Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    HaberX
    • GÜNDEM
    • DÜNYA
    • EKONOMİ
    • POLİTİKA
    • TEKNOLOJİ
    • SPOR
    • 3. SAYFA
    • SAĞLIK
    Öne Çıkanlar
    • Fenerbahçe Beko Seriyi 2-0’a Getirdi
    • Engel Tanımıyorlar! Filenin Sultanları 6 Maçta 6 Galibiyet Aldı
    • Deniz Uyanık ve Cemre Uyanık Kardeş mi? Aralarında Akrabalık Var mı?
    • Ataması Yapılmayan Öğretmenlerden Twitter’da Ek Atama Çağrısı
    • 2025 Gazi Koşusu Ne Zaman Yapılacak?
    • Kylian Mbappe Hastaneye Kaldırıldı
    • Ünlü Yönetmen Sevgi Birsel Hayatını Kaybetti
    • Temu Türkiye’ye Geldi mi? Türkiye Deposu Kurulacağı İddiası Gündemde
    Facebook X (Twitter) Instagram
    HaberX
    Anasayfa » TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Gaziosmanpaşa’da Kitaplı Kahve Açılış Töreninde Konuştu

    TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Gaziosmanpaşa’da Kitaplı Kahve Açılış Töreninde Konuştu

    HaberX EditörEylül 23, 2023Updated:Ocak 19, 2024
    Paylaş Facebook Twitter Pinterest Copy Link Telegram LinkedIn Tumblr Email
    #image_title
    Paylaş
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp Copy Link

    TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Gaziosmanpaşa Belediyesi Farika Kitaplı Kahve – 2 Prof. Dr. Aziz Sancar Yerleşkesi’nin açılış töreninde yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Türkiye Yüzyılı yolculuğunun en büyük gücü gençlerimizdir. Ülkemizi daha güçlü bir yarına taşıyacak, hedefleri, bilgisi ve donanımı olan bir gençliği yetiştirmek, milletimizin en önemli görevlerinden biridir.” Kurtulmuş, Türkiye’nin her zaman ileriye gitmeyi kendisine şiar edinmiş, imkanları ve potansiyeliyle dolu bir milletin vatanı olduğunu da vurguladı.

    Türkiye’yi daha ileriye, daha güçlü yarınlara taşımanın herkesin vazifesi olduğunu aktaran Kurtulmuş, “Cumhuriyetimizin ikinci asrına girmeye hazırlandığımız, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile kapısını açacağımız yeni bir dönemin hemen başındayız. Türkiye Yüzyılı olarak adlandırılan, her alanda güçlü, sözü güçlü, gücü tesirli Türkiye’nin yüzyılını kurmak boynumuzun borcudur. Bu hedef istikametinde her alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye Yüzyılı yolculuğunun en önemli gücü gençlerimizdir. Türkiye’yi daha güçlü bir ülke olarak ileriye doğru götürecek, hedefi, birikimi, bilgisi, donanımı olan bir gençliği yetiştirmek bu milletin en önemli vazifelerinden birisidir.” ifadelerini kullandı.

    “Kütüphaneler Bizim Geleneğimizde Kitapları Sahiplenilen Yerlerdir”

    Geçmişte büyük medeniyetlerin merkezinde kitap ve gençliğin bulunduğunu vurgulayan Kurtulmuş, gelecek yüzyılın merkezinde de kitap ve gençliğin olacağını söyledi.

    Tarih boyunca başta Anadolu olmak üzere Semerkant’tan Endülüs’e kadar bütün coğrafyalarda şehirlerini kitabın, kütüphanelerin ve gençliğin etrafında oluşturmuş olan bir millet olduklarını ifade eden Kurtulmuş, şöyle konuştu:

    “Bu şehre baktığımız zaman 6 asır dünyada egemen olmuş, sözü güçlü olmuş, üç kıtaya yedi iklime hükümran olmuş Osmanlı medeniyetinin merkezi olan İstanbul’a baktığınızda bu dediğimizin ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz. Semerkant böyleydi, Kahire böyleydi, Endülüs böyleydi, Bağdat böyleydi, Konya böyleydi, İstanbul böyleydi, Sivas böyleydi. Yani medeniyetimizin bütün şehirlerinin merkezinde kütüphaneler vardır.”

