Son Haberler
30.05.2012 Çarşamba 04:46
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

WHOLLYWOOD'U PEŞTEMALE SARAN TÜRK
10.07.2010 08:32
İstanbul'dan ABD'ye beş sene önce yüksek lisans yapmak üzere gelen Ozan Aydoğdu, Denizli'den getirdiği peştemallerle Hollywood artistlerinin gözdesi oldu. Kaliforniya başta olmak üzere ABD'nin çeşitli eyaletlerine pareo, bornoz ve havlu peştemaller pazarlayan Aydoğdu, ünlü oyuncu Jenniffer Aniston başta olmak üzere Hollywood artistlerinin kullanmaya başladığı peştemal kumaşının etkin bir şekilde tanıtıldığı sürece tüm ülkelerce daha da tercih edilen bir ürün olacağını söyledi. LOS ANGELES (ANKA) - Arda Sayıner Bildiriyor - İstanbul'dan ABD'ye beş sene önce yüksek lisans yapmak üzere gelen Ozan Aydoğdu, Denizli'den getirdiği peştemallerle Hollywood artistlerinin gözdesi oldu. Kaliforniya başta olmak üzere ABD'nin çeşitli eyaletlerine pareo, bornoz ve havlu peştemaller pazarlayan Aydoğdu, ünlü oyuncu Jenniffer Aniston başta olmak üzere Hollywood artistlerinin kullanmaya başladığı peştemal kumaşının etkin bir şekilde tanıtıldığı sürece tüm ülkelerce daha da tercih edilen bir ürün olacağını söyledi.
Amerikan tüketicisinin geleneksel ve değişik kültürlere ait ürünlere ilgi duyan bir toplum olduğuna işaret eden Aydoğdu, "Peştemal ürünlerin Türk kültüründen olması, havludan daha hafif ve daha hızlı bir şekilde kuruyor olması, modern kesimi ve renkleri Amerikan tüketicisinin ilgisini çekti. Değişik kesim tarzları, renk ve motiflerle modernize ettiğimiz peştemal ürünler plaj veya banyo havlusu, pareo ve barnoz olarak ilgi topluyor. Ürünlerimizi pazarlarken Türk malı olduklarını ve Türk kültürüne özgü özellikler taşıdığının altını muhakkak çiziyoruz" dedi.

-ABD GELENEKSEL ÜRÜNLERE HER ZAMAN AÇ-

Yıldız Teknik Üniversitesi ekonomi bölümünden mezun olduktan sonra Kaliforniya'da burslu olarak İşletme Yüksek Lisansı'nı tamamlayan Aydoğdu, Sapphire Textile adı altında kurduğu şirketiyle 6 büyük eyalete Denizli'den peştemal ürünler ihraç ediyor.
Aydoğdu tüketicilerin klasik havlu kumaşından yapılma ürünlerden bıktıklarını, vazgeçilmez ve değişmez olarak kabul edilen ürünlere alternatif yenilikler aradığını söyleyerek, bu amaçla peştamal kumaşı dışında bambudan yapılma tekstil ürünlerini de Türkiye' den Amerika'ya getirdiklerini belirtti.
Aydoğdu, Geleneksel olmanın yanında çevreci ürünler sunmanın da Amerikan tüketicisini memnun eden bir diğer özellik olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:
"Peştemal dışında kullanıma müsait olmayan bambulardan elde ettiğimiz organik kumaşlar farklı türde tekstil ürünü arayan tüketiciler için bir başka seçenek haline geldi. Amerikalılara havlu kumaşının peştamal ve bambu ile yer değiştirebileceğini ispatladık" dedi.
Geleneksel Türk ürünlerinin kullanışlı olması durumunda pazarlama açısından bir çok avantaja sahip olduğunun belirten Aydoğdu, "Türkiye'de yıllarca kullanılan fakat yurtdışına açamadığımız bir çok ürün var. Yatırımcıların ürünlerinin kalitesinden emin oldukları ve bu ürünleri çağa uygun hale getirebildikleri sürece ABD pazarına girmelerinde hiç bir sakınca görmüyorum. ABD' de ekonomik durum kötü fakat yeni ürünler için her zaman fırsat var" dedi. (ANKA)
(AS/CK/HF)
YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.