Son Haberler
30.05.2012 Çarşamba 01:09
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

Sosyal Medya, İnternet ve Mankurtlaşan Nesiller -2
Halid Şener hsener@haberx.com
20.02.2012 18:33
Bu türden bir mankurtlaşmanın kıskacında olan çocukların ve gençlerin, mesuliyetten uzak, sosyal sorumluluktan kaçan, asi, öfkeli, muvaffakiyetsizliklerine sürekli nedenler bulan ve hepsinden tehlikelisi ise yalan gibi bir bataklığa sürüklüyor. Bu ağların pençesindeki gençler egoist, kibirli, düşünceden uzak, terbiyeden mahrum, sürekli hazıra alışmış ve sadece tüketen, bohemce yaşamak isteyen birer parazit olmaktan kurtulamıyorlar. Bu tür gençler hem aile otoritesine, hem genel toplum kaidelerine başkaldıran, aile içinde huzursuzluğun kaynağı olma, aynı zamanda aile içi diyalog ve iyi münasebetleri baltalayan, tavır ve davranışlarıyla boy gösteriyorlar. Özellikle ebeveynler unutmamalı ki çocukların bu durumda olmaları dünkü ihmallerimizden, yarın karşılacağımız sorunlar ise bugün tedbir almayışımızdan olacaktır.

Bugün sosyal medya ağları, internet ve iletişim organlarıyla insanlık bazı mihraklar ve güruhlar tarafından hedef tahtasına konmuş ve adeta oturdukları yerden nesiller acımasızca mankurtlaştırılmıştır. 21 asırda topyekün dünya ve özellikle genç nesiller sinsi bir ‘mankurtlaştırma’ operasyonuna maruz kalmıştır.  Bu operasyon bu güne kadar tedrici olarak planlı ve programlı bir şekilde itina ile yapılmıştır ve bundan sonra yapılacaktır. Günümüzde artık savaşların çehresi değişmiştir ve bundan böyle daha da değişecektir. Milletlerin en önemli hazineleri kendilerini geleceğe taşıyacak gençlerdir. Bunun için internet ve medya bu konuda daha etkin hale getirilecek ve insanlık adeta bir tuşun ucundan sevk ve idare edilecektir. Zaman, bütün değişim ve dönüşümüyle bunu daha net bir şekilde gösterecektir.

Bugün bu operasyonun ağına ne acıdır ki başta üçüncü sınıf ülkeler ve bütün islam dünyası da düşmüştür ve düşürülmüştür. (Süper devletler de bu işten nasipsiz kalmadılar tabii ki). Bu acı(nacak) halden daha talihsizi ise bu bu taarruza maruz kalan insanlık ve müslüman dünyasının bu meselesin farkında olmamasıdır. İnsanlık internetle tanıştığından bu yana sosyal hayatları ve aile içi münasebetleri  büyük bir darbe aldı. Aynı çatı altında yaşayan aile fertleri bile kendilerine ayrı ayrı dünyalar oluşturdu. Oluşturulan bu sanal dünyalar her geçen gün insanları birbirinden uzaklaştırdı. Bugün internet ortamında çocuklara ve gençlere hitap eden neredeyse bütün filmler, oyunlar, şiddet ve gayr-i ahlaki içerikle bu mankurtlaştırma operasyonunun bir parçasıdır. Bu bela yüzünden yıkılan yuvaların artık haddi hesabı yok. İnsan hasta olunca doktora koşuyor. Dişi, başı ağrısa doktora gidiyor. Ama bu hastalığın farkında değil ki kendine bir doktor arasın bulsun! Peki kim(ler) bu hastalığı mualece edecek.?

Bugün ebeveynler kendi evlatlarına bir bilgisayar, internet, tv, oyun kadar etkili olamamaktadır. Çocuklar internetle geçirdiği vaktin üçte birini ailesiyle geçirmemektedir. Eskiden gençlerde bağımlılığın adı içki, sigara, kumar, eroin ve benzeri maddelerdi. Şimdi bütün bunları ve daha kötüsü ahlaksızlığın her çeşidini talim eden ve salıklayan bir ‘internet hastalığı’ ve bağımlılığı sözkonusudur. Fakat bu bağımlılığın aileler ne kadar farkındadır? Farkında olanlar yok değil ama çok az. Bu bağımlılığın ferdi, ailevi, içtimai  ne türlü felaketleri netice verdiği hadiseler patlak verince ancak anlaşılıyor.

Sosyal medyanın kıskacında bir nesil dünyanın gözü önünde eriyip gidiyor. Yetişen nesillerin geçmişi tarihin derinliklerine gömülüyor, hali perişan ve derbeder, geleceği ise ‘modern mankurtluk’ tarafından ipotek altında. Bu bermuda şeytan müsellesinden daha beteri insanları kuşatan ve kıskaca alan internet, sosyal medya, sanal oyunlar ve ahlaksızlık belasıdır. Bu illettir ki gençleri şuursuz, idealsiz, gayesiz, hedefsiz, şahsiyetsiz, kimliksiz  her türlü yönlendirmeye açık birer robot haline getirmektedir.

