SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

HaberX

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

‘Erkenci tip’in ihracat seyahati başladı

Ege Bölgesi’nin kıymetli ihraç eserlerinden, düşük şeker oranı ile erkenci cins olan Superior Seedless üzümün ihracat seyahati başladı. Geçen yıl taze üzüm ihracatından 176 milyon dolar döviz kazanan Türkiye, bu yıl ki maksat 250 milyon dolar.

Yayınlanma:
ABONE OL

İZMİR (İGFA) – Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Lider Yardımcısı ve Ege Yaş Meyve Zerzevat İhracatçıları Birliği Lideri Hayrettin Uçak, Türkiye’nin 2022 yılında 176 milyon dolarlık taze üzüm ihracatı gerçekleştirdiği söyledi.

Çekirdeksiz sofralık sultani üzüm 103 milyon dolarla taze üzüm ihracatından yüzde 58 hisse aldığını kaydeden Lider Uçak, “Süper çekirdeksiz üzüm 25 milyon dolarla ikinci sırada. Red Globe 10 milyon dolarlık ihracatla üçüncü sıraya yerleşirken, diyabet hastalarının tercih ettiği erkenci üzüm çeşidi Superior 8,8 milyon dolarlık dövizi Türkiye’ye kazandırdı. Yalova İncisi 5,3 milyon dolarlık ihracat başarısı gösterirken, Razaki üzümü 2,5 milyon dolarlık ihracat performansı gösterdi. Antep karası üzümü ise 1,3 milyon dolarlık ihracata imza attı” dedi.


Lider Uçak, Türkiye’de üretilen üzüm çeşitleri içerisinde başkan pozisyonda olan sultani yaş üzüme nazaran ortalama 15 gün evvel olgunlaşan superior üzümü, Türk üzüm ihracatçılarına piyasaya 15 gün evvel girme fırsatı sunduuna dikkati çekerek, “Superior üzümünü en çok Rusya tercih ediyor. 30’a yakın ülkeye Superior üzümü ihraç ediyoruz. Ukrayna, Beyaz Rusya, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri de listenin üst sıralarında yer alıyor. 2023 yılında taze üzüm ihracatından toplamda 250 milyon dolar ihracat hedefliyoruz” diye konuştu.

author avatar
HaberX Editör Haber Editörü
Haberx.com için başta gündem ve siyaset olmak üzere, ekonomi, spor ve son dakika haber akışının sağlanmasını üstlenmektedir. Haberx.com için başta gündem ve siyaset olmak üzere, ekonomi, spor ve son dakika haber akışının sağlanmasını üstlenmektedir.

İlgili Haberler