Son Haberler
30.05.2012 Çarşamba 00:52
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

"TAŞ ATAN ÇOCUKLAR TASARISI"NIN 2 MADDESİ DAHA KABUL EDİLDİ
21.07.2010 23:50
TBMM (A.A) - Ağırlıklı olarak Terörle Mücadele Kanunu (TMK) kapsamında yargılanan çocuklarla ilgili düzenleme içeren tasarının 2 maddesi daha kabul edildi.
     Kabul edilen geçici 2 maddeye göre, tasarının yasalaşıp yürürlüğe girmesinden önce verilen ve infaz hakimliğinin incelemesinden geçen disiplin cezalarına karşı 6 ay içinde yeniden yapılan başvurular duruşma yapılmaksızın dosya üzerinden bir hafta içinde karara bağlanacak.
     Tasarının yasalaşıp yürürlüğe girdiği tarihe kadar hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilmiş olanlar 15 gün içinde mahkemeye başvurmaları halinde haklarındaki bu karar geri alınacak. Sanık hakkında yeniden hüküm kurulacak.
     Temel yasa olarak görüşülen tasarının bu maddeleri üzerinde verilen önerge dolasıyla söz alan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in savcılara baskı yaptığını öne sürdü.
     Sataşma gerekçesiyle konuşan Ergin, 2004 yılından bu tarafa Adalet Bakanlarının savcılarla bağlantılarının kesildiğini, Bakanların savcılara ''soruşturma aç, açma'' imkanının bulunmadığını belirterek, Meclis'in bu yetkiyi kaldırdığını söyledi.
     Ergin, Genç'in iddiasını ispatlamakla mükellef olduğunu ifade ederek, etmemesi durumunda ''müfteri'' konumuna geleceğini kaydetti.
YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.