendine özgü" güvenlik tehdidiyle karşı karşıya olduğunu, nükleer programından dolayı İran'a baskı uygulamaya devam edeceklerini söyledi. 

     Netanyahu da Filistinliler ile barışı sağlamaya olan "bağlılıklarını" dile getirdi, ABD ile İsrail arasındaki ilişkilerin bozulduğuna dair haberlerin "tamamen yanlış" olduğunun altını çizdi.

AA

YORUMLARINIZ
C.ark - 08.07.2010 14:31
Obama da diğerleride aynı hepsi aynı amaca hizmet ediyor sakın güvenmeyin
xxx - 06.07.2010 22:34
Resmen ikiyüzlülük.Bazı malzemelerin girişine izin verilmesini kafi buluyor.Diğer malzemelerdeki ksıtlamaların ne kadar hayati öneme haiz olduğunu es geçiyor.Güya dünyaya demokrasi getirme meraklısı bir ülkesiniz, neden ablukanın tamamen kalkmasını sağlamıyorsunuz?Tamam, silah istemiyorsanız haklı olabilirsiniz ama bunun kontrolünü BM Barış gücü yapamaz mı?Kendi Barış gücünüze de mi güveniniz yok.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.
1