IHA0066F15-YRL/30-HAZ-0123-29CF
- ÇAT KÖYLÜLERİNİN KÖPRÜ SEVİNCİ
- SEL SULARININ YIKTIKTAN SONRA, TUNCELİ İL ÖZEL İDARESİ TARAFINDAN YENİDEN YAPILAN ÇAT KÖPRÜSÜ KÖYÜN İKİ YAKASINI BİR ARAYA GETİRDİ
(FOTOGRAFLI)
HAYDAR YAVUZAK
TUNCELİ (İHA ) - Köyün iki yakasını birleştiren ve sel suları tarafından yıkılan köprü,İl Özel İdaresi tarafından yeniden yapılınca köyün iki yakası bir araya geldi.
Tunceli'nin Mazgirt İlçesi Çat Köyün'de,sel suları sonucu yıkılan köprü, 2009 yılı KÖYDES yatırım programında kapsamında 5 metre uzunluğunda ve 2,5 metre ebadında yeniden yapılarak köylülerin hizmetine sunuldu.Köylüler, köyü ikiye ayıran Çat deresi üzerine yapılan köprü için çok teşekkür ederken, bu sayede iki yakalarının bir araya geldiğini söylediler. Yetkililer, Çat köyü'ne ait köprünün yapımıyla beraber yapılan dolgu çalışmasından sonra yol çalışmasına da başlayacaklarını söylediler.
(HY-RB -Y)
30.06.2010 16:45:25 TSI
NNNN