SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

HaberX

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Altınay Savunma Global Arenada Büyümek İçin Halka Arz Yolunda

Türkiye'nin öncü savunma sanayi şirketlerinden biri olan Altınay Savunma Teknolojileri, büyüme ve küresel pazarlara adım atma stratejisi kapsamında halka arz olma kararı aldığını duyurdu.

Yayınlanma:
ABONE OL

Halka arz tarihi şu an için belirlenmemiş olsa da, şirketin sermaye artırımı ve pay satışıyla halka arz edilecek olan 58 milyon 823 bin 530 payın, yeni yatırımlar ve uluslararası pazarlara açılma için kullanılacağı açıklandı.

Sermaye Piyasası Kurulu’na yapılan başvuruya göre, elde edilecek kaynağın yüzde 50’si yeni tesis ve üretim teknolojileri yatırımları için kullanılacak. Yüzde 15’i test ve doğrulama teknolojileri ile AR-GE ve ÜR-GE yatırımlarına, yüzde 15’i işletme sermayesinin güçlendirilmesine ayrılacak. Şirket satın almaları ve/veya iş ortaklıkları için yüzde 10, global satış ve pazarlama ağı yatırımlarında yüzde 5, finansal borç ödemelerinde yüzde 5 oranında kaynak kullanılacak.

Altınay Savunma Teknolojileri, hareket ve test sistemleri, insansız sistemler, deniz sistemleri, silah sistemleri ve mühimmat imha alanlarında faaliyet gösteriyor.

İLGİLİ HABER Rönesans Gayrimenkul Yatırım AŞ Halka Açılıyor
Türkiye'nin öncü savunma sanayi şirketlerinden biri olan Altınay Savunma Teknolojileri, büyüme ve küresel pazarlara adım atma stratejisi kapsamında halka arz olma kararı aldığını duyurdu.

Halka arzla birlikte şirket, ürün yelpazesini genişletmeyi ve Ar-Ge çalışmalarıyla yenilikçi ürünler geliştirmeyi hedefliyor. Altınay Savunma’nın projeleri arasında insansız hava ve kara araçları, ALTAY tankı, FIRTINA obüsü, milli muharip uçak KAAN, HÜRJET, GÖKBEY helikopteri, ATAK-2 helikopteri, ANKA-S, AKSUNGUR, HİSAR hava savunma sistemleri, NAZAR Lazer Taarruz Sistemi, F16 Minyatür Bomba Salanı gibi önemli projeler bulunuyor.

author avatar
HaberX Editör Haber Editörü
Haberx.com için başta gündem ve siyaset olmak üzere, ekonomi, spor ve son dakika haber akışının sağlanmasını üstlenmektedir. Haberx.com için başta gündem ve siyaset olmak üzere, ekonomi, spor ve son dakika haber akışının sağlanmasını üstlenmektedir.

İlgili Haberler