Son Haberler
30.05.2012 Çarşamba 04:18
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

Uyku hastalarına danışma hattı
Uyku Hastaları Derneği Genel Başkanı Okay Erözgün, uyku hastalarına danışma hattı kurduklarını açıkladı. 08.02.2012 17:56

 ANKARA (ANKA) - Uyku Hastaları Derneği Genel Başkanı Okay Erözgün, uyku hastalarına danışma hattı kurduklarını açıkladı.
Erözgün, yaptığı yazılı açıklamada, "0312-2316691" nolu telefonu arayan uyku hastalarına gün boyu danışmanlık hizmeti sunulmaya başladıklarını bildirdi. Uyku hastalarının medikal firmaların birbirinden farklı fark talepleri arasında sıkıştığını belirten Erözgün, hastaların yaşadıkları ekonomik sıkıntıyı da değerlendirerek daha az fark ödemek adına kendilerine uygun olmayan cihazlara yönlendirildiğini aktardı. Uykunun, zihinsel ve fiziksel sağlığın her gün yenilenmesi için önemli ve yaşamın üçte birini kapsayan aktif bir dönem olduğunu vurgulayan Erözgün, günümüzde tespit edilmiş olan yaklaşık 85 tür uyku hastalığı olduğunu hatırlattı.

-"SGK GEREKLİ TEDBİRLERİ ALMAK ZORUNDA"-

Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) tarafından karşılanan cihaz ödemelerinin üstüne medikal firmalar tarafından fark konulmasını da eleştiren Erözgün, şunları ifade etti:
"SGK gerekli tedbirleri almak zorundadır. Hangi cihazların hastalar tarafından kullanılacağı ve hangi ücretle satılacağı kontrol altına alınmalıdır. Uyku hastaları kapanın elinde kalmamalı sağlık ticari unsur olarak değerlendirilmemelidir. Maalesef ülkemizde uyku ile ilgili yasal düzenlemeler yapılmamış, uyku hastaları kapanın elinde kalmıştır.
Dernek olarak, gerekli mevzuatın çıkarılması için yetkili makamları uyarmaya devam edeceğiz."(ANKA)
(AYÇ/ÖMR)

YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.