Son Haberler
04.02.2012 Cumartesi 20:41
USD 1,7500 EUR 2,2970 EUR/USD 1,3126 IMKB100   60148/%0,00
ISTANBUL Pazar: 4°C/11°CPazartesi: 5°C/12°CSalı: 4°C/9°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

"Öldüren deprem değil ihmal"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil, Elazığ depremi sonucu ortaya çıkan tabloya dikkat çekerek, "Öldüren deprem değil, ihmal. O evlerin o şekilde yapılmasına, yapılmış olanların devamına izin verenler, ondan sonra sadece ağlayanlar ve bir şeyler yapmaya çalışanlar var. Bu bir şey ifade etmez. Çünkü, Türkiye bir deprem bölgesi" dedi. 09.03.2010 13:30

 İSTANBUL (ANKA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil, Elazığ depremi sonucu ortaya çıkan tabloya dikkat çekerek, "Öldüren deprem değil, ihmal. O evlerin o şekilde yapılmasına, yapılmış olanların devamına izin verenler, ondan sonra sadece ağlayanlar ve bir şeyler yapmaya çalışanlar var. Bu bir şey ifade etmez. Çünkü, Türkiye bir deprem bölgesi" dedi.
Tamaylıgil, CHP İstanbul İl Kadın Kolları tarafından düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıya CHP İstanbul milletvekilleri Çetin Soysal ve Mehmet Sevigen, İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ve yazar Ataol Behramoğlu da katıldı. Burada bir konuşma yapan Tamaylıgil, Elazığ depremi sonucu ortaya çıkan tabloya dikkat çekerek "Öldüren deprem değil, ihmal. O evlerin o şekilde yapılmasına, yapılmış olanların devamına izin verenler, ondan sonra sadece ağlayanlar ve bir şeyler yapmaya çalışanlar var. Bu bir şey ifade etmez. Çünkü, Türkiye bir deprem bölgesi" dedi. Tamaylıgil, Hükümet'e "Rant için yaptığınız hesapları deprem bölgeleri için, İstanbul için neden yapmadınız, yapmıyorsunuz" diye seslendi.
Konuşmasından TEKEL işçilerinin eylemine de değinen Tamaylıgil, "Onurlu direnişlerini sürdüren TEKEL işçileriyle birlikte biber gazı da, tazyikli su yemek de şerefti. Bir arkadaşlarını kaybettiler, helallik istediler. Ancak buna bile izin verilmedi. Türkiye o izin vermeyenlere de hiç bir zaman helallik vermeyecektir" diye konuştu.
Başbakan'ın "Kadınlara önem veriyorum" sözlerini anımsatan Tamaylıgil, "Sen, çocukların, yakınların farkında değilsiniz ama benim kadınım çöpte ekmek, yemek topluyor. Çocuğunu okutmaya, iş, aş bulmaya çalışıyor. TEKEL direnişinde olduğu gibi, onurundan da, şerefinden de bir dirhem ödün vermiyor" diye konuştu.(ANKA)
(HH/ÖMR)

YORUMLARINIZ
Bilal Cansever - 09.03.2010 19:15
Ayiptir ya,
o evler cumhuriyet yasinda kerpic evler.
bari deprem uzerinden siyaset yapma baykal.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.
1

Share on Facebook