Son Haberler
30.05.2012 Çarşamba 04:03
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

TÜRK MARKET SAHİBİ, IRKÇI SALDIRILARA DAYANAMADI
25.08.2010 11:11
İngiltere'de bir market işleten ve üç yıl ırkçı saldırılara direnen Yusuf Boztepe, sonunda havlu atarak işyerini satmaya karar verdiğini açıklarken, "Buraya geldiğimizden beri hayatımızı cehenenmeye çevirdiler" dedi. İngiliz polis yetkilisi ise, saldırıları ihbar ettiği için Boztepe'yi överek, "Sayın Bozpete, doğru duruşu sergiledi. Bize bilgi verdi ve bu tür davranışlara hoşgörü göstermeyeceğiz" diye konuştu. LONDRA (ANKA) - İngiltere'de bir market işleten Türk vatandaşı Yusuf Boztepe, ırkçı saldırılara maruz kaldı. Üç yıl boyunca ırkçı kampanya direnen Boztepe, sonunda havlu atarak işyerini satmaya karar verdiğini açıklarken, "Buraya geldiğimizden beri hayatımızı cehenneme çevirdiler" dedi. Bu arada, İngiliz polis yetkilisi de Boztepe'yi överek, "Sayın Bozpete, doğru duruşu sergiledi. Bize bilgi verdi ve bu tür davranışlara hoşgörü göstermeyeceğiz" dedi.
Kent bölgesindeki Walderslade Weedswood'ta bir market sahibi olan Yusuf Boztepe, üç yıl boyunca ırkçı eylemlere hedef oldu. Bu arada, Temmuz 2009'de Boztepe'nin marketine patlayıcı attığı belirlenen Mark Merchant, geçen Perşembe günü bir mahkeme tarafından 5 yıllık hapis cezasına çarptırıldı.
İngiliz yayın kuruluşu BBC, bu konudaki haberinde Kent polisinin, saldırıları ihbar ettiği için Boztepe'yi övdüğünü belirtti. Polis yetkilisi Ann Lisseman, saldırılar konusunda gereken önlemler aldıklarını vurgularken, "Sayın Boztepe, doğru duruşu sergiledi. Bize bilgi verdi ve bu tür davranışlara hoşgörü gösterecek değilim" dedi.
Ancak, Yusuf Boztepe, üç yıllık ırkçı saldırılar üzerine sonunda pes etti ve işyerini satmaya karar verdiğini de açıkladı.
Hem işyeri, hem de evinin saldırılara maruz kaldığını, artık bölgede güvenlikte hissetmediğini anlatan Boztepe, "Hiçbir şeyden zevk almıyoruz, her zaman sokakta yürütmekten korkuyoruz. Normal insanlar olarak hareket edemiyoruz" şeklinde konuştu.(ANKA)
(CN/ÖMR)
YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.