Son Haberler
29.05.2012 Salı 12:38
Yerli Medya
Faydalı Linkler
Yabancı Medya
Eğlenceli Linkler
Reklam & Bilgi
Bize Ulaşın
HaberX English
RSS
HaberX Mobile
Favorilerime Ekle
Anasayfam Yap
HaberX 'te Ara
Haber Arşivi
USD
1,7570
EUR
2,3630
EUR/USD
1,3449
IMKB100
59737/%0,00
ISTANBUL
Perşembe: 15°C/21°C
Cuma: 15°C/22°C
Cumartesi: 14°C/23°C
Havadurumu ayarlari
Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.
ADANA
ADIYAMAN
AFSIN
AFYONKARAHISAR
AGRI
AKCADAG
AKCAKOCA
AKDAGMADENI
AKSARAY
AKSEHIR
ALANYA
ALAPLI
ALPU
AMASRA
AMASYA
AMMAN
AMSTERDAM
ANAMUR
ANKARA
ANTALYA
ARALIK
ARDAHAN
ARDESEN
ARPACAY
ARTVIN
ASKABAT
ASTANA
ATINA
AVANOS
AYDIN
BAFRA
BAGDAT
BAKU
BALA
BALIKESIR
BARTIN
BASCIFTLIK
BASKIL
BATMAN
BAYBURT
BAYKAN
BELGRAD
BERLIN
BEYPAZARI
BILECIK
BINGOL
BIRECIK
BISKEK
BITLIS
BODRUM
BOGAZLIYAN
BOLU
BONN
BOZCAADA
BRUKSEL
BUDAPESTE
BUKRES
BUNYAN
BURDUR
BURSA
CADIR LUNGA
CANAKKALE
CANKAYA
CANKIRI
CAYCUMA
CELIKHAN
CEMISGEZEK
CENEVRE
CERKES
CEYLANPINAR
CEZAYIR
CHICAGO
CICEKDAGI
CIFTELER
CORUM
CUBUK
CUKURCA
CUKURHISAR
CUMRA
DALAMAN
DENIZLI
DERINKUYU
DEVELI
DEVREK
DIVRIGI
DIYARBAKIR
DOGANSEHIR
DOGUBEYAZIT
DUSANBE
DUZCE
EDIRNE
ELAZIG
ELBISTAN
ELMADAG
ERBAA
EREGLI-KARADENIZ
EREGLI-KONYA
ERUH
ERZINCAN
ERZURUM
ESKISEHIR
ETIMESGUT
FETHIYE
FINIKE
FRANKFURT
G.MAGOSA
GAZIANTEP
GEMEREK
GENC
GEREDE
GIRESUN
GIRNE
GOKCEADA
GOLBASI
GOLKOY
GUDUL
GUMULCINE
GUMUSHACIKOY
GUMUSHANE
GUNYUZU
GURUN
GUZELYURT
HAKKARI
HATAY
HAYMANA
HELSINKI
HINIS
HOPA
IGDIR
ILGAZ
INEBOLU
ISKENDERUN
ISPARTA
ISTANBUL
IZMIR
K.MARAS
KABIL
KAGIZMAN
KAHIRE
KALECIK
KALE-MALATYA
KANBERRA
KANGAL
KARABUK
KARAKECILI
KARAMAN
KARAPINAR
KARS
KASTAMONU
KAYSERI
KAZAN
KEBAN
KELKIT
KERKUK
KESKIN
KIEV
KILIS
KIRCAALI
KIRIKKALE
KIRKLARELI
KIRSEHIR
KISINEV
KIZILCAHAMAM
KIZILTEPE
KOCAELI
KOLN
KOMRAT
KONYA
KOPENHAG
KOSTENCE
KOZAKLI
KULU
KUTAHYA
KUVEYT
LEFKOSA
LONDRA
MACKA
MADEN
MADRID
MALATYA
MALAZGIRT
MAMAK
MANISA
MARDIN
MARMARIS
MAZGIRT
MAZIDAGI
MEDINE
MEKKE
MELBOURNE
MERSIN
MERZIFON
MIHALICCIK
MILANO
MINSK
MONTREAL
MOSKOVA
MUCUR
MUGLA
MUNIH
MURADIYE
MUS
MUTKI
NALLIHAN
NEVSEHIR
NEWYORK
NIGDE
NIKSAR
NUSAYBIN
OF
OLTU
ORDU
ORTAKOY
OSLO
OSMANCIK
OSMANIYE
OTTAWA
PADGORICA
PALU
PARIS
PATNOS
PEKIN
PINARBASI
POLATLI
PRAG
PRISTINA
RIYAD
RIZE
ROMA
