Son Haberler
29.05.2012 Salı 17:33
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

"Silahlar teröristlere bırakılmamalı"
Demokrat Parti Genel Başkanı Cindoruk, Irak'tan çekilen Amerikan ordusunun, ağır silahlarını Irak'ta bırakmaması gerektiğini söyledi. 04.09.2010 15:24

(ANKA) - Cindoruk, Amerikan ordusunun silahları eksiksiz olarak Irak sınırlarının dışına çıkarması ya da o silahları Türkiye'de belli bir yerde depolaması gerektiğini belirtti.  Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Irak'tan çekilen Amerikan ordusunun, ağır silahlarını Irakta bırakmaması gerektiğini söyledi.
Cindoruk, referandum kampanyası için bulunduğu Antalya'da yaptığı açıklamada, "Amerikan ordusu Irak'tan gidiyor, ağır silahları bırakıyor. Onları kime verdiğinizi bilmemiz lazım. Peşmergelere verirlerse, onlar kısa süre sonra PKK'ya gider. Onlar aynı coğrafyada yaşayan, aynı ırki temellere dayalı insanlar. PKK bir süre sonra Amerikan silahlarıyla bizim uçaklarımızı düşürürse ne olacak? Amerikan ordusunun silahları eksiksiz olarak, Irak sınırlarının dışına çıkarılmalı ya da o silahların Türkiye'de belli bir depoda depolanması gerekmektedir" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'de ırkçılığı ortaya çıkardığını savunan Cindoruk, halk Türk, Kürt, Gürcü, Müslüman diye bölünürse Türkiye'de birtakım sıkıntıların başlayacağını vurguladı.
Cindoruk, Başbakan Erdoğan'ın anayasa değişikliği ile tüm yargı organlarına "Hükümet Komiserleri' atadığını ileri sürdü. Cindoruk, "Başbakan; Yargıtay, Sayıştay, Danıştay ve Anayasa Mahkemesini'ni yürütmeye bağlıyor. Onların hepsini Hükümet Komiserleri tayin ediyor. Hükümet Komiserleri, bu kuruluşları denetleyecek, adayları tespit edecek" şeklinde konuştu.

-" 12 EYLÜL'DE "HAYIR' ÇIKACAĞINA EMİNİM"-

Referandumdan "hayır' oylarının daha fazla çıkacağından emin olduğunu belirten Cindoruk şöyle devam etti:
"Evet de çıkarsa dünyanın sonu değildir. Bu kadar baskıya, propagandaya, devletin tüm imkânlarını seferber etmeye, televizyonları tek tek kullanmaya, basını susturmaya rağmen yüzde 51 oy alsa ne olacak, haram bir yüzde 51 olur. Eşit, adıl bir referandum olsaydı yüzde 35'in üzerine çıkamazlardı. Baskı rejimiyle alınan seçim sonuçları haramdır, nafiledir. Tam sayfa ilanlar, reklamlar Bunun parası nereden geliyor? Bu meşru bir para olamaz. Hiçbir partinin bütçesi böyle bir yoğun propagandaya dayanamaz. Demek ki yandan gelen dereler var."

YORUMLARINIZ
Nihat Aygun - 05.09.2010 12:22
Yaziklar olsun sana bugune kadar oy verene bende dahil,bir lider bu kadar gercekleri saklamamali.Turkiyenin onunun acilmasi icin bu Anayasa paketinin gecmesi lazim.Bazilarinin hortumlari kesildi bugune kadar ve hortumlar sonuna kadar kesilecegi icin cok insan telas icinde.Bu lider arkadasimizda her halde bunun telasinda galiba.Bidon kafalilarin ve gobegini kasiyanlar sisteme ortak olacgindan dolayi bazi kesimler bunu icine sindiremiyor.Ama hic kimsenin gucu demokrasinin onune engel olmayacaktir sen ve Sn Demirel de dahil Sn Cindoruk.selam ve saygilarimla
vural - 05.09.2010 00:14
Hüsamettin Cindoruk muhalefet, hukuk ve demokrasi dersi veriyor her demecinde. Bu yaşa(72) bu efor ve istikrar helal olsun.. Hele son sözleri adeta şapka çıkarılır cinsten..
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.
1