Son Haberler
29.05.2012 Salı 20:25
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

THE INDEPENDENT: CAMERON ISRARLI: TÜRKİYE AB'YE KABUL EDİLMELİDİR
27.07.2010 19:00

LONDRA, 27/07(BYE)--- The Independent gazetesinin 27 Temmuz 2010 tarihli sayısında, yukarıdaki başlık ve Andrew Grice imzası altında yayımlanan haberin özet çevirisi şöyledir:

Bugün David Cameron, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne katılmasına karşı çıkanları "önyargılı" olmakla suçlayacak ve İngiltere'nin Ankara'nın AB üyeliğini daima savunacağına söz verecek. Bugün Ankara'da konuşacak olan Cameron, Avrupa'ya kuşkuyla bakan Muhafazakâr Parti milletvekillerinin, AB'nin serbest dolaşım politikası çerçevesinde 72 milyon nüfusa sahip bu ülkenin lngiltere'ye yeni bir göç dalgası yaratacağı şeklindeki korkularını da bastırmaya çalışacak.

Cameron, "Benim görüşüm çok açık. Türkiye'ye 'sen kampı koru ama çadıra giremezsin' demek yanlış" şeklinde konuşacak. Cameron'a göre ülkenin AB üyeliğine muhalefet edenlerin bazıları peşin hükümle davranıyorlar. Bunlar sorunun İslamiyet'ten kaynaklandığını sanıyorlar ama gerçek İslamiyet ile aşırı uçtakilerin dini çarpıttıklarını anlamıyorlar.

Bu üyeliğe karşı çıkanların bir bölümü ise Türkiye'yi bir ekonomik tehdit olarak görenler. Üçüncü muhalif grup ise "kutuplaşmış olanlar" ki bunlar tarihe sadece medeniyetlerin çatışması prizmasından bakıyorlar. Cameron ayrıca Türkiye'nin AB üyeliği konusunda düş kırıklığına uğratılmasına öfkeli olduğunu açıklayacak ve Türkiye'nin bir birleştirici öge olabileceğini şöyle savunacak: "Türkiye Doğu ile Batı arasında bir tercih yapmadan, ikisini de seçiyor. Türkiye'nin bu önemli rolü, hepimiz için daha fazla güvenlik sağlayacak."

Başbakan Cameron ayrıca Recep Tayyip Erdoğan ile bugün yeni bir stratejik ortaklık anlaşması imzalayacak ve sözlerini şöyle sürdürecek: "Ankara'dan Brüksel'e giden yolda birlikte yürümemizi istiyorum. Türkiyesiz bir AB daha güçlü değil, daha zayıftır; daha güvenli değil daha az güvenlidir; ve daha zengin değil daha yoksuldur."

Daha sonra Türkiye üzerinden Hindistan'a uçacak olan Başbakan Cameron, ülkenin AB üyeliğine verdiği desteğin İngiltere ile ticareti de geliştireceği umuduyla, bugün ayrıca Türk işadamlarıyla da birlikte olacak. Başbakan ayrıca Türklerden İsrail ile dostluklarından vazgeçmemelerini ve nükleer silahlar geliştirdiği şüphe götürmeyen İran'a karşı daha katı bir tavır almalarını isteyecek.

YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.