Birde tabii mankurtlaşmalar varki içler acısı. Geçenlerde karşılaştığım bir hadise ibretlikti. Sadece beş yıl önce Amerika`ya gelmiş dertli bir babanın 5-6 yaşındaki oğlu dedesiyle telefonda Türkçe konuşamıyor. Türkiye`deki dedesi ise sadece kürtçe konuşabiliyor. Ama ne acıdır ki çocuk kürtçe de konuşamıyor.  Telefonda dede evladına hıçkırıklarla şu tarihi cümleyi söylüyor, “oğlum sen ne yaptın torunlarımla bütün bağlarımı koparıp attın” …

Bugün internet dünyası ve sosyal medya özellikle gençlere cinsellik, alkol, kumar, uyuşturucu ve şiddet pompalamaktadır. Bu türden bir mankurtlaşmanın kıskacında olan çocukların ve gençlerin, mesuliyetten uzak, sosyal sorumluluktan kaçan, asi, öfkeli, muvaffakiyetsizliklerine sürekli nedenler bulan ve hepsinden tehlikelisi ise yalan gibi bir bataklığa sürüklüyor. Bu ağların pençesindeki gençler egoist, kibirli, düşünceden uzak, terbiyeden mahrum, sürekli hazıra alışmış ve sadece tüketen, bohemce yaşamak isteyen birer parazit olmaktan kurtulamıyorlar. Bu tür gençler hem aile otoritesine, hem genel toplum kaidelerine başkaldıran, aile içinde huzursuzluğun kaynağı olma, aynı zamanda aile içi diyalog ve iyi münasebetleri baltalayan, tavır ve davranışlarıyla boy gösteriyorlar.

Özellikle ebeveynler unutmamalı ki çocukların bu durumda olmaları dünkü ihmallerimizden, yarın karşılacağımız sorunlar ise bugün tedbir almayışımızdan olacaktır.

Hasılı kelam, internet, sosyal medya ve sanal oyunların önü alınamayacağına göre yapılması gereken şey, kendi milli, manevi değerlerimize, kültür ve ahlak anlayışımıza, asırlık aile ve medeniyet yapımıza göre alternatifler ortaya koymaktr. Bir manada elimizi kolumuzu bağlayan bu ağlardan kendi ağlarımızı örgüleyerek kurtulabiliriz.



YORUMLARINIZ
Samil Uslu - 24.02.2012 01:53
Iyi guzel diyorsunuz da sayin yazar bu alternatif aglari Kim veya kimler kuracak ve nasil, ne zaman, nerde. Yani bir nesil yok olup gittikten sonrami olacak bunlar. Bu cok kolay olacak birsey diil. Benden soylemesi. Hani moral bozmus olmayayim lakin durum bunu gosteriyor ha.
Hulusi - 23.02.2012 08:44
Halid Abi yazilarinizi yillardir zevkle takip ediyorum. Elinize yureginize saglik. Halid-ce yazilarinizi da ozlemis bulunuyoruz. Soylim dedim.
kamil koroglu - 22.02.2012 18:00
bu meclis arastirma komisyonu kuracakmis ya, bosuna heveslenmeyin bence. niye mi? cunku bu meclis bir gecede gece kondu gibi kanun koyar gereksiz ve haksiz, ama bir anayasayi yillar gecer yenileyemez, bu kadar beceriksizdir, ama kendi maaslarini yukseltmeye gelince de cok hizlidirlar. siz once mevcut aldiginiz maaslari bir hak eteseniz ihtiyac oldugunda halk size daha fazlasini verirdri bence.
YONCA21 - 21.02.2012 23:02
Internet bagimlisi hastaliginizin olup olmadigini su maddelerle kontrol edebilirsiniz arkadaslar. Bagimlisi olanlar varsa tedavisi de mumkunmus. Mankurtlasmadan tedavi olmakta iyi olur zannimca.

İnternet Bağımlılığı İçin Tanı Ölçütleri

1. İnternet ile ilgili aşırı zihinsel uğraş
2. İnternete bağlı kalma süresinde artışa ihtiyaç duyma
3. İnternet kullanımını azaltmaya yönelik başarısız girişimlerde bulunma
4. İnternet kullanımının azaltılması durumunda yoksunluk belirtileri
5. Başlangıçta olduğundan daha uzun süre internete bağlı kalma
6. İnternetin aşırı kullanılması yüzünden ilişkiler, okul ya da işle ilgili sorunlar yaşama
7. İnternete bağlı kalabilmek için aile üyelerine, terapiste ya da başkalarına yalan söyleme
8. İnternete bağlı kalındığı süre içerisinde duygulanım değişikliğinin olması (umutsuzluk, suçluluk,
anksiyete, depresyon gibi)
Jasmin - 21.02.2012 22:54
internet çağımızda çok sayıda bulunan yararlı ayrı zamanda zararlı bir buluştur.
internetin zararları şunlardır:
göz sağlığına zararlıdır
derslerinde zararlıdır
yansıttığı radyasyon yüzünden kemik erimesi ve kansere neden olur
çocukların geç uyanmasını sağlar
beyni dondurur ve tembelleştirir
1 saatten fazla başında durmak yazdığımız bu zararları ortaya koyar
hilal43 - 21.02.2012 22:47
SAYIN YAZAR BAKIN MECLIS ARASTIRACAKMIS SIZIN KOSENIZE TASIDIGINIZ BU INTERNET MESELESI, INSALLAH BIRSEYLER CIKAR.

