Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    HaberX
    • GÜNDEM
    • DÜNYA
    • EKONOMİ
    • POLİTİKA
    • TEKNOLOJİ
    • SPOR
    • 3. SAYFA
    • SAĞLIK
    Öne Çıkanlar
    • 2 Temmuz 2025 Ulusal Kanal Yayın Akışı Belli Oldu
    • Real Madrid, Juventus’u Eleyerek Çeyrek Finale Yükseldi
    • Doğal Gaza Zam Geliyor: 2 Temmuz’dan İtibaren Geçerli Olacak
    • Real Madrid – Juventus Maçında Milli Yıldızlar İlk 11’de Yer Alacak
    • Zeynep Sönmez Wimbledon’da Bir İlke İmza Attı
    • Ehliyet Yenileme İçin Son Günler: Yenileme İşlemi Nasıl Yapılır?
    • BYD Türkiye’de Fiyatlara Zam Yaptı: İşte, Güncellenen Rakamlar
    • Aile Hekimlerinin Maaş Kesintisi Şartı Değişiyor
    Facebook X (Twitter) Instagram
    HaberX
    Anasayfa » Sinan Ateş’in Davasında Dördüncü Duruşma Sona Erdi

    Sinan Ateş’in Davasında Dördüncü Duruşma Sona Erdi

    Özge TekeliTemmuz 4, 2024
    Paylaş Facebook Twitter Pinterest Copy Link Telegram LinkedIn Tumblr Email
    Paylaş
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp Copy Link

    Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin 22 sanıklı davanın dördüncü celsesi tamamlandı.

    Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki salonda görülen duruşmanın öğleden sonraki kısmında, sabah beyan verirken rahatsızlanan Sinan Ateş’in annesi Saniye Ateş’in dinlenmesine devam edildi.

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den oğlunun katilini bulmasını isteyen Ateş, “Oğlum kaç sefer çelik yelekle geldi bilemezsiniz. Benim 38 yaşındaki gelinim neden çelik yelekle geziyor? Ben bu mahkemenin sonucunu görür müyüm, görmez miyim bilmiyorum ama kimin zerre dahli varsa Allah bin beterini yaşatsın. Kısasa kısas istiyorum, kanıma kan istiyorum.” ifadelerini kullandı.

    Cinayet Anını Anlattı

    Daha sonra saldırı sırasında Ateş’in yanında olan ve olayda yaralanan müşteki Selman Bozkurt dinlendi. Ateş’in öğrencisi Ahmet Keçik’le birlikte camiye gitmek için Çukurambar’daki ofisten ayrıldıklarını anlatan Bozkurt, “Abim, ‘Sosyal medyada yine başladılar. Bana saldırabilirler, sağa sola iyi bakın’ diye telkinde bulundu. Camiye gittiğimizde başıyla işaret ederek yanına çağırdı ve ‘Şu silahın birini al, namaz kılarken rahatsız edecek’ dedi. Ben de aldım belime taktım.” diye konuştu.

    Bozkurt, olay anını şu sözlerle anlattı:

    “Arabaların arasından şahıs çömelir vaziyette abimin karşısına çıktı ve art arda ateş etmeye başladı. Şahıs sürekli atış halindeydi. Silahı zar zor çıkardım ve arabanın diğer tarafından dolanıp havaya bir iki el ateş ettim. Abimi yerde o vaziyette görünce dizlerimin üzerine yığıldım. Olayın şokundaydık. Sonrasında Ahmet, ‘Silah kurulu, yaralısın ver, bir şey olur’ deyip silahı aldı. Sonra ayrı ambulanslarla hastaneye götürdüler. Bir haftaya yakın yoğun bakımda kaldım. Kendisi yoğun tehdit ve hakaretlere maruz kalıyordu. Kendisi bu durumdan çok mustaripti.”

    Avukatların Sorularını Yanıtladı

    Daha sonra sanıklar ve avukatları, müşteki Bozkurt’a soru sorma talebinde bulundu. Bozkurt’un avukatı bu talebin reddine karar verilmesini istedi ancak mahkeme heyeti, Bozkurt’un aynı zamanda olayın görgü tanığı olması nedeniyle soru sorulmasına izin verdi.

