Son Haberler
30.05.2012 Çarşamba 06:46
Yerli Medya
Faydalı Linkler
Yabancı Medya
Eğlenceli Linkler
Reklam & Bilgi
Bize Ulaşın
HaberX English
RSS
HaberX Mobile
Favorilerime Ekle
Anasayfam Yap
HaberX 'te Ara
Haber Arşivi
USD
1,7570
EUR
2,3630
EUR/USD
1,3449
IMKB100
59737/%0,00
ISTANBUL
Perşembe: 15°C/21°C
Cuma: 15°C/22°C
Cumartesi: 14°C/23°C
Havadurumu ayarlari
Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.
ADANA
ADIYAMAN
AFSIN
AFYONKARAHISAR
AGRI
AKCADAG
AKCAKOCA
AKDAGMADENI
AKSARAY
AKSEHIR
ALANYA
ALAPLI
ALPU
AMASRA
AMASYA
AMMAN
AMSTERDAM
ANAMUR
ANKARA
ANTALYA
ARALIK
ARDAHAN
ARDESEN
ARPACAY
ARTVIN
ASKABAT
ASTANA
ATINA
AVANOS
AYDIN
BAFRA
BAGDAT
BAKU
BALA
BALIKESIR
BARTIN
BASCIFTLIK
BASKIL
BATMAN
BAYBURT
BAYKAN
BELGRAD
BERLIN
BEYPAZARI
BILECIK
BINGOL
BIRECIK
BISKEK
BITLIS
BODRUM
BOGAZLIYAN
BOLU
BONN
BOZCAADA
BRUKSEL
BUDAPESTE
BUKRES
BUNYAN
BURDUR
BURSA
CADIR LUNGA
CANAKKALE
CANKAYA
CANKIRI
CAYCUMA
CELIKHAN
CEMISGEZEK
CENEVRE
CERKES
CEYLANPINAR
CEZAYIR
CHICAGO
CICEKDAGI
CIFTELER
CORUM
CUBUK
CUKURCA
CUKURHISAR
CUMRA
DALAMAN
DENIZLI
DERINKUYU
DEVELI
DEVREK
DIVRIGI
DIYARBAKIR
DOGANSEHIR
DOGUBEYAZIT
DUSANBE
DUZCE
EDIRNE
ELAZIG
ELBISTAN
ELMADAG
ERBAA
EREGLI-KARADENIZ
EREGLI-KONYA
ERUH
ERZINCAN
ERZURUM
ESKISEHIR
ETIMESGUT
FETHIYE
FINIKE
FRANKFURT
G.MAGOSA
GAZIANTEP
GEMEREK
GENC
GEREDE
GIRESUN
GIRNE
GOKCEADA
GOLBASI
GOLKOY
GUDUL
GUMULCINE
GUMUSHACIKOY
GUMUSHANE
GUNYUZU
GURUN
GUZELYURT
HAKKARI
HATAY
HAYMANA
HELSINKI
HINIS
HOPA
IGDIR
ILGAZ
INEBOLU
ISKENDERUN
ISPARTA
ISTANBUL
IZMIR
K.MARAS
KABIL
KAGIZMAN
KAHIRE
KALECIK
KALE-MALATYA
KANBERRA
KANGAL
KARABUK
KARAKECILI
KARAMAN
KARAPINAR
KARS
KASTAMONU
KAYSERI
KAZAN
KEBAN
KELKIT
KERKUK
KESKIN
KIEV
KILIS
KIRCAALI
KIRIKKALE
KIRKLARELI
KIRSEHIR
KISINEV
KIZILCAHAMAM
KIZILTEPE
KOCAELI
KOLN
KOMRAT
KONYA
KOPENHAG
KOSTENCE
KOZAKLI
KULU
KUTAHYA
KUVEYT
LEFKOSA
LONDRA
MACKA
MADEN
MADRID
MALATYA
MALAZGIRT
MAMAK
MANISA
MARDIN
MARMARIS
MAZGIRT
MAZIDAGI
MEDINE
MEKKE
MELBOURNE
MERSIN
MERZIFON
MIHALICCIK
MILANO
MINSK
MONTREAL
MOSKOVA
MUCUR
MUGLA
MUNIH
MURADIYE
MUS
MUTKI
NALLIHAN
NEVSEHIR
NEWYORK
NIGDE
NIKSAR
NUSAYBIN
OF
OLTU
ORDU
ORTAKOY
OSLO
OSMANCIK
OSMANIYE
OTTAWA
PADGORICA
PALU
PARIS
PATNOS
PEKIN
PINARBASI
POLATLI
PRAG
PRISTINA
RIYAD
RIZE
ROMA
S.KOCHISAR
SAKARYA
SAM
SAMSUN
SANLIURFA
SARAYBOSNA
SARICAKAYA
SARIKAMIS
SARIZ
SARKISLA
SEBINKARAHISAR
SELANIK
SEMDINLI
SEYDISEHIR
SEYITGAZI
SIDNEY
SIIRT
SILIFKE
SINOP
SIRNAK
SIVAS
SIVEREK
SIVRIHISAR
SOFYA
SOLHAN
SORGUN
STOCKHOLM
SULUOVA
SUMNU
TAHRAN
TARAKLIJA
TASKENT
TEKIRDAG
TIFLIS
TIRAN
TOKAT
TOKYO
TOMARZA
TOSYA
TRABZON
TUNCELI
TURHAL
UNYE
URGUP
USAK
USKUP
VALKANES
VAN
VARSOVA
