BERLİN, 29/06(BYE)--- Tirajı günde 445.820 olan liberal sol eğilimli Süddeutsche Zeitung'un 29 Haziran 2010 tarihli sayısında, Tomas Avenarius imzasıyla ve yukarıdaki başlık altında yayımlanan Kahire çıkışlı haberin özet çevirisi şöyledir:
--Başbakan Erdoğan, Gazze Filosuna Düzenlenen
Saldırı Nedeniyle Özür Dilenmesini Talep Ediyor--
Gazze yardım filosuna düzenlenen saldırı sonrasında Türk hükûmeti, İsrail'e yönelik baskısını artırıyor. Polonya'nın Auschwitz şehrinde düzenlenecek olan bir törene katılmak amacıyla yola çıkan ve içinde 100 İsrailli subayın bulunduğu bir nakliye uçağına Türk hava sahasından geçiş izni verilmedi. "Mavi Marmara" gemisine düzenlenen saldırıda 9 Türk vatandaşı hayatını kaybetmişti.
Başbakan Erdoğan Toronto'da yaptığı bir açıklamada, İsrail'in olayla ilgili özür dilemesi gerektiğini belirtmişti. Hiç kimsenin İsrail'e herhangi bir şekilde saldırıldığını iddia edemeyeceğini söyleyen Erdoğan, Mavi Marmara gemisinde tek bir silah dahi bulunmadığını hatırlattı.
Öte yandan, Filistinli askerler tarafından kaçırılan ve rehin tutulan Gilad Şalit adlı askerin ailesi, bir protesto eylemi başlattı. Netanyahu hükûmeti, askerin serbest bırakılması için fazla bir girişimde bulunmamakla suçlanıyor.