Meclis'ten "internet zararları" araştırması


(ANKA) - TBMM Genel Kurulunda, Danışma Kurulunun "İnternet kullanımı, çocukların internetin zararlarından korunmasına ilişkin araştırma önergeleri" birleştirilerek görüşüldü. İnternet üzerine görüşler öncesi milletvekilleri hükümete çeşitli konularda sorular yönelttiler.
Genel Kurulda soruları cevaplayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2002-2010 döneminde, sahte belge düzenlenmesine ilişkin belirlenen toplam 48 bin 655 olayda, 35 bin 35 mükellef hakkında mahkumiyete hükmedildiğini, 14 bin 11 kişi hakkında beraat, 6 bin 626 mükellef hakkında ise kovuşturmaya yer olmadığı kararı çıktığını söyledi. 2005 yılından 2010 yılının sonuna kadar 34,9 TL'si sahte fatura nedeniyle toplam cezanın ise 846 milyon lira ceza kesildiğini de ifade etti.
Akaryakıt ürünlerinde, ocak 2005'ten Kasım 2007'ye kadar vergi artışı yapılmadığını hatırlatan Bakan Şimşek, son 6 yılda akaryakıt ürünlerinden 219,5 milyar lira ÖTV ve KDV alındığını belirterek şöyle devam etti:
"Bir çok ülkede ve özellikle AB ülkelerinde olduğu gibi, ülkemizde de akaryakıt ürünlerinden ÖTV ve KDV alınmaktadır. Petrol ve doğalgaz ürünlerinden alınan özel tüketim vergisinde, 2002'den 2005 başına kadar otomatik olarak enflasyon oranında aylık artış yapılırken, 2005 yılı başından itibaren maktu vergiye geçilmiştir. Ocak 2005'ten Kasım 2007'ye kadar, akaryakıt ürünlerinde herhangi bir vergi artışı yapılmamıştır. En son ÖTV artışı, 31 Aralık 2009'da olup, o tarihten bu yana tek kuruşluk vergi artışı yapılmamıştır. Bu çerçevede, 100 liralık benzin fiyatının içerisinde KDV ve ÖTV dahil, toplam vergi yükü 2002 sonunda 70,2 lira iken; 2012 Ocak ayı itibariyle 58,5 liraya düşmüştür. 100 liralık motorinde ise 2002'de vergi yükü 59,2 lira iken, 2012 Ocak ayı itibariyle 48,3 liraya düşmüştür. AK Parti Hükümetleri, diğer vergilerde olduğu gibi akaryakıt ürünlerinde de vergi yükünü aşağı çekmiştir.
Halen 1 litre benzinde 189 kuruş, mazotta 130 kuruş ÖTV alınmakta olup, akaryakıt teslimlerinde KDV yüzde 18'dir. Son 6 yılda akaryakıt ürünlerinden alınan ÖTV ve KDV'nin toplamı 219,5 milyar lira olup, vergi gelirlerinin yüzde 20'sine tekabül etmektedir.
Mazot ve benzinin fiyatını belirleyen birden fazla faktör vardır. Vergi bunlardan bir tanesidir. Vergi yükü yüksektir, bunu kabul ediyorum. Dünyanın en pahalı mazotu vergisi bizde değil, Ocak sonu itibariyle Avrupa'da 4. sıraya düştük. Neden Çünkü son yıllarda ÖTV'yi enflasyona paralel artırmadığımız için, ÖTV ve KDV'nin nihai fiyat içindeki yükü azalmıştır. Benzinin fiyatı 1,60 liradan 4,43 liraya çıkmış. Niye- Petrol fiyatları 2002'de ortalama brent tipi ham petrol ithalatındaki fiyat 24 dolardı, bu hafta itibariyle petrol fiyatları 120 dolar. Petrol fiyatlarını Türkiye belirlemiyor."
Maliye Bakanı Şimşek, taksicilerin yeni bir modele geçmeleri halinde bir defalık satın alımlarda ÖTV ve KDV istisnası uygulanmasına, vergide adalet ve eşitlik ilkesine aykırılığı nedeniyle olumlu bakılmadığını, bunun diğer meslek gruplarının da benzer taleplerinin önünü açacağı gerekçesiyle mali disiplini zedeleyeceğini ifade etti.
Bakan Şimşek'in ardından çeşitli siyasi partilerden milletvekillerinin yaptığı konuşmaların ardından yapılan oylama sonrasında, "İnternet kullanımı, çocukların internetin zararlarından korunmasına ilişkin" TBMM Araştırma Komisyonu kurulması kabul edildi. Komisyon 17 üyeden oluşacak.
Selami Askin - 21.02.2012 19:15
Su cumle cok hosuma gitti, gununuzde savaslarin cehresi degisti. Bu cok dogru, artik super gucler bilisim alaninda, teknik ve teknelojiyi en iyi sekilde kullanip karsi cepheyi kendi icinden evinden cocuklarindan genclerinden aile yapisindan vuruyor. Bundan daha buyuk bir Savas varmidir. Asla. Cozum sudur. Turkiye bu konuda kendi sosyal medyalarini daha guzel ve cazip olanini yapacak, genclerin ve cocuklarin oynayabilecegi kulturumuze ve kokumuze uygun oyun ve filimler yapacak. Yoksa nesiller gercekten cok buyuk bir tehlike ile karsi karsiyadir. Ve yarin bunun telafisi de mumkun olmayabilir. Sevgili yazar beye de bu kadar gereksiz gundemler icerisinde boylesine hayati bir konuyu isledigi icin ayrica tesekkur ediyorum.
müslüm akkuş - 21.02.2012 09:06

Güzel bir yazı olmuş.İnternet,yazılı ve basılı,görsel yayınlar denetlenemez halde.Analar babalar huzursuz.Bizde ne yazıkki teknolojik yenilikleri eğitimimizde,sağlığımızda,günlük yaşantımızı düzenlemede değilde bize zararlı her olayda kullanıyoruz.RTÜK denen bir kurum var.Siyasi bir cümleden dolayı hemen o kanala cezaya hevesleniyorda ekranlarda evlendirme programlarına,telefonunu vererek bayan arayan,erkek arayan,randevu veren,ahlaksızca müstehcen yayın yapan kanallara bir şey demeye,yaptırım uygulamaya gerek duymuyor.Yoksa kasıtlı olarakmı karışmıyor anlamak mümkün değil.Son yıllarda yüz kızartıcı olaylar,sorumsuzluk,bilgisizlik,uyuşturucunun yaygınlığı,sevgisizlik,şiddet hepimizi korkutuyor.Artık gerçekçi önlemler alınmalıdır.
Hilmi Yurdakul - 21.02.2012 06:58
Haşlanmış kurbağa

Bilinen öyküdür: İçi su dolu bir tencereye bir kurbağa atar ve ocağı yakarsanız kurbağa yavaş yavaş ısındığından dolayı haşlanacağını düşünemez. Sıcaklık rahatsız edici boyuta ulaşınca, o kadar gevşemiş ve mayışmıştır ki, tencereden çıkacak gücü kendinde bulamaz ve ölür. Oysa kaynayan bir tencereye bir kurbağayı atarsanız tüm gücünü toplar, oradan sıçrar ve hemen kurtulur. Kurbağanın çıkamayışı hayatına yönelen tehdidi algılayan iç düzeneğin kurbağanın çevresindeki ani değişikliklere göre programlanmış olmasındandır, alıştıra alıştıra olan değişime göre değil. Bu öykü, insanlara azar azar zehir bile içirilebileceğini anlatmaktadır; şu sıralarda Türk toplumuna içirildiği gibi!

