Son Haberler
04.02.2012 Cumartesi 20:44
Yerli Medya
Faydalı Linkler
Yabancı Medya
Eğlenceli Linkler
Reklam & Bilgi
Bize Ulaşın
HaberX English
RSS
HaberX Mobile
Favorilerime Ekle
Anasayfam Yap
HaberX 'te Ara
Haber Arşivi
USD
1,7500
EUR
2,2970
EUR/USD
1,3126
IMKB100
60148/%0,00
ISTANBUL
Pazar: 4°C/11°C
Pazartesi: 5°C/12°C
Salı: 4°C/9°C
Havadurumu ayarlari
Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.
ADANA
ADIYAMAN
AFSIN
AFYONKARAHISAR
AGRI
AKCADAG
AKCAKOCA
AKDAGMADENI
AKSARAY
AKSEHIR
ALANYA
ALAPLI
ALPU
AMASRA
AMASYA
ANAMUR
ANKARA
ANTALYA
ARALIK
ARDAHAN
ARDESEN
ARPACAY
ARTVIN
AVANOS
AYDIN
BAFRA
BALA
BALIKESIR
BARTIN
BASCIFTLIK
BASKIL
BATMAN
BAYBURT
BAYKAN
BEYPAZARI
BILECIK
BINGOL
BIRECIK
BITLIS
BODRUM
BOGAZLIYAN
BOLU
BOZCAADA
BUNYAN
BURDUR
BURSA
CANAKKALE
CANKAYA
CANKIRI
CAYCUMA
CELIKHAN
CEMISGEZEK
CERKES
CEYLANPINAR
CICEKDAGI
CIFTELER
CORUM
CUBUK
CUKURCA
CUKURHISAR
CUMRA
DALAMAN
DENIZLI
DERINKUYU
DEVELI
DEVREK
DIVRIGI
DIYARBAKIR
DOGANSEHIR
DOGUBEYAZIT
DUZCE
EDIRNE
ELAZIG
ELBISTAN
ELMADAG
ERBAA
EREGLI-KARADENIZ
EREGLI-KONYA
ERUH
ERZINCAN
ERZURUM
ESKISEHIR
ETIMESGUT
FETHIYE
FINIKE
GAZIANTEP
GEMEREK
GENC
GEREDE
GIRESUN
GOKCEADA
GOLBASI
GOLKOY
GUDUL
GUMUSHACIKOY
GUMUSHANE
GUNYUZU
GURUN
HAKKARI
HATAY
HAYMANA
HINIS
HOPA
IGDIR
ILGAZ
INEBOLU
ISKENDERUN
ISPARTA
ISTANBUL
IZMIR
K.MARAS
KAGIZMAN
KALECIK
KALE-MALATYA
KANGAL
KARABUK
KARAKECILI
KARAMAN
KARAPINAR
KARS
KASTAMONU
KAYSERI
KAZAN
KEBAN
KELKIT
KESKIN
KILIS
KIRIKKALE
KIRKLARELI
KIRSEHIR
KIZILCAHAMAM
KIZILTEPE
KOCAELI
KONYA
KOZAKLI
KULU
KUTAHYA
MACKA
MADEN
MALATYA
MALAZGIRT
MAMAK
MANISA
MARDIN
MARMARIS
MAZGIRT
MAZIDAGI
MERSIN
MERZIFON
MIHALICCIK
MUCUR
MUGLA
MURADIYE
MUS
MUTKI
NALLIHAN
NEVSEHIR
NIGDE
NIKSAR
NUSAYBIN
OF
OLTU
ORDU
ORTAKOY
OSMANCIK
OSMANIYE
PALU
PATNOS
PINARBASI
POLATLI
RIZE
S.KOCHISAR
SAKARYA
SAMSUN
SANLIURFA
SARICAKAYA
SARIKAMIS
SARIZ
SARKISLA
SEBINKARAHISAR
SEMDINLI
SEYDISEHIR
SEYITGAZI
SIIRT
SILIFKE
SINOP
SIRNAK
SIVAS
SIVEREK
SIVRIHISAR
SOLHAN
SORGUN
SULUOVA
TEKIRDAG
TOKAT
TOMARZA
TRABZON
TUNCELI
TURHAL
UNYE
URGUP
USAK
VAN
VIRANSEHIR
YALOVA
YAPRAKLI
YESILHISAR
YESILYURT
YOZGAT
ZILE
ZONGULDAK
ANA SAYFA
GÜNDEM
EKONOMİ
POLİTİKA
DÜNYA
SPOR
YEREL
SAĞLIK
TEKNOLOJİ
YAŞAM
MEDYA
KİTAP
SİNEMA
SÖYLEŞİ
EĞİTİM
"Türk Ferrari"nin 2. yollarda
Türkiye’deki bir fuarda bakmak ve binmek istediği Ferrari’ye dokunmasına dahi izin verilmemesine içerleyerek ilk yerli spor otomobil ’’ETOX’’u yapan girişimci Ercan Malkoç, 2. ’’ETOX’’u yollara çıkardı.
