Son Haberler
29.05.2012 Salı 16:59
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

SAKARYA - SAGUAR TÜBİTAK YARIŞLARINDA İKİNCİ OLDU
11.07.2010 16:12
SAKARYA (İHA) - TÜBİTAK tarafından düzenlenen "Alternatif Enerjili Araçlar" Yarışlarında Sakarya Üniversitesi öğrencilerinin geliştirdiği " SAGUAR" isimli güneş enerjisi aracı ikinci oldu.
TÜBİTAK tarafından düzenlenen " Alternatif Enerjili Araçlar" yarışları İzmir Pınarbaşı Yarış Pisti'nde yapıldı. Final yarışlarında Sakarya Üniversitesi öğrencilerinin geliştirdiği " SAGUAR" isimli güneş enerjisi aracı İstanbul Üniversitesi'nin ardından ikinci oldu.
Alternatif enerji kaynakları konusunda kamuoyunda farkındalığı artırmak, üniversite öğrencilerini takım çalışmasıyla yenilenebilir enerji kaynaklarıyla çalışacak ürünler ortaya koymaya özendirmek amacıyla düzenlenen TÜBİTAK Formula-G Güneş Arabaları Yarışı ve TÜBİTAK Hidromobil Hidrojen Arabaları Yarışı, öğrencilerin yaratıcı fikirlerini üretime geçirebilmelerine ve kendilerini geliştirebilmelerine de imkan sağlıyor.
Çok sayıda başarıya imza atan SAGUAR(SAkarya GÜneş ARabası), Sakarya Üniversitesi İleri Teknolojiler Uygulama Topluluğu (SAİTEM) tarafından üretilen güneş arabası serilerinden biri olup, daha sonra geliştirilen başka seriler de bulunuyor.
(RY-RY)
11.07.2010 16:09 TSİ
NNNN

YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.