Gündem

Mobil Sosyal Hizmet Araçları 226 Bin Vatandaşa Ulaştı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, mobil sosyal hizmet merkezleri aracılığıyla yılın ilk döneminde 226.668 vatandaşa ulaşıldığını açıkladı. Bakan Göktaş, söz konusu araçların sosyal hizmet merkezi bulunmayan ilçeler ve köyler ile şehir merkezlerindeki yoğun bölgelerde faaliyet gösterdiğini belirtti.

2025 “Aile Yılı” hedefleri ve Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi doğrultusunda mobil sosyal hizmet araçlarının ülke genelinde görev yaptığını aktaran Bakan, 31 ilde hizmet vermek üzere planlanan üç aracın 14 Mayıs itibarıyla aktif hale geldiğini, bugüne kadar 21 ildeki çalışmaların tamamlandığını ifade etti.

Şu anda Balıkesir, Yozgat ve Şanlıurfa’da hizmetlerin sürdüğünü kaydeden Göktaş, Kayseri, Nevşehir, Ordu, Giresun, Trabzon, Gaziantep ve Hatay illerinde faaliyetlerin 31 Aralık 2025’e kadar tamamlanmasının hedeflendiğini dile getirdi.

Bakan Göktaş, mobil hizmet araçlarının sadece Bakanlık hizmetlerini değil, “Aile Yılı” kapsamında yürütülen yenilikçi ve kapsayıcı projeleri de vatandaşlara aktardığını belirtti. Vatandaşların taleplerinin doğrudan ve aracısız şekilde ilgili birimlere iletildiğini vurgulayan Göktaş, elde edilen verilerin gelecekteki hizmet planlamalarına rehberlik edeceğini söyledi.

Mobil sosyal hizmet araçlarının, deprem gibi afet bölgelerinde de görev aldığını ifade eden Göktaş, araçların afet sonrası ihtiyaçların giderilmesinde etkin bir rol oynadığını aktardı.

Göktaş, mobil sosyal hizmet merkezlerinin aile danışmanlığı, çocuk, kadın, engelli ve yaşlı hizmetleri başta olmak üzere koruyucu ve önleyici sosyal hizmetleri tanıttığını, ayrıca bağımlılıkla mücadele ve aile içi iletişim konularında da rehberlik sağladığını sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir