SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

HaberX

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

2023 LGS Tercihleri Başladı, MEB Tercih Robotu Açıldı

Yayınlanma:
ABONE OL

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından bugün erişime açılan LGS tercih ekranıyla sonrası on binlerce öğrenci, sınavdan aldıkları puanlara göre lise tercihlerini yapmaya başladı. Öğrencilerin kolay bir şekilde lise tercihi yapabilmesi adına bir tercih robotu da oluşturan MEB, sürece start verdi.

Peki MEB tercih robotu nasıl kullanılır? 2023 LGS tercihleri nereden ve nasıl yapılır? İşte tüm detaylar…

2023 LGS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler tercih tarihlerini araştırmaya başlarken, MEB tarafından yapılan açıklamaya göre 2023 LGS tercihlerinin 3-19 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirileceği öğrenildi.

Tercih İşlemleri Nasıl Yapılacak?

Tercih işlemleri öğrenci ve veliler tarafından MEB’in internet sitesi üzerinden online olarak yapılabilecek. Ayrıca imkanı olmayan ya da okullardan tercih yapmak isteyenler de herhangi bir ortaokul ya da imam hatip ortaokulu müdürlüğünden tercih işlemlerini gerçekleştirebilecek. Yapılan tercihler ise ilgili ortaokul müdürlüklerinde onaylatılacak.

MEB Tercih Robotu Nasıl Kullanılır? 

MEB’in uygulamaya koyduğu tercih robotu, öğrencilere tercih sürecinde yardımcı olacak. İki ayrı tercih robotunun bulunduğu sistemde öğrenciler hızla tercihlerini listeleyebilecekler. Bu tercih robotları, birinci ve ikinci yerleştirmeleri esas nakil sonuçlarına göre düzenleyecek ve sürecin sonuna kadar da açık kalacak.

Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? 

Açıklanan bilgilere göre özel okullara ve yetenek sınavıyla öğrenci alan okullara kayıtlar, 19 Temmuz’a kadar tamamlanacak. Özel kurumlara kayıt yaptıran öğrenciler için tercih ekranı açılmayacak. Tüm bu öğrenciler, kayıtlarını iptal ettirmeleri durumunda tercih süreci içinde tercih yapabilecekler.

Yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanlar ise 24 Temmuz tarihinde ilan edilecek.

author avatar
HaberX Editör Haber Editörü
Haberx.com için başta gündem ve siyaset olmak üzere, ekonomi, spor ve son dakika haber akışının sağlanmasını üstlenmektedir. Haberx.com için başta gündem ve siyaset olmak üzere, ekonomi, spor ve son dakika haber akışının sağlanmasını üstlenmektedir.

İlgili Haberler