Son Haberler
30.05.2012 Çarşamba 00:30
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

ŞIRNAK - SİLOPİ BELEDİYESİ'NDEN KURSİYERLERE İFTAR YEMEĞİ
04.09.2010 10:51
ŞIRNAK (İHA) - Şırnak'ın Silopi Belediye Başkanlığı, Laleş Kültür Sanat merkezi bünyesinde çalışan kursiyer ve sanatçılarının ailelerine iftar yemeği verdi.
Belediye Yeşiltepe Parkı'nda verilen yemeğe, Silopi Belediye Başkanı Emin Toğurlu, BDP il Başkanı Abit İke, BDP İlçe Başkanı Bahattin Alkış, İl Genel Meclis Başkanı Leyla Birlik Laleş, Kültür Sanat Merkezi çalışanları, belediye meclis üyeleri ve BDP'li yöneticiler katıldı. BDP İl, İlçe Başkanları ve Belediye Başkanı'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda vatandaş Silopi Belediyesi'nin kurduğu iftar çadırında iftarlarını açtı.
BDP İl Başkanı Abit İke, Kürt halkın öz gücü ve desteğiyle 30 yıllık mücadelenin sayesinde bugünlere geldiğini belirti. Başkan İke, yeni bir sürecin başlangıcı ile karşı karşıya olduğunu belirterek, "Anayasa seçimlerini boykot edeceğiz, Kürt halkını bundan sonra ne seçimlerde verilen vaatlerle ne de başka bir şekilde kimse kandıramaz. Son dönemlerde AK Parti hükümeti, MHP ve CHP partimize yönelik spekülatif haberler ve yandaş medyasıyla bizleri farklı bir yerlere çekmek istiyor. BDP İl Örgütü hakkında
medyada çıkan, "Referandumu boykot etmesi için yurttaşları tehdit etti" şeklindeki haberler gerçeği yansıtmıyor. Bizim kimseyi tehdit etmeye ihtiyacımız yok. Bölgede birici parti olduğumuzu unutuyorlar" dedi. CHP Şırnak İl Başkanı'nın konuyla ilgili açıklamasını dile getiren İke, çıkan haberin asılsız olduğunu kaydetti.
Konuşmaların ardından gece, Laleş, Memu Zin Kültür Sanat Merkezi müzik grupları ve sanatçı Seyda Perinçek'in verdiği konserle geç saatlere kadar halay çekilerek son buldu.
(MD-RB-AŞ-Y)
04.09.2010 10:50:53 TSI
NNNN
YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.