Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2025 yılı Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) 1. Dönem ek yerleştirme tercih işlemlerinin başladığını açıkladı. Ek yerleştirme tercihleri için belirlenen takvimde, adaylar 1 Temmuz’dan itibaren işlemlerini gerçekleştirebilecek.
ÖSYM tarafından yapılan duyuruda, TUS ek yerleştirme tercih sürecinin 7 Temmuz 2025 tarihinde sona ereceği bildirildi. Tercih işlemleri 7 Temmuz saat 23.59’a kadar aday işlemleri sistemi üzerinden yapılacak.
Başvuru yapmak isteyen adaylar, tercihlerini ais.osym.gov.tr adresi üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle gerçekleştirebilecek. Belirlenen tarihler dışında tercih işlemi yapılamayacak.
TUS 1. Dönem ek yerleştirme tercihleri hakkında güncel gelişmeler, ÖSYM’nin resmi internet sitesi ve duyuru kanallarından takip edilebilir.