Son Haberler
29.05.2012 Salı 09:56
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

ROMANLARDAN FRANSIZ KONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE SİYAH ÇELENKLİ EYLEM
26.08.2010 12:03
İSTANBUL (İHA) - Fransa'nın, Roman vatandaşları sınır dışı etmesi sırasında ortaya çıkan ve tartışmalara neden olan görüntüler, Fransız Konsolosluğu önünde toplanan bir grup Roman vatandaş tarafından protesto edildi. Bina önüne siyah çelenk bırakan grup, Fransa'nın AB üyeliğinin iptalini istedi.
İstanbul'da bulunan Romanlar ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğlen saatlerinde Fransız Konsolosluğu önünde toplandı. Aralarında Prof.Dr. Orhan Kural'ın da bulunduğu grup adına konuşan Sivil Ayırımcılık Derneği Başkanı Elmas Azuz, "Bizler Avrupa'da, özellikle de Fransa'da Romanlara karşı esen ırkçı rüzgarı protesto etmek için toplandık Sarkozy, Romanların davranışını, kültürlerini beğenmediği için sınır dışı ettiğini söylüyor. Bugün, bir çok yoksul Roman, bebekler sınır dışı ediliyor. Fransız
hükümeti geçen sene 29 bin kişiyi sınır dışı etti. Sarkozy şimdi de Fransız vatandaşlığına geçmiş Romanların, göçmenlerin pasaportunu iptal etmekle tehdit ediyor. Buradan AB'ye sesleniyoruz. Kafa tasçı liderleri uyarın, ırkçılığı durdurun. Olmuyorsa bu ülkenin AB üyeliğini iptal edin" dedi.
Prof.Dr. Kural ise, "Yaşananlar çok vahim. Fransa'nın bir an önce uyarılması gerekiyor. Bu manzaraya kimsenin seyirci kalmaması gerekiyor" diye konuştu.
Açıklamanın ardından grup, beraberlerindeki siyah çelengi toplu halde konsolosluk binası önüne bırakmak istedi. Gruba engel olan polis, sadece 3 kişinin bina önüne kadar gelmesine izin verdi. Grup, çelengin bina önüne bırakılmasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
(İST-EY-EY-Y)
26.08.2010 12:03:09 TSI
NNNN
YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.