Son Haberler
08.02.2012 Çarşamba 09:18
USD 1,7540 EUR 2,3200 EUR/USD 1,3227 IMKB100   60545/%0,00
ISTANBUL Çarşamba: 2°C/4°CPerşembe: -1°C/3°CCuma: -2°C/2°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

ŞİRİNEVLER’DEKİ “SEBAT” ULUS’TA SOSYETİK OLDU!
Bizim Şirinevlerdeki esnaf lokantası SEBAT, Ulus’ta sınıf atlamış, fine-dining kıvamında bir yer olmuş. Çok şık bir restaurant, harika bir dekorasyon, mükemmel servis. 03.09.2008 15:32

Şirievler’de SEBAT adlı küçük karadeniz lokantasına 5 yıl önce ilk gittiğimde istanbul’un en iyi et dönerlerinden birini tadacağım aklıma gelmemişti. Üstelik kömür ateşinde bile değildi, bildiğiniz gazlı döner ocağında yapıyorlardı.
SEBAT döneri tamamen etten yapıyor. Çok lezetli olan bu etleri Trabzondan getirdiklerini öğrendim. Döner ne kadar pişkin kesilirse kesilsin asla kurumuyor, suyunu kaybetmiyor. Tabakta çok ince hazırlanmış lavaş içinde, arzu edilirse de harika bir pilav eşliğinde sevis ediliyor.
Bu lezzet bende tiryakilik yarattı. Ne zaman canım döner istese uzak demeden Şirinevlere bu lezzetli döneri yemeğe giderim.
SEBAT salaş bir esnaf lokantası, yalnızca döner yok elbette. Birbirinden lezzetli karadeniz ev yemeklerini de bulabilirsiniz. Karalahana dolması ve mevsiminde hamsi gerçekten parmaklarınızı yedirtecek cinsten.

Geçtiğimiz günlerde SEBAT’ın Ulus’ta açıldığını öğrenince çok sevindim ve hemen gittim. Akmerkez’in Ulus kapısının karşısında, yolun sağa dönüş kıvrımını biraz geçince yine sağda yer alıyor. Kolay  buldum.
Kapıda vale servisi görünce yanlış yere geliğimi düşündüm. 
İçeri girince şaşkınlığım bir kat daha arttı. Bizim Şirinevlerdeki esnaf lokantası SEBAT, Ulus’ta sınıf atlamış, fine-dining kıvamında bir yer olmuş. Çok şık bir restaurant, harika bir dekorasyon, mükemmel servis.
Döner hemen hemen Şirinevler ile aynı lezzette. Fiyat haliyle Etiler –Ulus seviyelerine çekilmiş. Üç porsiyon döner, bir salata, bir süzme yoğurt, bir su ve bir ayran karşılığı 64 YTL ödedik.

Belki Sebat’ın ilk yerini bildiğimden, burası bana fazla şık geldi. Yine temiz, iyi havalandırmalı, ama daha sıcak atmosferde, halka daha yakın bir konsept tasarlansa Sebat için daha mı iyi olurdu diye düşündüm. Ama yinede Ulus SEBAT’ı lezzet duraklarından biri olarak listeme ekledim.

 


Merkez Sebat: Şirinevler meydanda Yapı Kredi Bankası’ndan dümdüz sola doğru yürüyünce ilerde sağda kalıyor. Denizbank’ın hemen karşısındadır.

Ulus Sebat: Adnan Saygun Caddesi Leylah Apt. No:1/14 Tel:(0212)-352 60 75 - 76

YORUMLARINIZ
osman - 11.11.2010 00:14
personel sıfır,işletmecı artıst
fehrettin - 11.05.2010 21:47
deselerde inanmayın
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.
1

Share on Facebook