Toplu sözleşme görüşmeleri kapsamında memur, memur emeklisi ve sözleşmeli personelin maaş artışlarıyla ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda düzenlenen toplantının ardından hükümet, memurların taban maaşına bin TL zam teklifinde bulundu.
Görüşmeye Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen ve Birleşik Kamu-İş temsilcileri katıldı. İkinci toplantının ardından açıklama yapan Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, sunulan teklifin memurlar tarafından kabul edilemeyeceğini belirtti. Yalçın, pazartesi günü saat 18.00’den itibaren demokratik haklar çerçevesinde taleplerin duyurulacağını ifade etti.
Memur-Sen daha önce 2026 yılı için ilk altı ayda yüzde 25, ikinci altı ayda yüzde 20; 2027 yılı için ise ilk altı ayda yüzde 20, ikinci altı ayda yüzde 15 oranında zam talebinde bulunmuştu. Sendika ayrıca dönemsel enflasyon farklarının iki puan artırımlı şekilde ödenmesini ve dini bayramlarda memurlara 23 bin 400 TL ikramiye verilmesini de gündeme taşımıştı.
Hükümetin ikinci zam teklifiyle birlikte toplu sözleşme sürecinde maaş artışları ve enflasyon farkları için yürütülen müzakerelerin devam edeceği bildirildi.