İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın açıkladığı verilere göre 2025 yılının ilk altı ayında helikopter ve drone kullanılarak yapılan trafik denetimlerinde 85 bin 842 araç ve sürücüye işlem uygulandı. Trafik güvenliğinin artırılması amacıyla, özellikle yoğun trafik ve kaza riski taşıyan şehir içi ve şehirlerarası yollarda hava araçları etkin biçimde görev aldı.
Bakanlığın 12-19 Haziran 2025 tarihleri arasındaki denetim raporunda ise polis ve jandarma ekipleri tarafından toplam 3 milyon 583 bin 555 aracın kontrol edildiği belirtildi. Bu kontroller sırasında, mevzuata aykırı olarak ışıklı veya sesli uyarı cihazı kullanan 23 sürücüye ceza kesildi.
Denetimlerde ayrıca hız sınırını aşan 99 bin 132 sürücü tespit edilirken, periyodik muayenesi bulunmayan 30 bin 87 araç ve emniyet kemeri takmayan 25 bin 270 sürücüye de işlem yapıldı. Sürücü belgesi olmadan araç kullanan 16 bin 499 kişi ile zorunlu mali sorumluluk sigortası olmayan 7 bin 961 araç sahibi de ceza aldı. Toplamda 468 bin 539 araç ve sürücüye çeşitli ihlal gerekçeleriyle işlem yapıldığı kaydedildi.