S.KOCHISAR
SAKARYA
SAM
SAMSUN
SANLIURFA
SARAYBOSNA
SARICAKAYA
SARIKAMIS
SARIZ
SARKISLA
SEBINKARAHISAR
SELANIK
SEMDINLI
SEYDISEHIR
SEYITGAZI
SIDNEY
SIIRT
SILIFKE
SINOP
SIRNAK
SIVAS
SIVEREK
SIVRIHISAR
SOFYA
SOLHAN
SORGUN
STOCKHOLM
SULUOVA
SUMNU
TAHRAN
TARAKLIJA
TASKENT
TEKIRDAG
TIFLIS
TIRAN
TOKAT
TOKYO
TOMARZA
TOSYA
TRABZON
TUNCELI
TURHAL
UNYE
URGUP
USAK
USKUP
VALKANES
VAN
VARSOVA
VIRANSEHIR
VIYANA
WASHINGTON
WELLINGTON
YALOVA
YAPRAKLI
YESILHISAR
YESILYURT
YOZGAT
ZENITSA
ZILE
ZONGULDAK
ZURIH
ANA SAYFA
GÜNDEM
EKONOMİ
POLİTİKA
DÜNYA
SPOR
YEREL
SAĞLIK
TEKNOLOJİ
YAŞAM
MEDYA
KİTAP
SİNEMA
SÖYLEŞİ
EĞİTİM
QUARESMA: "BEŞİKTAŞ'I İLERİ TAŞIMAK İÇİN GELDİM"
02.08.2010 12:45
Tweet
Follow
İSTANBUL (A.A) - Beşiktaş'ın yeni transferi Ricardo Bernardo Quaresma, sahada olduğu süre boyunca takımı için her şeyini vereceğini vurgulayarak, ''Ben buraya Beşiktaş'ı ileri taşımak için geldim. Camiamıza büyük mutluluklar yaşatacağım'' dedi.
Siyah-beyazlı kulübün dünyaca ünlü Portekizli futbolcusu ''Q7'' lakaplı Quaresma, Türkiye'deki ilk röportajını Beşiktaş Kulübü'nün aylık resmi yayın organı Beşiktaş Dergisi'ne verdi. Derginin ağustos sayısına konuşan Querasma, kendisinden çok şey bekleyen siyah-beyazlı camiaya umut dolu mesajlar verirken, ''Camiamıza büyük mutluluklar yaşatacağım'' iddiasında bulundu.
''Q7'' şunları kaydetti:
''Ben buraya Beşiktaş'ı ileri taşımak için geldim. Camiamıza büyük mutluluklar yaşatacağım. Bunu hep beraber yapacağız. Geldiğimden beri kendimi çok mutlu hissediyorum ve bu mutluluğun getirdikleriyle taraftarlarımızın beklediği kupaları kazanacağız. İmza töreninde söylediğim 'Şampiyonluk için kanımı akıtacağım' sözünü burada da tekrarlamak istiyorum. Sahada olduğum süre boyunca takım için her şeyimi veririm ve bunu da yapacağım.''
-''MUTLU OLACAĞIM YERİN BEŞİKTAŞ OLDUĞUNU ANLADIM''-
Beşiktaş'a transfer sürecini anlatan Quaresma, ''Teklifi menajerim bana ilettiğinde düşüneceğimi söyledim. Çünkü Inter'den ayrılmak istiyordum. Bunun üzerine görüşmeler başladı. Beşiktaşlı yöneticiler benim çok önemli olduğumu hissettirip güvendiklerini söylediler. Ben de imzayı attım ve şu anda çok mutluyum. Ayrıca söylenildiği gibi Fenerbahçe ya da başka bir takımdan teklif almadım'' dedi.
