Son Haberler
29.05.2012 Salı 13:47
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

OTUNBAYEVA, YEMİN EDEREK GÖREVİNE BAŞLADI
03.07.2010 09:35
BİŞKEK (A.A) - Kırgızistan'da referandum yoluyla cumhurbaşkanlığı yetkilerini üstlenen geçici hükümetin Başbakanı Roza Otunbayeva, yemin ederek görevine başladı.
     Bişkek Konser Salonunda düzenlenen törende Kırgızistan Merkez Seçim Komisyonu Başkanı Akılbek Sariyev, seçildiğine ilişkin mazbatasını verdiği Otunbayeva'yı Kırgızistan Cumhurbaşkanı ilan etti.
     27 Hazirandaki referandumda kabul edilen yeni anayasaya el basan Otunbeyeva da, Kırgızistan devleti ve halkın refahı için dürüst, şeffaf ve açık olacağına, ülkenin çıkarlarını koruyacağına, yasaları gözetleyeceğine, demokratik ilkeleri izleyeceğine dair yemin etti.
     Kırgızistan Milli Marşının okunmasının ardından da bir konuşma yapan Otunbayeva, "Kırgızistan halkının, 5 yıl içinde 2 devrim yaşamasından büyük ders alması gerektiğini", 7 Nisanda kutsal bir hedef için canını veren 86 kahramanın isimlerinin asla unutulmayacağını belirtti.
     Cumhurbaşkanı Otunbayeva ülkenin güneyindeki trajik olaylara değinerek, "Ne yazık ki, Oş ve Celalabad eyaletlerinde kara güçler yüzünden suçsuz insanlar öldü. Biz güçlü ve sabırlı olmalıyız. Yakınını kaybeden ailelere başsağlığı diliyorum. Allah yardımcınız olsun. Devlet olarak yaraların çabuk sarılmasında büyük çaba sarf edeceğine söz veriyorum. Evi olmayanlara kışa kadar mutlaka ev yapılacak. Biz kardeş halklarıyız. Bu 'Alatoo' topraklarında birlik içinde yaşamak bizim kaderimizdir" dedi.
     Otunbayeva, Kırgızistan'ın bundan sonra devrimden evrime geçmesi gerektiğini ifade ederek, referandum yoluyla kabul edilen anayasanın ülkenin evriminde büyük rol oynayacağına inandığını belirtti.
     Yaklaşık yarım saat süren cumhurbaşkanlığı yemin törenine Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun yanı sıra, geçici yönetimin yetkilileri, yerel ve kamu yöneticileri, yazarlar ve bilim adamları, yabancı devletlerin büyükelçileri ve misyon şefleri katıldı.
YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.