Portekiz temsilcisi Benfica’da forma giyen Kerem Aktürkoğlu, Süper Lig’e geri dönme kararı aldı. Galatasaray’dan ayrıldıktan sonra geçtiğimiz sezon başında Benfica’ya transfer olan milli futbolcunun, Portekiz ekibinde beklediği ortamı bulamadığı öğrenildi.
Takımdan ayrılmak isteyen Kerem’in menajeriyle yaptığı görüşmede yeni bir kulüp arayışına başlanması yönünde talimat verdiği belirtildi. Süper Lig’den hem Beşiktaş hem de Fenerbahçe’nin radarına giren yıldız oyuncu, kararını netleştirdi.
Fenerbahçe’nin ilgisine teşekkür eden 26 yaşındaki kanat oyuncusu, sarı-lacivertli ekibin teklifini kabul etmedi. Siyah-beyazlılar ise transferde önemli bir adım attı. Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı’nın, Benfica yönetimiyle temasa geçerek Kerem Aktürkoğlu’nun transfer şartlarını sorduğu kaydedildi.
Yapılan görüşmelerde Kerem’in bonservis bedelinin 20 milyon Euro’nun altında olduğu bilgisine ulaşıldı. Siyah-beyazlı formayı giymeye sıcak bakan milli oyuncunun, Beşiktaş’a transfer olmaya hazır olduğu ifade edildi. Bonservis sürecinin çözüme kavuşmasının ardından Kerem Aktürkoğlu’nun imza için İstanbul’a gelmesi bekleniyor.