    Doğukan Çep’in avukatı Emine Tosun’un, “Eray Özyağci bel altı mı, bel üstü mü ateş etti?” sorusuna Bozkurt, “Olay çok hızlı gerçekleşti. Şahsın hedef gözettiğini sanmıyorum. Peş peşe ateş açtı. Abimin neresinden vurulduğunu görmedim.” cevabını verdi.

    Bozkurt, Ahmet Keçik’in silahları ofise götürmesi talimatını kendisinin verip vermediği yönündeki soruyu ise “Hayır, ben öyle bir talimat vermedim.” diye yanıtladı.

    “Sinan Ateş’e isabet eden atış sizin tarafınızdan yapılmış olabilir mi?” sorusu üzerine Bozkurt, böyle bir şeyin mümkün olmadığını söyledi.

    Müşteki avukatları ise beyanlarında, sanıklar Serdar Öktem ve Mustafa Ensar Aykal’ın kilitli telefonlarının incelenebilmesi için Apple’a yazı yazılarak telefonlarının şifrelerinin istenmesini talep etti.

    Müşteki Ayşe Ateş’in avukatı Ali Yücel, dönemin Ankara Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Kerem Gökay Öner’in savcılığa suç duyurusu dilekçesi sunduğunun öğrenildiğini, bu dilekçede sanık Tolgahan Demirbaş sokakta değil, Olcay Kılavuz’un evinde gözaltına alındığının yer aldığını anlattı. Yücel, söz konusu suç duyurusu dilekçesinin istenmesini ve Öner’in tanık olarak dinlenmesini talep etti.

    CHP’li Milletvekili Tanal Salondan Çıkarıldı

    Mahkeme başkanı, davanın bugünkü celsesinin tamamlandığını ifade ettiği sırada, müşteki taraflarından kendisine yönelik “söylemde bulunulduğunu” bildirdi.

    CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal’ın, bu kişinin kendisi olduğunu belirtmesi üzerine başkan, Tanal’ın salondan çıkartılmasını istedi.

    Görevlilerin salondan çıkartmaya çalıştığı Tanal, “Siz yargılamayı kapattıktan sonra tekrar açamazsınız. ‘Çık dışarı’ deme, efendi ol.” karşılığını verdi. Mahkeme başkanı ise “Burada herkes kanun önünde eşit. Dışarıdaki sıfatlarını, dışarıda bırakacak.” dedi.

    Mahkeme heyeti, duruşma salonunda ses ve görüntü kaydı yaptığı belirlenen kişiler ile müştekilere yönelik “kafa salladığı” tespit edilen sanık Doğukan Çep hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. Duruşmaya, yarın devam edilecek.

    Google News Takip Edin
    Share. Facebook Twitter WhatsApp Copy Link

    İlgili Haberler

    Ehliyet Yenileme İçin Son Günler: Yenileme İşlemi Nasıl Yapılır?

    Temmuz 1, 2025

    LeMan Dergisi’nin Sitesine Erişim Engeli Getirildi

    Temmuz 1, 2025

    Çalışma Hayatı ve Askeri Personel Düzenlemelerini İçeren Yeni Kanun Teklifi TBMM’de

    Temmuz 1, 2025

    Ticaret Bakanlığı O Kırtasiye Ürünün Satışını Yasakladı

    Temmuz 1, 2025

    MTV İkinci Taksit Ödemelerinde Son Gün 31 Temmuz

    Temmuz 1, 2025

    İletişim Başkanı Altun’dan Leman Karikatüre Sert Tepki

    Temmuz 1, 2025
    En Yeni Haberler

    2 Temmuz 2025 Ulusal Kanal Yayın Akışı Belli Oldu

    Real Madrid, Juventus’u Eleyerek Çeyrek Finale Yükseldi

    Doğal Gaza Zam Geliyor: 2 Temmuz’dan İtibaren Geçerli Olacak

    Real Madrid – Juventus Maçında Milli Yıldızlar İlk 11’de Yer Alacak

    Zeynep Sönmez Wimbledon’da Bir İlke İmza Attı

    Ehliyet Yenileme İçin Son Günler: Yenileme İşlemi Nasıl Yapılır?

    Facebook X (Twitter) WhatsApp
    • Hakkımızda
    • Kullanım Şartları
    • Çerez Politikası
    • Gizlilik İlkeleri
    • Künye
    • İletişim
    © 2025 Tüm Hakları Saklıdır Haberx.com
    • Sunucu Barındırma : Moz Medya

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.