SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

HaberX

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

TBMM, AIPA’ya gözlemci üye oldu

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 5-11 Ağustos 2023 tarihlerinde Cakarta’da düzenlenen 44. Genel Heyette Asean Parlamentolar Ortası Asamblesi (AIPA)'ya gözlemci üye olarak kabul edildi.

Yayınlanma:
ABONE OL

ANKARA (İGFA) – Türkiye’nin gözlemci üyelik müracaatının onaylandığı AIPA 44. Genel Konseyinde TBMM’yi İstanbul Milletvekili ve Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi Rümeysa Kadak ile Kayseri Milletvekili ve Türkiye-Endonezya Parlamentolar Ortası Dostluk Kümesi Kurucular Konseyi Lideri Ayşe Böhürler’den oluşan heyet temsil etti.

TBMM heyeti, AIPA Genel Sekreteri başta olmak üzere Genel Heyete katılan parlamento temsilcileri ve Endonezya parlamentosundaki muhataplarıyla da farklı başka görüşmeler gerçekleştirdi.

Genel Kurul’da yapılan açıklamada Türkiye’nin birebir vakitte ASEAN’ın Sektörel Diyalog Ortağı olması gözlemci üyelik müracaatının olağandan çok daha kısa müddette sonuçlanmasında tesirli olduğu söz edildi.

İLGİLİ HABER Avustralya’da 6 Kişiyi Bıçaklayarak Öldüren Saldırganın Kadınları Hedeflediği Belirlendi
Türkiye Büyük Millet Meclisi, 5-11 Ağustos 2023 tarihlerinde Cakarta’da düzenlenen 44. Genel Heyette Asean Parlamentolar Ortası Asamblesi (AIPA)'ya gözlemci üye olarak kabul edildi.

2 Eylül 1977’de kurulan ASEAN Parlamentolar Ortası Asamblesi (AIPA); Endonezya, Malezya, Filipinler, Singapur, Tayland, Vietnam, Kamboçya, Laos, Brunei Darusselam ve Myanmar olmak üzere on ülke parlamentosundan oluşmaktadır.

Yürütme alanında faaliyetlerini sürdüren ASEAN’ın yasama boyutu olarak konumlanan AIPA İçtüzüğüne nazaran, ASEAN üye ülkelerinin tümü tarafından diplomatik olarak tanınan bir ülkenin parlamentosu gözlemci üyelik başvurusu yapabilmektedir.

author avatar
HaberX Editör Haber Editörü
Haberx.com için başta gündem ve siyaset olmak üzere, ekonomi, spor ve son dakika haber akışının sağlanmasını üstlenmektedir. Haberx.com için başta gündem ve siyaset olmak üzere, ekonomi, spor ve son dakika haber akışının sağlanmasını üstlenmektedir.

İlgili Haberler