Son Haberler
30.05.2012 Çarşamba 06:37
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

TRABZON - 11. AVRUPA GENÇLİK OLİMPİK OYUNLARI GENEL KOORDİNATÖRÜ DOKER’DEN BASINDA ÇIKAN HABERLERE TEPKİ
03.07.2010 11:12
TRABZON (İHA) - 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları Genel Koordinatörü Nihat Doker, 23-30 Temmuz 2011 tarihleri arasında Trabzon’da yapılacak olan 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları ile ilgili hazırlıklar sürdürülürken, kamuoyunun ya tamamen yanlış, ya da yanlış anlaşılmaya sebebiyet verecek haberler ile meşgul edildiğini söyledi.
Basında kendisi hakkında çıkan haberler üzerine tepkisini dile getiren Doker, “Trabzon’da yapılan böylesine önemli yatırımlar ve işler var iken, adeta kasıtlı olarak yapılanlar göz ardı edilmeye, gizlenmeye çalışılmakta, adeta küçük suda fırtınalar koparılmaktadır” dedi.
Hüseyin Avni Aker Stadı’nda 6 Temmuz 2010 tarihinde yapılacak oyunların açılış ve kapanış törenleri için stadın ışıklandırma, ses sistemleri ve skorboard ihalesi ile ilgili çıkan iddiaları değerlendiren Doker, “Söz konusu ihale ilk defa yapılacak. Yani daha önce Trabzon’da yapılacaktı diye bir açıklama söz konusu değildir. İhale komisyonu üyelerinin 6’sının Ankara bulunması nedeniyle, Türkiye’nin her yanından isteyenin katılabileceği ihale Ankara’da Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne ait Uluslararası Spor Organizasyonları Koordinatörlüğü binasında yapılacaktır. İhale için şimdiye kadar 19 firma başvuruda bulunmuştur. Bunların 8 tanesi Ankara, 6 tanesi İstanbul, 4 tanesi Trabzon ve 1 tanesi ise Amasya’da faaliyet göstermektedirler. Kaldı ki ihale tarihine kadar daha çok başvuru yapılabileceği de gerçektir. Ayrıca, oyunlar nedeniyle yapılacak alım ve inşaatların ihaleleri mevcut devlet ihale yasası çerçevesinde gerçekleşmektedir. Sırf oyunlara mahsus, özel bir ihale yasası yoktur. Bu nedenle söz konusu ihaleler ayrıcalıklı olarak düşünülmemelidir. Trabzon 2011 Oyunları nedeniyle Trabzon’a yapılmakta olan ve yapılacak tesis ve yatırımlarla ilgili aksaklıklar oluşmuş olsa da bunlar giderilemeyecek düzeyde değildir” diye konuştu.
“Olimpiyat Köyü olarak kullanılacak 2 bin 800 kişilik öğrenci yurtlarının hızla devam eden inşaatları, GSGM tarafından Pelitli’deki 7 bin 500 kişilik çok amaçlı spor salonu ile Türkiye’nin ilk üzeri açılır-kapanır çatılı olacak atlama kuleli olimpik yüzme havuzu inşaatlarında çatılar kapanma noktasına ulaşmıştır” diyen Doker, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Trabzon’da yapılan böylesine önemli yatırımlar ve işler var iken, adeta kasıtlı olarak yapılanlar göz ardı edilmeye, gizlenmeye çalışılmakta, adeta küçük suda fırtınalar koparılmaktadır. İhaleleri iptal olan tesislerin yapılamayacaklarından söz edilen, Söğütlü Atletizm Sahası, Medya İletişim Merkezi, Tenis Kortları ve Jimnastik Salonu da Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız Sayın Faruk Nafiz Özak’ın bilgi ve talimatları ile yeniden ihale edilip, zamanında tamamlanacak ve oyunlara mutlaka yetiştirilecektir.”
Basında Genel Koordinatör Yardımcıları’ndan Nurettin Balaban ile arasında yaşanan tartışma haberlerini de değinen Doker “Yaşanan olayın ihaleler ile uzaktan yakından hiç ilgisi yoktur. İşlerimizin daha iyi yürütülmesi noktasında görüş ayrılıklarından kaynaklanan anlaşmazlık sonucu Sayın Balaban’ın kızgınlıkla elini kontrolsüz bir şekilde sehpaya vurması ile meydana gelmiş istenmeyen bir kazadır. Ayrıca, bazı haber ve yorumlarda ifade edildiği gibi, personele karşı ‘Ben bakanın adamıyım’ gibi nezaketsiz ifadeleri hiçbir zaman kullanmadım. Ben, adına yüklendiğim Trabzon 2011 sorumluluğu ve yapmakla yükümlü olduğum işler noktasında ‘Sayın Bakanın adamıyım’ Sonuç olarak, Trabzon’un geleceği için de bir dönüm noktası teşkil edeceğine inandığımız 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları için, küçük sorun ve tartışmaları büyütmeden çözüp, hep birlikte hareket ederek azami kazanımı sağlamamız gerektiğini bir kere daha tekrarlıyorum” şeklinde konuştu.
(BK-ÖS-S)
03.07.2010 11:09 TSİ
NNNN

YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.