VIRANSEHIR
VIYANA
WASHINGTON
WELLINGTON
YALOVA
YAPRAKLI
YESILHISAR
YESILYURT
YOZGAT
ZENITSA
ZILE
ZONGULDAK
ZURIH
ANA SAYFA
GÜNDEM
EKONOMİ
POLİTİKA
DÜNYA
SPOR
YEREL
SAĞLIK
TEKNOLOJİ
YAŞAM
MEDYA
KİTAP
SİNEMA
SÖYLEŞİ
EĞİTİM
TRABZON - HAÇKALI BABA’YI ANMA ETKİNLİKLERİ
25.07.2010 15:24
Tweet
Follow
TRABZON (İHA) - Trabzon Belediyesi, Düzköy Belediyesi ve Düzköy Kaymakamlığı’nın ortaklaşa olarak düzenlediği Haçkalı Babayı Anma etkinliklerinin 14’sü bugün yapıldı.
Anma törenine Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Trabzon Valisi Dr.Recep Kızılcık, Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur, Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, belediye başkanları ve binlerce vatandaş katıldı.
Anma töreninin açılışında bir konuşma yapan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, konuşmasında katılımlarından ötürü davetlilere teşekkür ederek "2004 yılından itibaren Trabzon Belediyesi’nin insanlarımızın moral ve manevi değerlerinin birlikte paylaşıldığı buraya hizmeti kesilmişti. Allah ve halkımız sizler lütfettiniz aynı manevi yolun hizmetkarı olmayı bizi tevdi ettiniz. Biz bundan şeref ve onur duyuyoruz. Bizim vazifemiz manevi yolcuların yolcularına hizmet ve en küçük bir katkıda bulunabilmişsek ne mutlu bize” dedi.
“Biz daha fazla demokrasi ve daha fazla insan haklarından yanayız” diyen Gümrükçüoğlu “Siyasi parti ayrımı gütmeksizin 12 Eylül referandumuna yaklaştığımız şu zamanda aynı gayeyle adım atacağız. Trabzon ve Doğu Karadeniz olarak her insanımıza, her mahallemize bunları iletecek olan sizlersiniz. Daha fazla demokrasi daha fazla insan hak ve hürriyetleri, insanların inandıklarını moral ve manevi değerlerini yaşayabilme hürriyeti ve daha fazla insan hakkı için o referandumda biz Karadeniz, Trabzon, Akçaabat olarak ‘evet’ diyeceğiz. Bunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu manevi ortamda bize manevi yolları gösterenlerin huzurunda sizlerle beraber daha iyi bir Türkiye’yi, daha özgür daha demokrat bir Türkiye’yi sağlayacağız ve başaracağız" şeklinde konuştu.
Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ise Hakça Yaylası yolunu geçen yıl verdikleri söz doğrultusunda asfaltladıklarını kaydederek, “Geçen yıl bu zaman benden, bu yolun asfaltlanması istenmişti. Bizde buradan sizlere söz vermiştik, devlet olarak verilen sözün yerine getirilmiş olmasından duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Geri kalan eksikliklerin de yerine getirilmesi sizlerin hak ettiğiniz kalitede hizmete kavuşabilmeniz için çaba sarf etmek, bunları yerine getirmek bizlerin borcudur” diye konuştu.