Her toplum zaman zaman rehavete kapılabilir. Uçurumun eşiğine de gelebilir. Biz uçurumun kenarına gelmiş ama rehaveti üstünden atarak İstiklal Savaşında destanlar yaratmış bir toplumun çocuklarıyız. Türkiye genç ve eğitimli nüfusu, köklü devlet geleneği, üstün coğrafyası, zengin yer altı ve yerüstü kaynaklarıyla geleceği parlak olan bir ülkedir. Bunu bilerek, mankurtlaştırma araçlarına karşı uyanık kalarak tarihsel rolümüzü oynayabiliriz.

Gerçekten millî olan bir eğitim ve kültür politikası geliştirilmelidir. Mankurtluktan kurtulmak ve mankurtlaştırılamayanları yetiştirmekle işe başlanabilir. Bu görev, başta devlet, eğitim kurumu ve öğretmenler olmak üzere tüm toplumundur. Görev sadece bir kesime (eğitimcilere) yüklenmemelidir. Savaşlar sadece cephede askerler arasında olmaz. Kültürel yayılmaya karşı da mücadele yürütmek gerek. Asıl savaş zihinlere karşı açılmış durumdadır. Ulusal bilinci yükseltmek, emperyalist sömürüye karşı acil bir insanlık görevidir.
suleyman kurt - 21.02.2012 06:51
Sosyal Medya Nimet mi bela mi?

Sosyal medya dünyada birçok alanda yenilikler getirdi. İnternet üzerinde çok fazla zaman harcayan insanların sosyalleşemediğini söyleyen nesilde geride kaldı. Artık sosyalleşmenin adı internet oldu. İnsanlar internet üzerinde birilerinin kendilerini bulması zor olduğu için dışarıya çıktığında söylenemeyecek düşüncelerini internetten söyledi. Yapamayacaklarını internetten yaptı. Şimdi ise devir değişti ve artık kimin kim olduğu çok net hale geliyor.

İnternet üzerindeki sözün sahipleri de netleşmeye başlayınca sözler de değişti. Sosyal medya artık söylediğiniz söze dikkat etmeniz gereken bir yer. Zira sözünüz sahibi ile birlikte paylaşılıyor. Eskiden şiirsel olarak kendimizi ifade ettiğimiz konuları artık 140 karakter kısıtlaması ile Twitter üzerinden anlatmaya çalışıyoruz. Kim bilir belki günün birinde Twetlerini kitap yapıp “güzel sözler” adı altında satmaya çalışan bile çıkacaktır.

Kısacası sosyal medyayı şimdilik sadece söylemek için kullanıyoruz. Ancak gidişat gösteriyor ki ileri ki senelerde alış-veriş, işimiz için, desteklemek için ve daha bir çok bu gibi etkenleri bir arada kullanacağız.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.
1

