Türkiye, İngiltere ve Sırbistan ortak yapımı yeni sinema projesi “Ölü Arının İğnesi” filmi, eylül ayında Mersin’de çekimlere başlayacak. Başrollerini Cansel Elçin ile Zeynep Tuğçe Bayat’ın üstlendiği yapımın senaryosu ve yönetmenliği Aydın Orak’a ait. Yapımcı koltuğunda ise Aydın Orak ve Fahriye Şentürk yer alıyor.
Film, Aydın Orak’ın aynı adlı kitabından uyarlandı. Konusu, trajik bir olayın ardından eşiyle birlikte zorlu bir dönüşüm sürecine giren bir avukatın yaşamını merkezine alıyor. İnsan doğasının karanlık yönleri, vicdan azabı ve pişmanlık gibi temalar üzerinden ilerleyen film, aynı zamanda içsel değişim ve umut dolu bir yeniden doğuşu anlatıyor.
Oyuncu kadrosunda Cansel Elçin ve Zeynep Tuğçe Bayat’a Nilüfer Açıkalın, Tim Seyfi, Şehnaz Dilan, Mehmet Çepiç, Görkem Yeltan, Dara Kutlay, Ali Congun, Emre Aslan ve Zümre Ertürk eşlik ediyor. Görüntü yönetmenliğini Gökhan Atılmış’ın üstlendiği projede, kurgu yönetmenliği Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye Ödülü kazanmış İranlı kurgucu Amir Etminan tarafından yapılacak.
“Ölü Arının İğnesi” filmi, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Uzun Metrajlı Sinema Film Yapım Desteği, Antalya Film Forum’un Uzun Metraj Kurmaca Film Pitching Platformu Ödülü ve Teknik Ekipman Ödülleri gibi önemli destek ve ödüllerle hayata geçirilecek. Ayrıca Mersin Sinema Ofisi de projeye destek sağlıyor.
Aydın Orak, daha önce “Asasız Musa”, “Yaşar Kemal Efsanesi” ve “Sabırsızlık Zamanı” gibi ulusal ve uluslararası festivallerde ödüller kazanan yapımların senarist ve yönetmenliğini üstlenmiş bir isim.