SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

HaberX

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Beyaz Fosfor Açıklaması: Af Örgütü Kanıtladı

Uluslararası Af Örgütü, İsrail'in Lübnan'da beyaz fosfor kullandığına dair kanıtları açıkladı.

Yayınlanma:
ABONE OL

Uluslararası Af Örgütü’nden gündemi yakından ilgilendiren bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada, İsrail’in Lübnan saldırılarında beyaz fosfor kullandığına dair kanıtlar paylaşıldı.

Uluslararası Af Örgütü tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in 16 Ekim’de Lübnan sınır hattındaki Dahayra beldesine gerçekleştirdiği saldırıların hukuka aykırı olduğu için savaş suçu olarak soruşturulması gerektiği aktarıldı.

Açıklamanın devamında, İsrail’in Lübnan’a düzenlediği saldırılarda en az 4 sivil ve 48 Hizbullah üyesinin öldürüldüğü aktarıldı.

İLGİLİ HABER Avustralya’da 6 Kişiyi Bıçaklayarak Öldüren Saldırganın Kadınları Hedeflediği Belirlendi
Uluslararası Af Örgütü, İsrail'in Lübnan'da beyaz fosfor kullandığına dair kanıtları açıkladı.

thy4woqazka-yv3ajqyptw.webp

Beyaz fosfor kullanımının uluslararası insancıl hukuk kapsamında sınırlandırıldığının hatırlatıldığı açıklamada, ”Her ne kadar yasal kullanımları olsa da neden olduğu yangın ve dumanın yayılma olasılığının yüksek olması nedeniyle asla sivil yerleşim alanlarına veya sivil altyapıya yakın bir yere ateşlenmemelidir. Siviller ve sivil nesneler ile savaşçılar ve askeri hedefler arasında ayrım yapmayan bu tür saldırılar ayrım gözetmez ve dolayısıyla yasaktır. ‘‘ifadelerine yer verildi.

KULLANILDIĞI KANITLANDI

Delilleri inceleyen Uluslararası Af Örgütü, İsrail’in sivillerin yaşadığı bir bölge olan Dahayra’ya düzenlediği saldırılarında beyaz fosfor kullandığını ifade etti.

Beyaz fosfor kullanımına dair yapılan açıklamada, ”Uluslararası Af Örgütü Kriz Kanıt Laboratuvarı, 16 Ekim’de Dahayra’ya beyaz fosfor mermisinin kullanıldığını gösteren video ve fotoğrafları doğruladı.” bilgisi aktarıldı.

dailyummah-2565.webp

10-16 Ekim’de Dahayra ile sınır beldeleri Al-Mari ve Aita al-Chaab’a yönelik saldırılarda da beyaz fosfor kullanıldığını gösteren ikna edici kanıtlar toplandığı; bu saldırıların video ve fotoğrafları doğruladığı kaydedildi.

author avatar
HaberX Editör Haber Editörü
Haberx.com için başta gündem ve siyaset olmak üzere, ekonomi, spor ve son dakika haber akışının sağlanmasını üstlenmektedir. Haberx.com için başta gündem ve siyaset olmak üzere, ekonomi, spor ve son dakika haber akışının sağlanmasını üstlenmektedir.

İlgili Haberler