KÖŞE YAZILARI
AYASOFYA OLMADAN FETİH KUTLANMAZ AYASOFYA OLMADAN FETİH KUTLANMAZ
Mehmet Aysan Bugün, 00:45
BUYURUN ÜLKEYE SIZABİLİRSİNİZ BUYURUN ÜLKEYE SIZABİLİRSİNİZ
Mehmet Fadıl Dalay 29.05.2012, 14:38
Kadınlar, seçimler, siyasetçi ve baba KADINLAR, SEÇİMLER, SİYASETÇİ VE BABA
Fréderike Geerdink 29.05.2012, 10:42
BAŞBAKAN'A AMERİKA' DAN DESTEK GELDİ BAŞBAKAN'A AMERİKA' DAN DESTEK GELDİ
Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta 29.05.2012, 00:20
TOPLUMSAL SORUNLARI ÇÖZMENİN BİR İMKÂNI OLARAK DUYUM EŞİĞİNE ULAŞMAK! TOPLUMSAL SORUNLARI ÇÖZMENİN BİR İMKÂNI OLARAK DUYUM EŞİĞİNE ULAŞMAK!
Zekeriya Menak 28.05.2012, 21:52
HEP AYNI ŞEYLERİ Mİ KONUŞALIM HEP AYNI ŞEYLERİ Mİ KONUŞALIM
Sevda Salihoğlu Dursun 28.05.2012, 21:25
YOBAZLARLA UĞRAŞMAKTAN USANDIM ARTIK! YOBAZLARLA UĞRAŞMAKTAN USANDIM ARTIK!
Bahri Şenkal 28.05.2012, 21:24
İLACINIZI NASIL ALIRSINIZ? İLACINIZI NASIL ALIRSINIZ?
Prof.Dr. Göknur Aktay 28.05.2012, 20:31
İsmet Özel - "Küçük İbo Neden Trabzonsporlu?" İSMET ÖZEL - "KÜÇÜK İBO NEDEN TRABZONSPORLU?"
Mahmut Ulusoy 28.05.2012, 17:52
BALTALİMANI POLİSEVİ: ‘BU SEMERİDİR DİŞE DOKUNUR DEMEYİP YEMİŞLER’ Mİ? BALTALİMANI POLİSEVİ: ‘BU SEMERİDİR DİŞE DOKUNUR DEMEYİP YEMİŞLER’ Mİ?
Önder Aytaç 28.05.2012, 15:03
İdris Naim Şahin Kalmalıdır! İDRİS NAİM ŞAHİN KALMALIDIR!
Cahit Kılıç 28.05.2012, 14:37
SEZERYAN TÜRKİYE'DE TİCARİLEŞTİRİLDİ. KÜRTAJ İSE KADIN İÇİN BİR ÖZGÜRLÜK ALANIDIR SEZERYAN TÜRKİYE'DE TİCARİLEŞTİRİLDİ. KÜRTAJ İSE KADIN İÇİN BİR ÖZGÜRLÜK ALANIDIR
Canan Barlas 28.05.2012, 12:01
27 Mayıs ve ötesi… 27 MAYIS VE ÖTESİ…
Turgay Çınar 28.05.2012, 01:21
Mısır Devrimi İhvan-ı Seçti MISIR DEVRİMİ İHVAN-I SEÇTİ
Can Acun 27.05.2012, 14:36
Asya Türkler'i Bekliyor ASYA TÜRKLER'İ BEKLİYOR
Uğur Şahan 27.05.2012, 12:20
Bu Müzik Fena Evrensel..! BU MÜZİK FENA EVRENSEL..!
Ahmet Usta 27.05.2012, 01:32
MASONLAR, ATATÜRK ve BEDİÜZZAMAN HAZRETLERİ MASONLAR, ATATÜRK VE BEDİÜZZAMAN HAZRETLERİ
Eşref Zeki Parlak 26.05.2012, 15:53
"Cemaat"in Fenerbahçe ile işi olmaz masalı "CEMAAT"İN FENERBAHÇE İLE İŞİ OLMAZ MASALI
Tansu 25.05.2012, 20:38
 “İMAJ VE HAKİKAT” ŞAŞIRTTI “İMAJ VE HAKİKAT” ŞAŞIRTTI
Burhan Özbey 25.05.2012, 18:46
DEVLETİN YENİ KİMLİĞİ; DİYANETİN PROTOKOLDEKİ YERİ DEVLETİN YENİ KİMLİĞİ; DİYANETİN PROTOKOLDEKİ YERİ
Ahmet Ay 24.05.2012, 15:01
"Avrupa Birliği"nin şımarık çocuğunun yaptıkları "AVRUPA BİRLİĞİ"NİN ŞIMARIK ÇOCUĞUNUN YAPTIKLARI
Ahmet Üder 24.05.2012, 12:58
TÜRKİYE'DE EĞİTİM BAKANI OLMAK ZOR; VİZYON STRATEJİ VE SABIR İSTER TÜRKİYE'DE EĞİTİM BAKANI OLMAK ZOR; VİZYON STRATEJİ VE SABIR İSTER
Eyüphan Kaya 24.05.2012, 11:09
F.Bahçe “yıldızlarını” kaybetti F.BAHÇE “YILDIZLARINI” KAYBETTİ
Engin Konca 24.05.2012, 01:04
BAŞKANLIK SİSTEMİ DİKDATÖRLÜĞÜ MÜ GETİRECEK BAŞKANLIK SİSTEMİ DİKDATÖRLÜĞÜ MÜ GETİRECEK
Muhammed Çimen 23.05.2012, 03:08
KUTSALA SAYGI KUTSALA SAYGI
Yonca Kaya Şahin 22.05.2012, 16:50
Her hastalık Bir Hikâyedir Yarışması Kitabı ÇIKTI HER HASTALIK BİR HİKÂYEDİR YARIŞMASI KİTABI ÇIKTI
Prof. Dr. Cengiz Yakıncı 22.05.2012, 11:31
The Dictator ve Kadın THE DİCTATOR VE KADIN
Tuğba Koçak 22.05.2012, 01:59
PROGRAMLANMIŞ HOLİGANLAR & METAZTAS TOPLUM VE HOCAEFENDİ'NİN CEVABI PROGRAMLANMIŞ HOLİGANLAR & METAZTAS TOPLUM VE HOCAEFENDİ'NİN CEVABI
Salih Can 21.05.2012, 06:12
Erdoğan'ı "Bitirme Planı": Tuzaklı bir gösteri! ERDOĞAN'I "BİTİRME PLANI": TUZAKLI BİR GÖSTERİ!
Sercan Zorbozan 20.05.2012, 02:06
Cemaat yönetime el koydu! CEMAAT YÖNETİME EL KOYDU!
Mevlana Çakıral 18.05.2012, 13:51
