Son Haberler
30.05.2012 Çarşamba 00:38
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

"Tam Gün" yasasına kısmi iptal
Doktorlara yönelik döner sermaye uygulaması iptal edildi. Ayrıca tüm doktorlar muayenehane açabilecek. Doktorların tam gün çalışmasının ise Anayasa'ya aykırı olmadığına karar verildi. Üniversite Hastaneleri'nde doktorların bir yıl içinde seçimlerini yapmazlarsa muayenelerini kapatmış sayılacakları hükmü de iptal edilen maddeler arasında. 16.07.2010 16:28

 ANKARA (ANKA) - Anayasa Mahkemesi, "Tam Gün Yasası" olarak bilinen yasanın bazı hükümlerini iptal etti. 
CHP, 5947 sayılı Üniversite ve Sağlık Personelinin Tam Gün Çalışmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un 11 maddesinin bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması talebiyle Anayasa Mahkemesinde dava açtı. Yüksek Mahkeme, yasanın iptali ve yürürlüğünün durdurulması talebiyle açılan davayı bugün esastan görüştü.
Yüksek Mahkeme, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun değiştirilen 36. maddesinin 2. fıkrasının 1. tümcesinde yer alan "Öğretim üyesi, kadrosunun bulunduğu yükseköğretim birimi ile sınırlı olmaksızın ve ihtiyaç bulunması halinde görevli olduğu üniversitede haftada asgari 10 saat ders vermekle yükümlüdür" ibaresini Anayasa'ya aykırı bularak oy çokluğuyla iptal etti.
Kanunun 6. maddesiyle, 2547 sayılı Yasaya eklenen Geçici Madde 57. maddenin "Bu süre içerisinde talepte bulunmayanlar istifa etmiş sayılır" biçimindeki son tümcesini de oy çokluğuyla iptal eden Anayasa Mahkemesi, tabipler, diş tabipleri ve tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanların sadece bir sağlık kurum ve kuruluşlarında mesleklerini icra etmelerine izin veren yasa hükmünü de oy çokluğuyla iptal etti ve yürürlüğünü durdurdu. 
Karara göre, ayrıca tüm doktorlar muayenehane açabilecek. Doktorların tam gün çalışmasının ise Anayasa'ya aykırı olmadığına karar verildi. Üniversite Hastaneleri'nde doktorların bir yıl içinde seçimlerini yapmazlarsa muayenelerini kapatmış sayılacakları hükmü de iptal edilen maddelerden.

YORUMLARINIZ
osman durmuş - 16.07.2010 16:26
Sağlık Bakanının Muayenecilik yaptığı dönemi neden gazeteler yazmıyor, lütfen saygıdeğer basın bunu da yazın
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.
1