SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

HaberX

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Borsa Günü Yükselişle Tamamladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 3,10 değer kazanarak günü 7.990,42 puandan tamamladı.

Yayınlanma:
ABONE OL

BIST 100 endeksi, artışına devam ediyor. Önceki kapanışa göre puanı 240,03 arttı. BIST 100 endeksinin toplam değeri ise 127,1 milyar lira oldu.

Borsada tüm sektör endeksleri yükselirken, en çok kazandıran yüzde 5,48 ile metal, ana sanayi oldu.

Analistler tarafından bir açıklama gelmişti. Küresel pay piyasalarında Orta Doğu’daki çatışmalara yönelik belirsizliklerin devam ettiği ifade edilirken, yurt içi piyasaların pozitif ayrıştığı ifade edildi.

İLGİLİ HABER İlk Çeyrekteki Hafif Ticari Araç ve Kamyon İhracatında Ana Pazar Birleşik Krallık Oldu
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 3,10 değer kazanarak günü 7.990,42 puandan tamamladı.

Bunlara ek olarak ABD Merkez Bankasının (Fed) gelecek üç toplantıda da bakanın politik faizini sabit tutması bekleniyor.

Yurt içi piyasada da reel kesim güven endeksi ve kapasite kullanım oranı, yurt dışında ise Fed Başkanı Jerome Powell ile Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde’ın açıklamaları, ABD’de yeni konut satışları ve Almanya’da Ifo iş dünyası güven endeksinin öne çıkacağını dile getiren analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 8.080 seviyesinin direnç, 7.890 ve 7.690 puanın destek konumunda olduğunu kaydetti.

author avatar
HaberX Editör Haber Editörü
Haberx.com için başta gündem ve siyaset olmak üzere, ekonomi, spor ve son dakika haber akışının sağlanmasını üstlenmektedir. Haberx.com için başta gündem ve siyaset olmak üzere, ekonomi, spor ve son dakika haber akışının sağlanmasını üstlenmektedir.

İlgili Haberler