Ne Demişler: Ağaçı Yaşken, Delegeyi Hoşken NE DEMİŞLER: AĞAÇI YAŞKEN, DELEGEYİ HOŞKEN
Oğuzhan Erdoğan 17.05.2012, 17:07
Teknogirişim Sermayesi  Desteği TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ
Bekir Hilmi Nayır 15.05.2012, 13:34
GÖNÜLLERİN SULTANI ASİL HANIMEFENDİLER ANNELER GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN GÖNÜLLERİN SULTANI ASİL HANIMEFENDİLER ANNELER GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN
Jasmine 13.05.2012, 10:16
 GEZEGEN FAŞİZMİ GEZEGEN FAŞİZMİ
Serkan Güzel 11.05.2012, 20:58
GLOBAL YAPTIRIM VE YAŞLI ÇİFTÇİNİN KIZI GLOBAL YAPTIRIM VE YAŞLI ÇİFTÇİNİN KIZI
Hasan Tülüceoğlu 11.05.2012, 11:58
"AŞKIN BÖYLESİ....." "AŞKIN BÖYLESİ....."
Hülya Okur 10.05.2012, 17:21
ANA GİBİ YAR OLMAZ ANA GİBİ YAR OLMAZ
Abdurrahim Çölgeçen 10.05.2012, 10:41
Boş Yazı BOŞ YAZI
Taha Ün 10.05.2012, 08:35
 "Yarının Türkiyesi gözönüne alındığında, siyasi aktörler hangi 3 temel sorunu ele almalı?" "YARININ TÜRKİYESİ GÖZÖNÜNE ALINDIĞINDA, SİYASİ AKTÖRLER HANGİ 3 TEMEL SORUNU ELE ALMALI?"
Tartışma Konusu 07.05.2012, 00:36
Taraf Gazetesi Yazarı Alper Görmüş TARAF GAZETESİ YAZARI ALPER GÖRMÜŞ
Alper Görmüş 06.05.2012, 23:41
Yıldırım Beyazıt Universitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mazhar Bağlı YILDIRIM BEYAZIT UNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ PROF. DR. MAZHAR BAĞLI
Mazhar Bağlı 06.05.2012, 23:36
Taraf Gazetesi Yazarı Nabi Yağcı TARAF GAZETESİ YAZARI NABİ YAĞCI
Nabi Yağcı 06.05.2012, 23:34
Manhattan`dan Bütün Dünya`ya “Türkçe” Sevgi ve Barış Mesajı MANHATTAN`DAN BÜTÜN DÜNYA`YA “TÜRKÇE” SEVGİ VE BARIŞ MESAJI
Halid Şener 06.05.2012, 21:35
İdeolojik (Sol) Sanat ve Muhafazakar Sanat İDEOLOJİK (SOL) SANAT VE MUHAFAZAKAR SANAT
Özcan Yazıcı 04.05.2012, 11:39
ECDAD TORUNLARI ECDAD TORUNLARI
İsmail Turan Çakır 03.05.2012, 16:15
Yasaların getireceği…Eczacılık mesleğinin ve eczacılık hizmetlerinin geleceği YASALARIN GETİRECEĞİ…ECZACILIK MESLEĞİNİN VE ECZACILIK HİZMETLERİNİN GELECEĞİ
Nazlı Şencan 30.04.2012, 23:19
Daktilo Kuşları DAKTİLO KUŞLARI
İbrahimî Feyzullah Yalçın 29.04.2012, 14:09
28 Şubat Öncesi Derinler ve Sonrası Derin Mevzular 28 ŞUBAT ÖNCESİ DERİNLER VE SONRASI DERİN MEVZULAR
Alperhan Baysan 28.04.2012, 04:04
Tünel TÜNEL
Sıla Onat 27.04.2012, 01:17
Kötü Ozon Hasta Eder KÖTÜ OZON HASTA EDER
Prof. Dr. Mustafa Öztürk 25.04.2012, 13:42
CHP'YE KİTAPÇIK TAVSİYELERİ!.. CHP'YE KİTAPÇIK TAVSİYELERİ!..
Volkan Akay 20.04.2012, 09:33
Turgut Özal Aşkını Bu Şiir’le  İtiraf Etmişti TURGUT ÖZAL AŞKINI BU ŞİİR’LE İTİRAF ETMİŞTİ
Yavuz Demir 17.04.2012, 01:05
Türk Girişimciler.. TÜRK GİRİŞİMCİLER..
Seda Karakaya 15.04.2012, 21:20
YIKAMIYORSAN, İTİBARSIZLAŞTIR taktiğinin kurbanı Milletimiz YIKAMIYORSAN, İTİBARSIZLAŞTIR TAKTİĞİNİN KURBANI MİLLETİMİZ
Kürşad Kaan 03.04.2012, 16:23
İlişkinin hangi zamanı? İLİŞKİNİN HANGİ ZAMANI?
Eda Alanson 01.04.2012, 13:00
Özerklik Turşusu ÖZERKLİK TURŞUSU
Cengiz Koyuncu 26.03.2012, 18:05
Türkiye’de vergiler neden bu kadar  yüksek?  TÜRKİYE’DE VERGİLER NEDEN BU KADAR YÜKSEK?
Aykut Yavuz 25.03.2012, 13:43
Anladım Bozukluğu ANLADIM BOZUKLUĞU
Özkan Erdem 16.03.2012, 23:40
16 Mart, 16 Mart, 16 Mart... 16 MART, 16 MART, 16 MART...
Sami Zana ASLAN 16.03.2012, 05:16
SURİYE DEVRİMİ SURİYE DEVRİMİ
Mert C. Demir 16.03.2012, 03:50
Suriye’de Kayıp Gazeteciler Ve 2 Sorun SURİYE’DE KAYIP GAZETECİLER VE 2 SORUN
Yonca Karakemer 15.03.2012, 01:23
ÖNDER AYTAÇ VE ANNELER ÖNDER AYTAÇ VE ANNELER
Cuma Hikmet 04.03.2012, 21:24
Siz hiç öldünüz mü? SİZ HİÇ ÖLDÜNÜZ MÜ?
