Son Haberler
29.05.2012 Salı 14:07
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

PAKİSTAN MAHKEMESİ ABD SALDIRILARININ ÖNLENMESİNİ İSTEDİ
30.06.2010 11:39
İSLAMABAD (A.A) - Pakistan'da Lahor Yüksek Mahkemesi, ABD'nin insansız uçaklarla Pakistan'da düzenlediği saldırıların ''egemenlik haklarının ihlali'' olduğunu belirterek hükümetten, güney ve kuzey Veziristan bölgelerine düzenlenen bu saldırıların önlenmesini istedi.
     Lahor Yüksek Mahkemesi, ABD saldırılarının hedefinde olan bölgede bir aşiret üyesi tarafından verilen şikayet dilekçesini değerlendirdi. Mahkeme verdiği kararda, Veziristan aşiretler bölgesinde düzenlenen saldırıların sorumluluğunun Pakistan hükümetinde olduğuna kanaat getirdi ve bunların önlenmesi için hükümetin bir an önce harekete geçmesi önerisinde bulundu.
     ABD insansız uçaklarınca Pakistan topraklarına düzenlenen saldırılarda Pakistan İslam Cumhuriyeti Devleti'nin egemenlik haklarının ihlal edildiği ve bu saldırılarda yüzlerce masum insanın öldüğü belirtildi.
     ABD casus uçaklarının bugüne kadar Pakistan topraklarında düzenlediği 220'den fazla saldırıda 1000'den fazla kişinin öldüğü ifade ediliyor.
     Pakistan'ın aşiretler bölgesinde 2008 yılında başlayan ABD saldırıları, kamuoyunda Amerikan ve Pakistan hükümeti karşıtı tepkilerin artmasına neden oluyor.
YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.