Son Haberler
29.05.2012 Salı 18:45
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

SAMSUN - SAMSUN'A 1.165 MİLYAR EUROLUK HİBEDEN PAY ALMA FIRSATI
09.07.2010 16:03
SAMSUN (İHA) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Samsun İl Koordinatörlüğü, 874 milyon eurosu ab hibe desteği, 291 milyon eurosu ulusal destek olmak üzere toplam 1 milyar 165 milyon euroluk hibeden Samsun'un pay alması için üretici ve girişimcileri bilgilendirmeyi sürdürüyor.
AB kırsal kalkınma desteklerini üretici ve girişimcilerle buluşturacak olan TKDK Samsun İl Koordinatörlüğü tarafından Canik İlçesinde Kırsal Kalkınma Programı "IPARD" tanıtıldı. Avrupa Birliği'nin Katılım Öncesi Yardım Aracı'nın bileşenlerinden biri olan kırsal kalkınma kapsamında IPARD Programı ile birlikte Türkiye'nin kalkınmasına güç katacak, AB kırsal kalkınma desteklerini üretici ve yatırımcılarla buluşturacak TKDK'nın Samsun İl Koordinatörlüğü tarafından Canik ilçesinde bir tanıtım toplantısı düzenlendi. Canik Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen tanıtım toplantısına Canik Kaymakamı Abdullah Kalkan, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İlçe Tarım Müdürlüğü çalışanları, kurum müdürleri, kooperatif ve üretici birlikleri temsilcileri, muhtarlar, tarımsal işletme sahipleri ve 100'e yakın vatandaş katıldı.
Türkiye'nin AB'ye aday olması ile birlikte her alanda olduğu gibi tarım alanında da gelişme gösterildiğini kaydeden TKDK Samsun İl Koordinatörü Dr. Bülent Turan, "AB ile müzakerede açılan 35 fasıldan biri de kırsal kalınma faslıdır ve kırsal kalkınma alanındaki AB hibe fonlarının dağıtılması amacıyla Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu kurulmuş ve Ankara merkezli olarak 20 ilde örgütlenmiştir. Program süresince 874 milyon eurosu AB hibe desteği, 291 milyon eurosu ulusal destek olmak üzere toplam 1 milyar 165 milyon euro destek sağlanacaktır. IPARD Programı kırsal alanla ilgili birçok sektörü kapsamakta ve bu sektörlerdeki yatırımlar program kapsamında desteklenecektir. Kurumumuzca uygun harcamaların yüzde 50'si, bazı durumlarda da yüzde 65'ine varan oranlarda hibe desteği sağlanmaktadır. Samsun ilimiz, IPARD programının destek sağladığı bütün tedbirleri kapsamaktadır. Bu anlamda en şanslı illerimizden biridir" dedi.
Hedeflerinin Samsun'un bu desteklerden azami ölçüde yararlanabilmesi olduğunu vurgulayan Turan, "Canik ilçemizde IPARD Programına uyumlu 100-300 baş koyun/keçiye sahip ve et üreten 14 işletme, 30-250 bas arası besi sığırına sahip 8 işletme ve 1 kesimhane bulunmaktadır. Canik ilçemiz, sadece hayvancılık alanında değil başta kırsal turizm olmak üzere tüm tedbirler bazında da büyük bir potansiyeli barındırmaktadır. Bu nedenle vatandaşlarımız başvuru çağrı döneminde uygun ve sürdürülebilir projelerini TKDK'ya sunmalıdırlar" diye konuştu.
Canik Kaymakamı Abdullah Kalkan ise, "Biz biliyoruz ve inanıyoruz ki köylümüz milletin efendisidir, çünkü üreten insanlardır. Köylümüz üretimi en kalitelisiyle en nitelikli şekliyle yapacak vasıflara olmalıdır. TKDK ve AB desteği bu noktada bizlere önemli bir yol gösterici ve destek olacaktır" şeklinde konuştu.
Program, IPARD Programının tanıtıldığı bir sunumun gerçekleştirilmesi ve TKDK'da görevli uzmanlar tarafından vatandaşların program hakkındaki sorularının cevaplandırılmasının ardından sona erdi.
(SAM-SA)
09.07.2010 16:00 TSİ
NNNN

YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.