Şefik Kantar 28.02.2012, 23:52
 4+4+4 Siteminin Getiri Ve Götürüleri 4+4+4 SİTEMİNİN GETİRİ VE GÖTÜRÜLERİ
Nurullah Çelik 25.02.2012, 14:07
MÜMİN GARP MÜMİN GARP
Selahaddin Eyyubi Tezel 16.02.2012, 13:40
CEMAAT AK PARTİ'Yİ DEVLETTEN SÜRECEK Mİ? CEMAAT AK PARTİ'Yİ DEVLETTEN SÜRECEK Mİ?
Asım Yıldırım 15.02.2012, 11:40
SEVGİLİLER GÜNÜNÜN TILSIMI. SEVGİLİLER GÜNÜNÜN TILSIMI.
Cihat Şimşek 14.02.2012, 20:14
KÜRESELLEŞEN DÜNYA VE DOST ARAYIŞI KÜRESELLEŞEN DÜNYA VE DOST ARAYIŞI
Serdar Bayrak 14.02.2012, 08:42
"TÜRKİYE" Bu ismi Sahiplenelim! "TÜRKİYE" BU İSMİ SAHİPLENELİM!
Yunus Emre Genç 02.02.2012, 14:07
SARKOZY’E CEVABI NAPOLYON VERSİN! SARKOZY’E CEVABI NAPOLYON VERSİN!
Çağlayan ibiş 25.01.2012, 01:37
KENDİMİZİ KANDIRMAYALIM; FRANSA HAKLI BEYLER! KENDİMİZİ KANDIRMAYALIM; FRANSA HAKLI BEYLER!
Kerem Gün 24.01.2012, 13:21
"Kaldı Bu Yaşamak Suçu Üstümde" "KALDI BU YAŞAMAK SUÇU ÜSTÜMDE"
Zeynep Olgaç 22.01.2012, 00:49
HRANT DİNK HRANT DİNK
Yasemin Yıldırım 19.01.2012, 10:57
Geç Bile Kalındı GEÇ BİLE KALINDI
Ali Aydın 18.01.2012, 02:05
Bir Ahkam Kesen Başörtülü ! Hazır mısınız? BİR AHKAM KESEN BAŞÖRTÜLÜ ! HAZIR MISINIZ?
Yasemin Vatandaş 15.01.2012, 15:35
Soykırımı İnkar Yasası, Fransa, Türkiye ve Cezayir SOYKIRIMI İNKAR YASASI, FRANSA, TÜRKİYE VE CEZAYİR
Furkan Şenay 12.01.2012, 16:29
Kampüsten merhaba! KAMPÜSTEN MERHABA!
Tahsin Aksu 27.12.2011, 16:07
İş Yaşamında Disiplin Cezalarına Karşı Yargı Yolu - 1 İŞ YAŞAMINDA DİSİPLİN CEZALARINA KARŞI YARGI YOLU - 1
Bilal Şentürk 17.12.2011, 20:10
KOC gibi sergi KOC GİBİ SERGİ
Tan Yeşilada 30.11.2011, 16:22
Üç Maymunu Oynama Vakti Değildir ÜÇ MAYMUNU OYNAMA VAKTİ DEĞİLDİR
Yusuf Önaç 24.11.2011, 15:45
Şehir Hayatına Beslenme Önerileri… ŞEHİR HAYATINA BESLENME ÖNERİLERİ…
Op.Dr. Cem Yılmaz 17.11.2011, 12:24
70 bin hayat organ nakli bekliyor 70 BİN HAYAT ORGAN NAKLİ BEKLİYOR
Prof. Dr. Alp Gürkan 05.11.2011, 14:00
AFFET BİZİ KÜÇÜĞÜM... AFFET BİZİ KÜÇÜĞÜM...
Necmettin Tetik 03.11.2011, 15:51
Doktorların Sağlık Bakanlığı'yla imtihanı DOKTORLARIN SAĞLIK BAKANLIĞI'YLA İMTİHANI
Emine Bilgiç 03.11.2011, 01:46
KALIN BARSAK KANSERİ KALIN BARSAK KANSERİ
Sadık Yıldırım 01.11.2011, 22:32
Mustafa Silici, Kayseri, Emret Komutanım! MUSTAFA SİLİCİ, KAYSERİ, EMRET KOMUTANIM!
Mustafa Silici 22.10.2011, 13:30
BİRLİKTE Mİ AYRI MI NO 2 BİRLİKTE Mİ AYRI MI NO 2
Serra Karaçam 21.10.2011, 00:10
24 ASKERİMİZİN ŞEHİT EDİLMESİNDEKİ "KÖSTEBEK" İSRAİL Mİ? 24 ASKERİMİZİN ŞEHİT EDİLMESİNDEKİ "KÖSTEBEK" İSRAİL Mİ?
Cemal Aktan 19.10.2011, 15:45
Güncel Bilgiler GÜNCEL BİLGİLER
Uğur Aksu 18.10.2011, 11:54
SEÇİLMİŞ ŞEHİTLER... SEÇİLMİŞ ŞEHİTLER...
Rauf Atilla Polat 28.09.2011, 00:22
Bir dirhem et bin ayıp örter BİR DİRHEM ET BİN AYIP ÖRTER
Prof. Dr. Benal Büyükgebiz 12.09.2011, 11:14
 İSTANBUL BENİM, BEN İSE İSTANBUL İSTANBUL BENİM, BEN İSE İSTANBUL
Benil Sibel Özyürük 25.08.2011, 17:54
Bel ağrısı ve tedavi yöntemleri BEL AĞRISI VE TEDAVİ YÖNTEMLERİ
Bülent Neymen 16.08.2011, 21:55
Türkiye Portreleri TÜRKİYE PORTRELERİ
Sernur Yassikaya 10.08.2011, 14:57
SOMALİ BİZDEN YARDIM BEKLİYOR SOMALİ BİZDEN YARDIM BEKLİYOR
Hüseyin Yıldırım 06.08.2011, 16:22
Baz istasyonları, mobil iletişim ve insan sağlığı BAZ İSTASYONLARI, MOBİL İLETİŞİM VE İNSAN SAĞLIĞI
Prof. Dr. Erkan Pehlivan 04.08.2011, 10:01
Görev ve Sorumluluklarını bilmeyen Polis Memurları !! GÖREV VE SORUMLULUKLARINI BİLMEYEN POLİS MEMURLARI !!
İbrahim Yörük 31.07.2011, 20:33