"HAÇKALI HOCA’NIN KİŞİLİĞİ, HAYATI VE AHLAKINDAN DA İSTİFADE ETMEMİZ LAZIM"
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ise ”Buraya gelen herkesi Haçkalı Hoca Baba’ya olan vefa duygularından dolay tebrik etmek istiyorum. Ancak Haçkalı Hoca Baba’yı anma merasiminin anlamlı hale gelebilmesi için Haçkalı Hoca’nın kişiliği, hayatı ve ahlakından da istifade etmemiz lazımdır. Zira Haçkalı Hoca gibi gönül erleri kendilerine iltifat etmesinden ziyade iltifat edilecek kişiler yetiştirmeye daha çok önem vermişlerdir. Bu nedenle bu merasimin kendi muhasebemizi yapmak açısından ayrıca önemli bir fırsat olduğunu düşünmemiz lazım. Bu vesileyle bir hatamızı daha düzeltebilirsek o zaman Haçkalı Hoca’nın ruhunu gerçek anlamda şad etmiş oluruz. Bu ülkenin her yerinde öyle güzel ve müstesna insanlar yetişmiş, öyle gönül erleri filiz vermiştir ki o insanlara bakınca bu ülkenin gücünün nereden kaynaklandığını daha iyi anlıyoruz. Hamdolsun milletimizin o gönül erlerinin kıymetini bilmiş onları başının üstüne tac etmiştir” şeklinde konuştu.
Türkiye’nin bu tarihi mirasıyla coğrafyası, genç nüfusuyla önümüzdeki yüzyılın en önde gelen ülkelerinden biri olmaya aday olduğunu vurgulayan Bakan Ergün “Onun için bu manevi iklime ihtiyacımız vardır. Milletimizin duaları büyüklerin himmeti sizlerin gayret ve destekleriyle Türkiye gelecek yüzyılın en büyük devletlerinden olacaktır. Bu güzel ülkeyi dünyanın en önde gelen ülkelerinden birisi haline getireceğimize inancımız tamdır. Nasıl Türkiye dünyanın en saygın ülkelerinden biri olma yolunda ilerliyorsa, ekonomisi nasıl üst noktalara gelmişse 2023 yılına kadar dünyanın ilk on büyük ekonomisinden birisi olacaktır. Türkiye daha hızlı ilerlemeli daha hızlı koşmalıdır. Türkiye üzerindeki ağırlıkları kenara bırakmalı ayağındaki prangaları çözmelidir, milletimizden istediğimiz şudur daha hızlı yükselen bir Türkiye istiyorsak 12 Eylül tarihinde yapılacak olan Türkiye’nin üzerindeki ağırlıkları kenara koymak ve prangaları çözmektir. Bu da milletin elinde olan bir şeydir millet bu kararı kendisi verecektir. Biz milletimize her zaman güvendik ve yine güveniyoruz” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Trabzon belediyesi mehter takımı bir konser sundu. Daha sonra Trabzon Belediyesi’ne bağlı sporcular bir gösteri sundu. Son olarak Erkan Mutlu’nun konseri ile semazen gösterisinin ardından anma töreni sona erdi.
(BK-ÖS-Y)
25.07.2010 15:21 TSİ
NNNN
YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.
İLGİLİ HABERLER
Erzurum'da bıçak dehşeti
29.05.2012, 15:56
Limandaki kazaya jet soruşturma
29.05.2012, 13:29
Erzurum'da 2 kaza 2 ölü
29.05.2012, 11:23
Gazipaşa Belediyesi'ne haciz geldi
29.05.2012, 10:33
"Baca teknikerliği yeni bir meslek"
28.05.2012, 23:25
Karabük’te fırtına etkili oldu
28.05.2012, 19:44
Dikili'de sel
28.05.2012, 14:32
Bingöl'de kardeş kardeşi vurdu
28.05.2012, 12:49
Kayseri'de 5 kişi mantardan zehirlendi
28.05.2012, 11:46
Bursa'da plazada çıkan yangın korkuttu
28.05.2012, 10:13
Üzerine yıldırım düşen çoban öldü
27.05.2012, 20:31
Bursalı ressamın eserleri hayran bıraktı
27.05.2012, 15:56
Balık avı yasağına uyan yok
27.05.2012, 13:38
Adapazarı'nda şüpheli çanta alarmı
26.05.2012, 19:57
Adana'ya 83 milyon dolara çöp arıtma tesisi
26.05.2012, 15:25
Patnos'ta kan davası barışla bitti
26.05.2012, 14:11