04.07.2009 12:41
Tweet
Follow
AA - Almanya’da yayınlanan otomobil dergisi ’’Auto Bild’’de yaklaşık 3 sayfa yer verilen ve Yunanlıların da ilgisini çeken ’’ETOX’’, Almanya’nın ’’Vox’’ televiyonunda ’’Automobile’’ isimli programa da konu oldu.
Ertex Yönetim Kurulu Başkanı Malkoç, yaşam öyküsünü anlatırken 3 yaşında babasını kaybettiğini, Ankara Abidinpaşa’da büyüdüğünü ve bir gecekonduda üç kardeşiyle aynı odayı paylaştığını belirterek, zorluklara rağmen yılmadığını söyledi.
Simit satıp ayakkabı boyacılığı yaptığı yıllarda okula da gittiğini belirten Malkoç, Cebeci’de dayısının yanında oto döşemecisi olarak iş hayatına atıldığını anlattı.
Malkoç, bu yıllarda Ferrari ve Lamborghini’nin gazetelerden kestiği fotoğraflarının odasının duvarlarını kapladığını ve bu otomobillerin hayaliyle büyüdüğünü dile getirdi.
İlk otomobili Anadol’u 16 yaşında aldığını ve o heyecanla ilk geceyi arabada geçirdiğini anlatan Malkoç, askerliğini yaptıktan sonra 90 metre karelik bir yerde oto dekorasyon işine başladığını kaydetti.
Malkoç, oto dekorasyon konusunda tanınan bir firma haline geldiklerini ve girdiği ticari faaliyetler sonunda Ferrari alabilecek düzeye ulaştığını belirterek, İstanbul’da düzenlenen bir otomobil fuarında bu aracı yakından görüp incelemek istemesine rağmen oradaki görevlilerin buna izin vermediğini bildirdi.
Kendisine ’’herkesin aracı inceleyemeyeceğinin’’ söylendiğini anlatan Malkoç, ünlü simaların araca bindiğini gördükten sonra Türkiye’nin ilk spor otomobilini yapma kararı verdiğini kaydetti.
Malkoç, 2007 yılında bir otomobil tasarımcısı, 2 makine mühendisi, bir uçak mühendisinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 20 kişilik teknik ekiple, 8 ay gibi bir zamanda ’’ETOX’’u ürettiklerini vurguladı. Ercan Malkoç, yaklaşık 2 milyon dolara malolan projede, tulumunu giyip gece geç saatlere kadar kendisini de çalıştığını söyledi.
Kırşehir’de Türkiye’nin en büyük termal otelini yaptıklarını dile getiren Malkoç, başka projeleri de olmasına rağmen hiç birinin ’’ETOX’’ kadar kendisini heyecanlandırmadığını ifade etti.
Malkoç, araca verdikleri isimdeki ’’E’’ harfinin, firması Erteks’i, ’’T’’nin Türkiye’yi, ’’O’’nun otomotivi ve ’’X’’in bilinmezliği ve sonsuzluğu ifade ettiğini anlattı.
Ürettikleri kırmızı renkteki ilk ’’ETOX’’u geçen yıl Zafer Bayramı’nda tanıttıklarını belirten Malkoç, aracı isminin açıklanmasını istemeyen İstanbullu bir iş adamına sattıklarını vurguladı.
Malkoç, yaptıkları ikinci ’’ETOX’’a da kendisinin bindiğini dile getirerek, Ankara caddelerinde gezerken insanların gözünün araca kaydığını gördüğünü, bazılarının da arabanın markasını sorduğunu, durumu anlattığında da olumlu tepkiler aldığını bildirdi.
Bir defasında ’’ETOX’’la gezerken yanına yanaşan bir BMW sürücüsünün ’’yarışalım’’ teklifinde bulunduğunu belirten Malkoç, onunla yarışmadığını ancak aracın ilgi görmesinin mutluluk verici olduğunu söyledi.
-ETOX’A ALMAN VE YUNAN İLGİSİ-
Almanya’nın bilinen dergilerinden ’’Auto Bild’’den bir ekibin ’’ETOX’’u görmek için Türkiye’ye geldiğini belirten Malkoç, derginin Türkiye’nin ilk spor otomobiline üç sayfa ayırdığını ve ’’ETOX’’un dış tasarımının Ferrari ve Lamborghini’nin ayarında olduğunun ifada edildiğini anlattı.
Malkoç, yaklaşık 6 ay önce Yunanistan’dan da gazetecilerin arabayı görmek için Ankara’ya geldiğini ve onlarla da görüştüklerini belirterek, ’’Duyduğumuza göre gazetelerinde (Türkler otomobil yapmış, biz daha ayakta uyuyoruz) gibi haber çıkmış’’ dedi.