*********************** ANADOLU TOPRAKLARI İÇİN  BAŞKALARININ  BEKÇİLİĞİNİ  YAPMAYIN! *********************** *********************** ANADOLU TOPRAKLARI İÇİN BAŞKALARININ BEKÇİLİĞİNİ YAPMAYIN! ***********************
Hasan Yaşar Özfidan 23.07.2011, 17:25
Anne bak terörist! ANNE BAK TERÖRİST!
İsmail Kara 20.07.2011, 15:07
ADALET HAMAMINDA BİR GARİP FUTBOL!!! ADALET HAMAMINDA BİR GARİP FUTBOL!!!
Sedat Bayar 07.07.2011, 04:14
AYNI DAĞIN YELİYİZ BİZ! AYNI DAĞIN YELİYİZ BİZ!
Ahu Şentürk 13.06.2011, 12:08
Oksitlenmiş Siyaset OKSİTLENMİŞ SİYASET
H. Kübra Özan 11.06.2011, 11:20
ELELE EL BAŞTA ELELE EL BAŞTA
Güven Gürbüz 07.06.2011, 20:25
KAMYONLAR KAVUN TAŞIMAYACAK ARTIK ! KAMYONLAR KAVUN TAŞIMAYACAK ARTIK !
Dr. Hamid Aydın 04.06.2011, 16:38
Diyarbakır, Huzur ve Barış İstiyor DİYARBAKIR, HUZUR VE BARIŞ İSTİYOR
Bekir Kaplan 02.06.2011, 21:51
KASETLERİN ANA HEDEFİ AK PARTİ İKTİDARI DEĞİL Mİ? KASETLERİN ANA HEDEFİ AK PARTİ İKTİDARI DEĞİL Mİ?
Mehmet Barlas 24.05.2011, 14:22
POLAT DÖNEMİ BİTTİ. YA SONRASI? POLAT DÖNEMİ BİTTİ. YA SONRASI?
Murat Körhasan 29.03.2011, 18:01
MİLLİ İRADE SINIRSIZ MIDIR?
Uğur Uruşak 04.03.2011, 13:06
Dünyadan Göçüp Gitme Töreni DÜNYADAN GÖÇÜP GİTME TÖRENİ
Ömer Faruk Besli 01.03.2011, 16:51
Bize Verilen Yapbozun Bir Parçası Eksikti BİZE VERİLEN YAPBOZUN BİR PARÇASI EKSİKTİ
Merve Şebnem Oruç 31.01.2011, 13:15
BDP - HAS Parti - EDP İttifakı... BDP - HAS PARTİ - EDP İTTİFAKI...
Ekin Gün 28.01.2011, 00:35
Sosyal Medyayı Doğru Algılayabilme Çabası SOSYAL MEDYAYI DOĞRU ALGILAYABİLME ÇABASI
Ömer Bulut 12.01.2011, 04:32
Haziran'ın fotoğrafı bugünden belli... HAZİRAN'IN FOTOĞRAFI BUGÜNDEN BELLİ...
Numan Ceyhan 14.12.2010, 02:00
Konuşma Adabı… KONUŞMA ADABI…
Tuba Kalçık 10.11.2010, 02:35
Alın size yeni bir meslek”SOSYAL MEDYA UZMANI” ALIN SİZE YENİ BİR MESLEK”SOSYAL MEDYA UZMANI”
Volkan Köse 14.08.2010, 16:39
Kürt Sorununa Adaletle bakmak KÜRT SORUNUNA ADALETLE BAKMAK
Mehmet Ali Başaran 28.07.2010, 00:58
Hadi Millet Porno İzleyelim HADİ MİLLET PORNO İZLEYELİM
M. Onur Lökoğlu 20.05.2010, 02:14
İlköğretimde Kıyafet Serbestliği İLKÖĞRETİMDE KIYAFET SERBESTLİĞİ
Uzm.Ped.Hakan Emanetoğlu 11.05.2010, 19:02
Statükonun elindeki son koz STATÜKONUN ELİNDEKİ SON KOZ
Tarık Safaoğlu 29.04.2010, 00:30
Özhan Başkan Artık Yok ÖZHAN BAŞKAN ARTIK YOK
Cumhur Cebeci 23.03.2010, 00:37
KOSKOCA MEDYA GRUBUNA KOSKOCA CEZA !.. KOSKOCA MEDYA GRUBUNA KOSKOCA CEZA !..
Hikmet Genç 14.09.2009, 08:11
FOTOKOPİ AÇIKLAMALAR VE KARGALARIM FOTOKOPİ AÇIKLAMALAR VE KARGALARIM
Sevda Kara 25.06.2009, 11:56
TURKTİME ANKETİ TURKTİME ANKETİ
Cüneyt Ünal 09.04.2009, 16:15
TURKCELL 0534 605 93 46 NOLU KONTÜR GASPCISI İÇİN NE YAPTI? TURKCELL 0534 605 93 46 NOLU KONTÜR GASPCISI İÇİN NE YAPTI?
Dursun Boran 15.03.2009, 14:38
Şimdi kanal yöneticilerinin önemi çok daha artacak, televizyon kanalı yönetmek ustalık isteyecektir. ŞİMDİ KANAL YÖNETİCİLERİNİN ÖNEMİ ÇOK DAHA ARTACAK, TELEVİZYON KANALI YÖNETMEK USTALIK İSTEYECEKTİR.
Kemal Kurçer 23.11.2008, 17:23
Balon BALON
Hasan Efe Çiziyor 29.07.2008, 18:35
1 Mayıs! 1 MAYIS!
Mehmet Ali Ilıcak 01.05.2008, 11:41
TÜRKİYEDE YÜZÜ KIZARANLAR MUTLAKA VARDIR
Talha Akmehmet 02.04.2008, 13:25
YASAKLARLA NEREYE KADAR
Hasan Köroğlu 03.02.2008, 14:13
DERELİ’YE MÜKAFAT
Fenerbaz 27.09.2007, 14:57
CAHİL HALKIN, CAHİL SEÇİMİ (!)
Recep Canbolat 25.07.2007, 17:56
UYUYAMIYORUM ARKADAŞLAR…
Hülya Gözalan 16.06.2007, 21:47
GENELKURMAY NE DİLİYOR?
Ergun Göknel 09.06.2007, 12:23
Yazarların yazıları kendi görüşlerini içermektedir. Yazıların yayına alınmaları yazarlar tarafından yapılmaktadır. HaberX'in kontrolüne tabi değildirler.