SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

HaberX

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Otizmli Yiğit Bora Yüzme İle Sosyal Beceriler Kazandı

"Oğlum, parmak uçlarında yürümekte güçlük çekiyordu ve el ile ayak koordinasyonunda sorunlar yaşıyordu. Ancak yüzme pratiğine başladıktan sonra bu sorunlar zamanla ortadan kalktı."

Yayınlanma:
ABONE OL

Tekirdağ’da 12 yaşındaki otizmli Yiğit Bora Asutay, yüzme sporuyla birlikte sosyal becerilerini geliştirerek özgüven kazandı.

2 yaşındayken otizm teşhisi konulan Yiğit’in annesi Dilek Asutay, oğlunun toplumsal yaşama katılmasını sağlamak için kararlı bir şekilde mücadele etti.

Yiğit’in su korkusunu aşmasına yardımcı olmak amacıyla doktor tavsiyesi üzerine, anne Asutay, oğlunu Tekirdağ Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün yüzme kursuna kaydettirdi.

İLGİLİ HABER Edremit’te “Huzur ve Güven” Uygulamasında Aranan 11 Şüpheli Yakalandı
"Oğlum, parmak uçlarında yürümekte güçlük çekiyordu ve el ile ayak koordinasyonunda sorunlar yaşıyordu. Ancak yüzme pratiğine başladıktan sonra bu sorunlar zamanla ortadan kalktı."

Yiğit, haftanın iki günü annesiyle havuza gelerek yüzme antrenörü Anıl Bulut ile çalışma yaptı. Korkarak girdiği havuzda yüzmeyi öğrenen Yiğit, şimdi tek başına kulaç atıyor.

Anne Dilek Asutay, AA muhabirine, oğlunun yüzmeyle sosyalleşmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

Oğlunun yüzmeyle tanıştıktan sonra hayatının değiştiğini anlatan Asutay, “Oğlum sudan korkuyordu. Banyo bile yapmak istemiyordu. Doktor önerisiyle yüzmeye başladık. Anıl hocayla tanıştık ve su korkusunu yavaş yavaş yendik. Suya dokunamıyordu, kıyafetlerine su geldiği zaman kıyafetlerini çıkartmak istiyordu.” dedi.

Asutay, oğlunun ilk yıl suya alışmasının çok zor olduğunu, yüzmeyi öğrendikten sonra suyu her şeyden çok sevmeye başladığını dile getirdi.

Yüzmeyi öğrendikten sonra oğlunun öz güveninin arttığını ifade eden Asutay, “Sürekli geliyoruz ve çok memnunuz. Oğlum parmaklarının ucunda yürüyordu, el ve ayak koordinasyonunda sıkıntılar vardı, yüzmeye başladıktan sonra o sıkıntılar geçti. Havuza alıştıktan sonra denize girmeye başladı. Kendi başına yüzmeye başladı. Yaşadığımız birçok sorunu yüzmeye başladıktan sonra aştık.” diye konuştu.

Asutay, oğlunun yüzme yarışlarına katılabilecek seviyeye gelmesini de istediğini belirterek, şunları kaydetti:

“Tek başına yüzmesi anne olarak beni çok mutlu etti. Burada biz çok rahat oluyoruz. Bütün aileler, özel çocuklar burada birbiriyle kaynaşıyor. Burada bütün aileler aynı kaderi paylaşıyor ve buradaki güzel ortamda olmaktan bütün aileler memnun. Kursların sürekli devam etmesini istiyoruz. Siz çocuğunuzun özel durumunu kabullenmezseniz, hakkınızı aramazsanız kimse size hakkınızı vermez. Biz çocuğumuzu dışlarsak bize kimse yer açmıyor.”

“Özel Çocuklar” Yüzmeyle Sosyalleşiyor

Yüzme antrenörü Anıl Bulut da “özel çocuklar”ın yüzmeyle tanıştıktan sonra sosyalleştiğini dile getirdi.

Anıl Bulut, “Yiğit ilk geldiğinde sudan korkuyordu. Suya alıştırmamız zor oldu. Suya alışıp yüzmeyi öğrendikten sonra sudan çıkmak istemedi. Artık tek başına yüzüyor. Hem kendisi hem de ailesi çok mutlu. Biz de onların mutluluğa kulaç attığını görünce çok seviniyoruz. İnşallah yüzmede kendisini geliştirip güzel yerlere gelecektir.” dedi.

author avatar
HaberX Editör Haber Editörü
Haberx.com için başta gündem ve siyaset olmak üzere, ekonomi, spor ve son dakika haber akışının sağlanmasını üstlenmektedir. Haberx.com için başta gündem ve siyaset olmak üzere, ekonomi, spor ve son dakika haber akışının sağlanmasını üstlenmektedir.

İlgili Haberler