Son Haberler
29.05.2012 Salı 23:50
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

Şehit ağabeyinin yanına defnedildi
Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Beyyurdu Karakolu'na teröristlerce yapılan silahlı saldırıda şehit olan Iğdırlı Erkan Akdeniz, son yolculuğuna gözyaşlarıyla uğurlandı. Törende vatandaşlar PKK'ya lanet okudu. 07.07.2010 22:13

Şehit er Erkan Akdeniz için Iğdır Belediye Meydanı'nda bir tören düzenlendi. Iğdır Valisi Amir Çiçek, 1. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Sevilay, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, kamu kurum amirleri, şehit erin yakınları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törende teröre lanet okundu.

Şehit erin naaşının tören alanına getirilmesiyle birlikte ağıtlar da arttı. Bu esnada şehit erin annesi Gögeç ile kız kardeşleri ve amcaoğlu Erkan Akdeniz fenalık geçirdi. Aileye, alanda bulunan sağlık ekipleri müdahalede bulunarak, anneye sakinleştirici iğne vuruldu.

Anne Gögeç Akdeniz, tören boyunca Kürtçe olarak, 'Erkanım, Erkanım, ben seni dünyaya ölesin diye mi getirdim. Abini kaybettik, seni de kaybettik. Şimdi ben ne yapacağım' şeklinde ağıtlar yaktı. Tören alanına gelen 1. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Sevilay, ailenin yanına giderek taziyelerini sundu. Tuğgeneral Sevilay, şehit yakınlarından metanetli olmalarını istedi.

Törende konuşan askeri yetkili, Mustafa Kemal Atatürk'ün emanet ettiği kutsal vatanın vatandaşların kahramanlıklarıyla ilelebet yaşayarak, varolacağının altını çizerek, "Bizler şehidimizin kanını yerde bırakmadık. 11 PKK'lı teröristi dün öldürerek etkisiz hale getirmiş bulunmaktayız. Sizler metanetli olun, sizin şerefiniz bizim şerefimiz, sizin namusunuz bizim namusumuz, sizin aileniz bizim ailemiz. Gözünüz arkada kalmasın. Ömrümüz yettikçe, bu ülke var oldukça bizler bunları koruyup kollayıp, sahip çıkacağız." dedi.

Müftü Nuri Değirmenci ise şehitlik mertebesini anlatan bir konuşma yaptı. Daha sonra Iğdır protokolü, şehit erin ailesi ve vatandaşlarla birlikte saf tutarak, Müftü Nuri Değirmenci'nin arkasında cenaze namazını kıldı. Namazın ardından, şehidin naaşı omuzlara alınarak Dörtyol kavşağına kadar taşındı. Bu esnada törene katılanlar 'Türk-Kürt kardeştir, diğerleri kalleştir, Kahrolsun PKK, Şehidimiz hakkını helal et bize' şeklinde sloganlar attı. Şehit erin naaşı, daha sonra cenaze aracına konularak toprağa verilmek üzere Halfeli'ye götürüldü.

GÖREV YERİ ADAPAZARI

Bu arada, amcaoğlu Abdullah Akdeniz ise şehit er Erkan Akdeniz'in asıl görev yerinin Adapazarı olduğunu, ancak geçici görevle Şemdinli Beyyurdu Karakolu'na gittiğini belirtti.

Akdeniz, amcasının oğlunun çatışma esnasında komutanın, 'Sen şehit kardeşisin, karakolda kal' demesine rağmen, 'Ben arkadaşlarla omuz omuza mücadele vermek istiyorum.' diyerek çatışmaya katıldığını vurguladı.

Şehit Er Erkan Akdeniz'in naaşı, Halfeli kasabası mezarlığında, 13 yıl önce şehit olan ağabeyi Mehmet Akdeniz'in mezarının yanında toprağa verildi.

ZAMAN

YORUMLARINIZ
vatandaş - 07.07.2010 22:21
yani koskoca informasyon bilgi işlem kayıtları dururken daha önce şehit vermiş bir annenin diğer oğlunu şu torpillilerin askerlik yaptıkları herhangi bir yere gönderemiyor mu. yazık günah değil mi.azıcık insaf allah aşkına..
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.
1