Son Haberler
30.05.2012 Çarşamba 01:12
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

SP GENEL BAŞKANI KURTULMUŞ: ŞİMDİYE KADAR HİÇBİR PARTİYLE İŞBİRLİĞİ YAPMADIK
13.08.2010 16:23
SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Necmettin Erbakan ile Abdullatif Şener'in olağanüstü kurultay öncesi görüşmelerinin yorumlarını kamuoyuna bırakarak, "Saadet Partisi şimdiye kadar hiçbir parti ve parti grubuyla ittifak görüşmesi yapmadı" dedi. ANKARA (ANKA)- SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Necmettin Erbakan ile Abdullatif Şener'in olağanüstü kurultay öncesi görüşmelerinin yorumlarını kamuoyuna bırakarak, "Saadet Partisi şimdiye kadar hiçbir parti ve parti grubuyla ittifak görüşmesi yapmadı" dedi.
Saadet Partisi(SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, parti genel merkezinde Bağımsız Kamu Sendikaları Konfederasyonu(BASK) Genel Başkanı ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti. BASK Genel Başkanı Resul Akay, kamu görevlilerinin ekonomik, sosyal, sendikal ve mesleki sorunları ile toplu görüşmelere ilişkin yorumlarını aktardı.

-"HÜKÜMET BİNDİĞİ DALI KESMESİN"-

BASK, Genel Başkanı Akay, hükümet ile kamu görevlileri arasında yapılacak toplu görüşmeler öncesi hükümeti görev yapmaya çağırarak, "Hükümet ile kamu görevlileri birlikte hareket etmektedir. Hükümet başarısını bize borçludur. Bindiği dalı keserse hükümet yere düşer. Hükümet kamu görevlileri olmazsa duramaz" dedi.
Akay, "Başbakan Erdoğan'ın ekonomik kriz bahanesiyle bizden üç yıl süre istedi, çalışanların cebine para girecek, emeğinin karşılığını alacaklar; fakat aradan sekiz yıl geçmesine rağmen kamu çalışanlarının durumu hala aynı yerdedir" diyerek hükümeti kamu çalışanlarının sorunlarına karşı duyarlı olmasını istedi.
SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ise toplu görüşmelerin memurların ellerinde grev hakkı olduğu zaman yapılmasının daha iyi olacağını belirtti. Sorunun sistemden kaynaklandığını dile getiren Kurtulmuş, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

-HAYAT POLİTİKADAN İBARET DEĞİL-

Bir gazetecinin Türkiye Partisi(TP) Genel Başkanı Abdüllatif Şener ile eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın görüşmesini hatırlatılması üzerine Kurtulmuş, "Hayat sadece politikadan ibaret değildir. Erbakan başbakan iken Şener maliye bakanı idi. İkisi de beraber çalışmış kişiler. Eski dostluklar ortadadır" dedi.
Siyasilerin birbirlerine fikir alışverişi için kapılarını açmaları gerektiğini ifade eden Kurtulmuş, olağanüstü kongre öncesi yapılan görüşmenin zamanlamasının değerlendirmesini ise kamuoyunun takdirine bıraktı.
Erbakan'ın "Şener ile aynı çatıda siyaset yapmayı temenni ediyorum" sözüne karşılık ise Kurtulmuş, temenninin güzel bir temenni olduğunu söyleyerek, "SP'nin hiçbir organında veya koridorunda şimdiye kadar hiçbir siyasi parti veya parti grubuyla ittifak görüşmesi yapmadı. Amacımız muktedir siyasi iktidar zeminini oluşturmak" diye konuştu.
Olağanüstü kongrenin ne zaman yapılacağına yönelik bir soruya da Kurtulmuş, bugün saat 17.00 Genel İdare Kurulu'nun toplantı yapacağını, burada yapılacak görüşme sonrası bir karar alınacağını kaydetti.(ANKA)
(ÖZL-ÖZC/ÖMR)
YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.