Galatasaray, yeni sezon öncesi kadrosunu güçlendirme çalışmalarında bir büyük hamle daha yaptı. Sarı-kırmızılı ekip, uzun süredir gündeminde yer alan Monaco’nun Fildişili savunma oyuncusu Wilfried Singo ile anlaşmaya vardı.
24 yaşındaki oyuncu ile 4+1 yıllık sözleşme imzalanacağı belirtilirken, Galatasaray’ın bu transfer için oldukça yüksek bir maliyeti göze aldığı aktarıldı. Hem stoper hem de sağ bek mevkilerinde forma giyebilen Singo, dinamik yapısı ve fizik gücüyle öne çıkan savunmacılar arasında gösteriliyor.
Ünlü gazeteci Fabrizio Romano’nun paylaştığı bilgiye göre Galatasaray, Singo için Monaco’ya 30 milyon euro bonservis bedeli, 5 milyon euro bonus ve sonraki satıştan %10 pay ödeyecek. Türk basınındaki haberlere göre ise oyuncunun yıllık maaşının yaklaşık 5 milyon euro olacağı ifade edildi.
Kariyer Yolculuğu
1,90 boyundaki savunmacı, futbola ülkesi Fildişi Sahili’nde başladıktan sonra 2019’da Torino’ya transfer oldu. Serie A’da gösterdiği başarılı performansla dikkatleri üzerine çeken Singo, Torino formasıyla 109 maçta 7 gol ve 10 asist kaydetti.
2023 yazında 9,1 milyon euroya Monaco’ya geçen futbolcu, Fransız ekibinde 60 maça çıkarken 8 skor katkısı verdi. Kulüp kariyerinde toplam 200 maçta 14 gol ve 17 asist üreten Singo, Fildişi Milli Takımı’nda 23 kez forma giydi. Güncel piyasa değeri 25 milyon euro olarak gösteriliyor.