Son Haberler
29.05.2012 Salı 17:40
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

SİNGAPURLU GELİN, BELEDİYE BAŞKANINA BÖREK AÇTI
17.07.2010 10:46
BURSA (İHA) - İnternette tanıştığı Singapurlu bir kızla dünya evine giren Bursalı genç, eşini Türkiye'ye getirerek ailesi ile tanıştırdı. 26 yaşındaki Singapurlu gelinin ilk işi, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a börek açmak oldu.
Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde yaşayan 29 yaşındaki Ramazan Cingöz, 2007 yılında Çinli bir kız ile tanıştı. Ancak örf ve adetlerinin uymadığını söyleyen Cingöz, kız arkadaşından ayrıldıktan sonra Bursa'da arkadaş olduğu bir turist sayesinde Singapur Havaalanı'nda çalışan Malezya asıllı 26 yaşındaki Surianawati Mohamed ile tanıştı. Yıldırım aşkı ile birbirlerine tutulan çift, evlenmeye karar verdi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve bir işadamının yardımıyla Singapur'a giden Cingöz, kız
arkadaşı Surianawati Mohamed ile ülkenin en büyük camisi Sultan Camii'nde dillere destan bir düğünle dünya evine girdi. Düğünde dört ayrı kral kıyafeti giyen Cingöz, ülkenin adetlerine göre bir günlüğüne kral ilan edildi. Bin 200 kişinin katıldığı düğünde davetlilere 7 çeşit yemek ikram edildi. Cingöz'ün Bursa'da bulunan ailesi ise düğünü internet üzerinden canlı olarak izledi.

BÖREK AÇIP ANNESİNİN ELİNİ ÖPTÜ
26 Temmuz'da Bursa'da düğün yaparak Türk örf ve adetlerine göre dünya evine girecek olan Ramazan Cingöz, eşi ile Türkiye'ye yerleşti. Singapurlu Surianawati Mohamed, kayınvalidesi Emine Cingöz'ün elini öptü. Genç çiftin ilk konukları ise Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar oldu. Çiftin Kazım Karabekir Mahallesi'ndeki evini eşi ile ziyaret eden Dündar, Surianawati Mohamed'in açtığı böreklerden tatma imkanı buldu.

"TÜRK GENÇLERİ BİRAZ SİNİRLİ"
Ramazan Cingöz'ü ilk kez internette gördüğünü ifade eden Surianawati Mohamed, "Yüz yüze görüştükten sonra evlenmeye karar verdik ve çok mutluyum. Türk gençleri biraz sinirli ama Türk insanları çok cana yakın. Burada kendimi çok rahat hissediyorum. Türkiye ve Bursa çok güzel" dedi.
Ramazan Cingöz ise Surianawati Mohamed'in ailesine karşı çok saygılı olduğunu ifade ederek, "Annem koltukta oturduğu zaman o da yanında oturuyor. Halıya oturduğu zaman hemen aşağıya iniyor. Çok saygılı davranıyor" diye konuştu.
(RFK-GS-Y)
17.07.2010 10:45:31 TSI
NNNN
YORUMLARINIZ
halil ibrahim - 17.07.2010 17:34
bizim karıda dedikodu ve gezmekten başka birsey yapmıyor.damat bey kızın kıymetını bil böylesi ni bulmak gercekten cok zor allah gecim mutlulugu versin
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.
1