Transfer sürecinde başkan Yıldırım Demirören'in kendisiyle konuşmak için yanına geldiği hatırlatılan Quaresma, ''Kendisini yanımda görmek büyük bir onurdu. Onların bana güvendiğini görmek benim için en önemlisiydi. Tabii ki beni isteyen birçok takım vardı ama başkanla konuştuktan sonra mutlu olacağım yerin Beşiktaş olduğunu anladım'' ifadelerini kullandı.
''Q7'', ''Başkanımız 'Schuster imzaladı, sen de imzalayacaksın' dediğinde çok mutlu oldum. Zamanında büyük futbolcuydu, şimdi de büyük bir hoca. Onunla çalışmak, onun tarafından eğitilmek bana mutluluk veriyor'' dedi.
BJK İnönü Stadı'nda kendisi için düzenlenen imza törenini de değerlendiren Portekizli yıldız, ''Bir futbolcunun en çok isteyeceği şey; sahaya girdiğinde isminin bağırılması, taraftarların onu beklediğini bilmesidir. Ben bunu o gün sonuna kadar yaşadım ve hayatıma damga vuran olaylar arasına girdi. Kendimi Beşiktaşlı, onların parçası gibi hissettim'' ifadelerini kullandı.
-''BANA NEREDE OYNAYACAĞIMI SÖYLESİNLER YETER''-
Quaresma, ''En verimli kullanılacağın oyun biçimi sence nedir?'' şeklindeki bir soruya, ''Fark etmez... Bana nerede oynayacağımı söylesinler yeter'' diye yanıt verdi.
Vikingur karşılaşması ile ilk kez resmi bir maçta Beşiktaş taraftarının karşısına çıkan Quaresma, müsabaka öncesi taraftarlara ''üçlü'' çektirdiği an ile ilgili olarak, ''Açıkçası Portekiz'de de insanlar futbolla çok ilgili ama Türkiye'deki gibi değil. Bu nedenle beni çağırdıklarında tedirgin oldum. Ne yapacağımı bilemedim. Ama sonucu güzel oldu'' dedi.
Vikingur maçında değerlendiremediği penaltının kariyerinde kaçırdığı ilk penaltı olduğunu söyleyen ''Q7'', ''Çok kötü vurdum, kaçırmamalıydım. Atmam lazımdı'' değerlendirmesini yaptı.
Sıklıkla yaptığı ayağının dışıyla sert şut ve kendine has topuk pasları hatırlatılan Quaresma, ''Doğarken ayaklarım kapalı olduğu için dışarı açma gibi bir eğilimim oluyor (gülüyor). Ayrıca diğer futbolcuların yapmadığı şeyleri denemeyi de seviyorum. Bir de başarılı olunca çok mutlu oluyorum'' şeklinde görüş belirtti.
Portekiz'in bir diğer popüler futbolcusu Ronaldo ile sürekli kıyaslanması hatırlatılarak, aralarında kişisel olarak rekabet olup olmadığı sorulan Quaresma, ''Hayır, aramızda bir rekabet yok. Onun kendi yetenekleri var, benim kendi yeteneklerim. Bir çekişme yaşamıyoruz. Kendisi çok iyi bir futbolcu olmanın yanı sıra harika bir insan. Buradan onun için en iyi dileklerimi sunuyorum'' dedi.
-''ÇOK YOKSUL BİR AİLEDE BÜYÜDÜM''-
Quaresma, çocukluğunun yoksulluk içinde geçtiğini vurgulayarak, hayatını, ''Hem yoksulluğun dibini, hem de zenginliğin zirvesini yaşadım'' diye özetledi.
Portekizli futbolcu, çocukluk dönemiyle ilgili bir soruya şu yanıtı verdi:
''Çok yoksul bir ailede büyüdüm. Yaşadığımız bölgede uyuşturucu dahil aklınıza gelebilecek her türlü kötü alışkanlık yaygındı. Bu sebeple o hayatı iyi biliyorum. O hayattan çok şey öğrenerek bugünlere geldim. Hem yoksulluğun dibini, hem de zenginliğin zirvesini yaşadım. Yaşadıklarımdan hep ders çıkardım. Bunların ne anlama geldiğini ve benim için önemini ayrı tutarım.''
Gecekonduda büyüdüğünü, küçüklüğünün tek odalı bir evde geçtiğini anlatan ''Q7'', ''Hayatımızı zar zor idame ettirebiliyorduk'' dedi.