    Kurtulmuş, kütüphanelerin gençlerle geleceği buluşturan mekanlar olduğunu vurgulayarak, kütüphanelerin sadece kitap okumanın değil kainatı okumanın da öğretildiği yerler olduğunu dile getirdi.

    Kütüphanelerin iki özelliğinin bulunduğuna işaret eden Kurtulmuş, şunları kaydetti:

    “Bunlardan birisi kitapları yalnızlaştırmaz. Medeniyet tarihi bakımından en önemli, en hazin hususlardan birisi kitapların yalnız kalmasıdır. Kütüphaneler bizim geleneğimizde kitapları sahiplenilen yerlerdir. Örnek Beyazıt ve Süleymaniye kütüphaneleridir. Kütüphaneler önce kitapları şenlendirir. İkincisi kitapların arasında duran insanlar da şenlenir. Sadece kitap okumak değil, eskiler derdi, kütüphanelerin tozlu raflarındaki o tozları yutmak bile insanın adam olması, insan olması, gelişmesi için yeterlidir.”

    Kurtulmuş, yerleşkeye Prof. Dr. Aziz Sancar isminin verilmesinin de önemli olduğunu ifade ederek, gelecek dönemlerde bu mekanlardan dünyada sayılı bilim insanlarının çıkacağına inandığını söyledi.

    Hafta Sonları 10 Binden Fazla Öğrenci Kütüphaneleri Kullanıyor

    Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da kitaplı kahvede 230 gencin aynı anda ders çalıştığını belirterek, 100 çocuğa da Masal Çocuk Evi’nde hizmet verdiklerini ifade etti.

    Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar ile görüşürek adını bu tesise verdiklerini dile getiren Usta, yaptıkları hizmetlerle Gaziosmanpaşa’dan birçok akademisyen, bilim insanı ve bürokratının çıkacağına inandığını aktardı.​​​​​​​

    Usta, ilçedeki tüm kütüphanelerde hafta sonları 10 binin üzerinde öğrencinin istifade ettiğini belirterek, gençlerin sporla bilimle sanatla ilgilenmesini istediklerini kaydetti.

    Konuşmaların ardından TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta tarafından Kadın Koordinasyon Merkezi kursiyerlerinin hazırladığı Gaziosmanpaşa’nın değerlerinin resmedildiği porselen tablo takdim edildi.

    Kurdele kesiminin ardından TBMM Başkanı Kurtulmuş ve beraberindekiler mekanı gezerek, çocuklarla sohbet etti.

    Açılışa İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Kaya, Gaziosmanpaşa Kaymakamı İskender Yönden, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, AK Parti’li bazı milletvekilleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

    Google News Takip Edin
    Share. Facebook Twitter WhatsApp Copy Link

    İlgili Haberler

    Anadolu Üniversitesi AÖF Yaz Okulu Kayıt ve Sınav Takvimi

    Haziran 19, 2025

    Cuma Günü Ders Var mı? Yaz Tatili Kaç Gün Olacak? Okullar Ne Zaman Açılacak

    Haziran 19, 2025

    KPSS Lisans Başvuruları Başlıyor: Sınav ve Takvim Detayları Belli Oldu

    Haziran 18, 2025

    LGS 2025 Soru ve Cevap Anahtarı Yayımlandı

    Haziran 15, 2025

    LGS Sona Erdi: Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?

    Haziran 15, 2025

    LGS Sınavı Saat Kaçta? Sonuçlar Ne Zaman Açıklanacak?

    Haziran 14, 2025
    En Yeni Haberler

    Fenerbahçe Beko Seriyi 2-0’a Getirdi

    Engel Tanımıyorlar! Filenin Sultanları 6 Maçta 6 Galibiyet Aldı

    Deniz Uyanık ve Cemre Uyanık Kardeş mi? Aralarında Akrabalık Var mı?

    Ataması Yapılmayan Öğretmenlerden Twitter’da Ek Atama Çağrısı

    2025 Gazi Koşusu Ne Zaman Yapılacak?

    Kylian Mbappe Hastaneye Kaldırıldı

    Facebook X (Twitter) WhatsApp
    • Hakkımızda
    • Kullanım Şartları
    • Çerez Politikası
    • Gizlilik İlkeleri
    • Künye
    • İletişim
    © 2025 Tüm Hakları Saklıdır Haberx.com
    • Sunucu Barındırma : Moz Medya

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.