Son Haberler
29.05.2012 Salı 10:50
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

OLAYLI SP İFTARININ ARDINDAN GÖZALTINA ALINANLARDAN 3'Ü SERBEST KALDI
23.08.2010 14:23
İSTANBUL (İHA) - Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un da katıldığı iftar yemeğini basarak taşkınlık çıkardıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 18 kişiden 3'ü serbest bırakıldı.
SP İstanbul İl Başkanlığı'nın geçtiğimiz Cumartesi akşamı WOW Otel'de düzenlediği iftar yemeğinde, salonu basan bir grup Kurtulmuş'u protesto ederek taşkınlık çıkarmıştı. SP üyeleri ise grupla yumruklu kavgaya tutuşmuş, kavga sırasında bazı kişiler masada bulunan bıçaklarla birbirlerinin üzerine yürümüştü. Numan Kurtulmuş'un salonu terk etmesine neden olan olaya çevik kuvvet polisi müdahale etmişti. Olayın ardından Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, salonu basıp, taşkınlık çıkardıkları
gerekçesiyle 18 kişiyi gözaltına aldı. Eski yöneticilerin de aralarında bulunduğu şüpheliler Asayiş Büro Amirliği'ne götürüldü. İfadeleri alınanlardan SP İl Yönetim Kurulu Üyesi Sabahattin Yiğit, SP Milletvekili Adayı Erol Urhan ve Esenler Belediyesi Meclis Üyesi Tuğrul Yalçınkaya serbest bırakıldı.
Basın mensuplarına açıklama yapan Sabahattin Yiğit, SP İl Yönetim Kurulu Üyesi olduğunu ifade ederek, "Hakkımızda suç duyurusunda bulunulmuş. Burada görüntüleri izledik ama kendimi göremedim. Alakası olan, olmayan herkesi aldılar" dedi. "Bilet sattığımız herkesi ifadeye aldılar" diyen Yiğit, "Bunlar çok yanlış şeyler. İl yönetim kurulu üyesi hakkında suç duyurusunda bulunuyorlar" şeklinde konuştu. Yiğit ayrıca şikayetin kurumsal olduğunu sözlerine ekledi.
SP Milletvekili adayı Erol Urhan da teşkilatın 40 yıldır iftar programı yaptığını ve yaşananların mili görüş tarihinde bir ilk olduğunu söyledi. Bütün kamuoyunun sonuçları konuştuğunu ancak olaylara neden olan sebepleri konuşmadıklarını kaydeden Urhan, "Acaba 40 yıldır uyum içerisinde çalışan bir teşkilat nasıl bu hale geldi? Kardeş hukukundan bahsediyorlar. Kardeşlik hukukunun perde arkasında nasıl işlendiğini görsünler" diye konuştu.
Esenler Belediyesi Meclis Üyesi Tuğrul Yalçınkaya ise "SP bölünmeye mi gidiyor?" şeklindeki bir soruya yanıt verdi. "Bölünme tehlikesi olacağını sanmıyorum" diyen Yalçınkaya, "Milli görüşün kendi kuralları vardır. Bu kuralları kabul edip, devam edenler var, kabul etmeyip ayrılanlar var. Şuanda bir bölünme tehlikesi yok. Numan Kurtulmuş ve Necmettin Erbakan hocamız bir istişare yaptılar. İstişare sonucu ufak bir anlaşmazlık oldu. Hocamız bunun kardeşliğe bir tehdit olduğunu düşünerek yeni bir kongre
talebinde bulundu. Genel idare kurulunun şahsen bizi üzen bir kararı çıktı. Erbakan hocamızın iyi niyetine karşı gelen bir karar çıktı. bundan sonra da tabanca hocamızın kararı neden uygulanmadı diye huzursuzluklar çıktı. Erbakan hocamız muhakkak bir açıklama yapacaktır. Görüşlerini beyan ettikten sonra sükunet tahsis edilecektir" şeklinde konuştu.
Öte yandan, gözaltına alınan diğer şüphelilerin ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılacakları öğrenildi.
(VK-ÇK-Y)
23.08.2010 14:22:19 TSI
NNNN
YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.