-''KÜÇÜKKEN FUTBOLU SEVMİYORDUM''-
Küçükken futbolla hiç ilgilenmediğini belirten Quaresma, şunları kaydetti:
''Aklımda sadece o bölgede beraber büyüdüğüm çocuklar gibi kötü alışkanlıklar vardı. Onlara özeniyordum, sadece onlarla vakit geçirmek istiyordum. Ağabeyim ise futbol oynuyordu ve bir gün beni de antrenmana götürmek istedi. 'Çok istiyorsan gelirim ama futbolu sevmiyorum. Boşu boşuna götürme' dedim. Yine de gittik ve beni kendi antrenörüyle tanıştırdı. Ondan antrenmana katılmamı rica etti. Israrla istemediğimi söylesem de kendimi o ilçe takımının altyapısında buldum. Daha sonra Sporting Lizbon ağabeyimi kadrosuna katmak için geldi. Ona 'Futbol oynayan bir kardeşinin daha olduğunu duyduk' dediler. Ben hala futbolu sevmiyordum ve ciddiye almıyordum ama iki gün sonra imzayı attım. 17 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda Portekiz'le şampiyon olduktan sonra da hayatımın bir parçası oldu.''
''12 yaşındayken futbolu bırakıp hokey oynamak istemiştim'' diyen Quaresma, ''Anneme bunu söylediğimde 'Eğer futbolu bırakırsan; birincisi hokey oynamana izin vermeyeceğim, ikincisi dışarı çıkamayacaksın, üçüncüsü arkadaşlarınla görüşemeyeceksin' dedi. Tabii Avrupa Şampiyonası'nda iki gol atıp şampiyonluğu yakaladıktan sonra Sporting Lizbon'a döndüğümde bana B takımda oynama şansı verdiler. Orada 24-25 yaşında oyuncular vardı ve o an işin ciddiyetini kavradım. Artık profesyonellerle birlikteydim'' ifadelerini kullandı.
Ağabeyinin şimdi küçük bir takımda oynadığını belirten ''Q7'', ''Bütün hayatını benim iyi olmam için feda etti'' dedi.
Dört yaşındayken annesiyle babasının ayrıldığını anlatan Quaresma, ''Babamla da görüşüyorum, ilişkim sağlam, onu çok seviyorum ama annem gibi değil. Çünkü annemin neler çektiğini gördüm'' diye devam etti.
Quaresma, ''Ailem için gerekirse canımı bile veririm. İkinci kez düşünmem. Saha içinde soğukkanlıyım, hiçbir şeyden korkum yok. Çünkü bu hayatta her şeyi gördüm. Tabii insanlar beni genellikle sahada gördükleri için duygusuz olduğumu düşünebilirler. Ama işin içine ailem girdiğinde her şey farklılaşır'' dedi.
YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.
İLGİLİ HABERLER
Bakan Yıldırım iş bırakanları uyardı
29.05.2012, 12:27
Havada grev var!..
29.05.2012, 12:25
Ağrı'da KCK operasyonu
29.05.2012, 11:47
Feribot korsanı çete operasyonunda gözaltına alındı
29.05.2012, 11:27
"İstanbul, insanlığın ortak hafızasını taşıyan eşsiz bir şehirdir"
29.05.2012, 10:50
3 kilo esrara 4 tutuklama
29.05.2012, 10:37
Molotof kokteyli atan 6 sanığa 106 yıl hapis
29.05.2012, 10:11
Hesabınızda 1 kuruş bile bırakmayın!
29.05.2012, 10:08
Başbakan neden sezaryenle doğumlara takılmış olabilir?..
29.05.2012, 10:04
Memur için karar günü
29.05.2012, 09:51
PKK, Ağrı Dağı'nda 3 kişiyi kaçırdı
29.05.2012, 09:44
Yurtta hava durumu
29.05.2012, 09:33
Amasya'da kaza: 4 ölü, 1 yaralı
29.05.2012, 09:22
5. dalgada 6 tutuklama
29.05.2012, 09:10
Emre Uslu'ya bir itiraz da karısından: Ya Uludere’de Bahoz Erdal öldürülseydi
29.05.2012, 00:11
4 orgenerale tutuklama talebi
28.05.2012, 23:58