12. Sınıflara “Hedef Temelli Destek Eğitimi” Geliyor

Milli Eğitim Bakanlığı, 2025-2026 eğitim öğretim yılından itibaren 12. sınıf öğrencilerinin akademik başarılarını artırmak ve üniversite hazırlık süreçlerine destek sağlamak amacıyla müfredata yeni bir ders ekliyor. “Hedef Temelli Destek Eğitimi” adıyla sunulacak bu ders, öğrencilerin tercihine göre okul yönetimleri tarafından haftada 3 ila 6 saat arasında planlanabilecek.

Ders programı kapsamında Türk dili ve edebiyatı, fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya, felsefe, matematik, sosyoloji, psikoloji, mantık, yabancı dil, çağdaş Türk ve dünya tarihi, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile Türk kültür ve medeniyet tarihi gibi birçok farklı alan yer alacak. Her ders için haftalık 1 ile 3 saat arasında süre ayrılabilecek.

İlgili öğretim programları doğrultusunda hazırlanan içerikler, alanında uzman öğretmenler tarafından yürütülecek. Söz konusu destek dersi sonunda öğrencilere herhangi bir not veya başarı değerlendirmesi yapılmayacak. Dersin temel amacı, öğrencilere sınavlar öncesi akademik anlamda ek destek sunmak olarak belirlendi.

Avatar fotoğrafı

27 Şubat 1992 tarihinde Eskişehir'de dünyaya geldim. Lisans eğitimimi Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde tamamladım ve Gazi Üniversitesi'nden Pedagojik Formasyon eğitimi aldım. Lisans eğitimimi tamamladıktan sonra 2019 yılı itibariyle editörlük mesleğine başladım. Şu anda haberx.com bünyesinde haber editörü olarak meslek hayatıma devam ediyorum.

Yorum gönder