Son Haberler
29.05.2012 Salı 14:00
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

(ÖZEL HABER) - YAZAR BOJİDAR ÇİPOF'DAN, SÜMELA MASTIRI'NDAKİ AYİNE "İŞGAL" BENZETMESİ
10.08.2010 16:12
İSTANBUL (İHA) - Yazar Bojidar Çipof, Sümela Manastırı'nda 15 Ağustos'ta yapılacak ayinin "işgal" anlamına geldiğini savunarak, "Oraya insanlar Fatih Sultan Mehmet'in rövanşını almaya geliyorlar. Hukuk yolları kullanılarak bu ayinin önlenmesi gerekiyor" dedi.
"Patrikhane ile Mücadelem" adlı kitabının tanıtımını yapan Çipof, 15 Ağustos 2010'da Sümela Manastırı'nda yapılacak olan ayine ilişkin ilginç değerlendirmelerde bulundu. Çipof, ayinin tarihinin özel bir mana taşıdığını belirterek, "15 Ağustos 1461 Fatih Sultan Mehmet'in Trabzon Rum İmparatorluğu'nu yıktığı gündür. Ve bunun seçilmesi son derece manidardır" diye konuştu.
Çipof yapılacak ayin için Yunanistan'dan 6-7 bin kişilik bir grubun geleceğini ifade ederek, Sümela Manastırı'nın kapasitesinin 400-500 kişilik olduğunu vurguladı. Çipof kısmi ayin değil bir işgal yapılacağını iddia ederek, "Kısmi ayini bırakın orası işgal edilmiş olacak. Oraya insanlar Fatih Sultan Mehmet'in rövanşını almaya geliyorlar. Hukuk yolları kullanılarak bu ayinin önlenmesi gereklidir" şekline konuştu.
Yazar Bojidar Çipof, benzer bir olayın daha önce de yaşandığını ifade ederek, "Birkaç sene önce sanatçı Georges Dalaras Rumeli Hisarı'nda yapacağı konser son dakika valilik Vararıyla iptal edilmişti" diye devam etti.
Basına da duyarlı olmaları çağrısı yapan Çipof, "3 Ayasofya ve Megali İdea diye makalelerimde bunun hazırlığını yaptım. Burada sıranın Megali İdea'ya göre Ayasofya'da olduğunu vurguladım. Bununla ilgili duyumlar var. Sultanahmet'teki ayin için birtakım girişimler var. Sümela'dan sonra sıra Ayasofya'da. Megali İdea'nın en önemli ayağı olan 3. Ayasofya'da. Ayinden sonra Konstantinopolis yine bizim olacaktır. Bu söyleme dikkat edilmelidir. Sümela'daki ayinle ilgili yetkiliklerin bazı uygulamalar yapmaları
gerekmektedir" açıklamalarını yaptı.
(MH-ÇK-CMH-Y)
10.08.2010 16:11:36 TSI
NNNN
YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.