Son Haberler
29.05.2012 Salı 20:09
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

ŞANLIURFA - ELEKTRİK DALGALANMALARI PAHALI ARIZALARA YOL AÇIYOR
22.07.2010 11:26
ŞANLIURFA (İHA) - Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçe merkezinde ve köylerinde meydana gelen elektrik dalgalanmaları pahalı arızalara yol açıyor.
Ceylanpınar ilçe merkezi ve köylerinde uzun zamandan bu yana elektrikte meydana gelen dalgalanmalar, sulamada kullanılan elektrik aksamlarında ve elektronik cihazlarda onarılması pahalı arızalara yol açması başta çiftçiler olmak üzere ilçe halkının yoğun tepkisini çekiyor. Elektrikte meydana gelen dalgalanma yüzünden çiftçilerin sulamada kullanmış oldukları elektrik panolarında meydana gelen arızaların ciddi boyuta ulaştığına dikkat çeken elektrik ustası Mustafa Dağtekin, "Elektrik dalgalanmaları
yüzünden derin kuyu sulamasında kullanılan dalgıç, dinamo, trafo, bobin, konjektör ve sigorta gibi aletlerin bozularak devre dışı kalması çiftçiye ekonomik alanda ağır bir yük oluşturmanın yanı sıra sulamanın zamanında yapılmamasına sebebiyet vermektedir. Çiftçilerin daha fazla mağdur olmamaları için yetkilileri göreve davet ediyoruz" dedi.
Elektrik dalgalanması yüzünden arazilerini yeterince sulayamadıklarını dile getiren İmam Dağ, "Elektrik dalgalanması bizi perişan etti. Arazilerimizi elektrikte meydana gelen dalgalanmalar yüzünden yeterince sulayamıyoruz. Tarlamızda ektiğimiz pamuk ve mısır kurumak üzere yetkilileri acilen göreve çağırıyoruz. Ve elektrik konusunda görevlerini yerine getirmeyen İl Genel Meclis Üyelerini ve Köy Muhtarlarını istifaya davet ediyoruz" diye konuştu.
(UK-HE-Y)

22.07.2010 11:26:39 TSI
NNNN
YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.