Son Haberler
30.05.2012 Çarşamba 03:27
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

YOZGAT - YOZGAT İL MÜFTÜSÜ NUH KORKMAZ, "ZEKAT VE FİTRENİN PAKİSTAN'A GÖNDERİLMESİNDE BİR MAHSUR YOKTUR"
24.08.2010 15:05
YOZGAT (İHA) - Yozgat İl Müftüsü Nuh Korkmaz, zekat ve fitrenin, muhtaç insanların bulunduğu başka bir yere nakledilmesinde bir mahsur olmadığını söyledi.
Zekat ve Fitrenin Pakistan'a gönderilmesinde bir mahsur olmadığını belirten Yozgat İl Müftüsü Nuh Korkmaz,"Zekat ve fitrenin nasıl ve kimlere verileceği Kuran'ı Kerimde belirtilmiştir. Zekat ve fitre muhtaç olan yakınlardan başlamak üzere verilir. Ancak, Ankara'da bulunan muhtaç bir yakınınız Yozgat'ta kinden daha fazla muhtaçsa zekat ve fitrenin Ankara'ya nakledilmesinde bir mahsur olmaz. Dolayısıyla şuanda Pakistan'da yaşanan sel felaketinden dolayı, Pakistan halkı ilimiz ve ülkemizde yaşayan insanlara göre daha muhtaç hale gelmiştir. Bu nedenle zekat ve fitrelerin Pakistan'a gönderilmesinde bir mahsur yoktur. Diyanet İşleri Başkanlığı, Yozgat Valiliğimiz Pakistan'a yardım için bankalarda hesap açtırmıştır. Pakistan'a yardım etmek veya zekat ve fitresini göndermek isteyen vatandaşlarımız bu hesaba para yatırabilirler" dedi.
Yozgat Müftüsü Korkmaz, "Zekat ve fitre verilirken, yakınlarımızda bulunan, borcundan dolayı elektriği kesilmiş, suyu kapatılmış, malı icraya düşmüş, muhtaç insanlarımızda gözetilmelidir. Onlara da yardım yapılmalıdır " şeklinde konuştu.
(ÖE-MÇ-Y)
24.08.2010 15:01 TSİ
NNNN

YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.