Yunanlıların ’’ETOX’’u biraz kıskandığını söyleyen Malkoç, çıkan haberlerden sonra otomobil için sipariş aldıklarını belirtti.
Malkoç, 20 kadar sipariş olduğunu, bunun yarısının Almanya’da yaşayan gurbetçilerden geldiğini kaydetti.
Bu arada, Alman ’’Vox’’ televizyonunun ’’Automobile’’ programı da ’’ETOX’’ için geçtiğimiz hafta içinde Türkiye’ye geldi.
Program sunucu Tim Hahne ve ekibi, Ankara’da beyaz renkteki ikinci ’’ETOX’’u inceleyip, girişimci Ercan Malkoç ile görüştü.
Alman televizyon ekibi bir gün boyunca Malkoç’tan aracın yapım süreci ve özellikleri hakkında bilgi aldı.
’’ETOX’’un konu edildiği programın kısa bir zaman sonra yayınlanacağı öğrenildi.
Geçtiğimiz günlerde Murat Günak’ın hybrid otobiline Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bindiğini ve başka bir Türk girişimcinin otomobilinin gündeme gelmesinin kendilerini de mutlu ettiğini anlatan Malkoç, ’’ETOX’’ için de Erdoğan’dan randevu talebinde bulunduklarını söyledi.
Malkoç, Başbakan Erdoğan’ın bu tür girişimlere önem verdiğini belirterek, randevu talebinin olumlu karşılandığını, bir iki hafta içinde görüşmeyi beklediklerini kaydetti.
-ETOX ANKARA’DA ÜRETİLECEK-
Aracın seri üretim yerinin Ankara olmasını planladıklarını anlatan Malkoç, uluslararası yatırımcılarla da görüşmeye hazır olduklarını bildirdi.
Malkoç, yaptıkları iki ’’ETOX’’ modelinde de 125 beygir gücünde, 1500 cc’lik dizel motor kullandıklarını, aracın ekonomik olmasını istedikleri için bunu tercih ettiklerini söyledi.
Seri üretim için daha güçlü bir motor düşündüklerini ifade eden Malkoç, 220-300 beygir civarında yine dizel bir motor hedeflediklerini, bunun içinde BMW ile görüştüklerini anlattı.
Malkoç, Ferrari ve Lamborghini’nin fiyatının 150 bin avrodan başladığını, ’’ETOX’’un ise 30 bin avro olacağını kaydetti.
Yaptıkları kırmızı renkteki ilk ’’ETOX’’u da İstanbul’lu bir iş adamına 75 bin liraya sattıklarını belirten Malkoç, bir çok kişinin, hayalini süsleyen spor otomobile çok daha ucuza binebilmesini arzuladıklarını bildirdi.
’’Türkiye değişiyor’’ diye konuşan Malkoç, Murat Günak ve kendisinin yaptığı otomobillerin, diğer Türk girişimcilerin önünü açacağını, projelerin bir bir ortaya çıkacağını vurguladı.
Malkoç, Türkiye’de otomobil yapmanın da ’’yürek istediği’’ görüşünü dile getirerek, bunu başarmaktan dolayı memnun olduklarını söyledi.
’’ETOX’’u henüz ’’bebek’’ diye nitelendiren Malkoç, zamanla büyüyüp gelişeceğini sözlerine ekledi.
YORUMLARINIZ
Seçkin M.
-
05.07.2009 20:12
tek kelimeyle tebrikler, yolunuz açık olsun, çalışmalarınızda başarılar dilerim
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.
1
İLGİLİ HABERLER
Venizelos: "Herşey bıçak sırtında"
04.02.2012, 18:58
Garanti'den "bireysel destek kredi" kampanyası
04.02.2012, 13:05
Kar, sanal siparişleri artırdı
04.02.2012, 12:24
Çalik ihracatı 2012'ye hızlı girdi
04.02.2012, 11:54
Çelik'ten yabancı çalışanların durumuna ilişkin açıklama
04.02.2012, 11:38
Çek Yasası Resmi Gazete'de
04.02.2012, 09:54
"Türkiye turizmde dünyada parmakla gösteriliyor"
04.02.2012, 00:14
Soğuk hava salatalığı zam şampiyonu yaptı
03.02.2012, 22:23
"Türkiye yat ve tekne imalatında dünya üçüncüsü"
03.02.2012, 21:58
Piyasalarda gün sonu
03.02.2012, 19:42
Borsa 60 bin puanda tutundu
03.02.2012, 17:55
Ocak ayının zam şampiyonu salatalık
03.02.2012, 13:27
OECD'den Avrupa'ya öneriler
03.02.2012, 13:20
Türk Telekom Ankara'ya 192 metrelik ofis yapıyor
03.02.2012, 13:12
Yeniden yapılandırmada rekor tahsilat
03.02.2012, 12:01
En düşük artış yüzde 10,01 ile İstanbul'da
03.02.2012, 11:53
Share on Facebook