Galatasaray, Trabzonspor’un kaptanı Uğurcan Çakır’ı kadrosuna dahil ettiğini açıkladı.
Trabzonspor’dan yapılan açıklamaya göre iki kulüp arasında sağlanan anlaşma kapsamında Galatasaray, Çakır için 33 milyon Euro garanti bonservis ve 3 milyon Euro ek ödemeyi kapsayan toplam 36 milyon Euro’luk bir rakam ödeyecek. Bu tutar, Trabzonspor tarihinin en yüksek bonservis bedeli olarak kayıtlara geçti.
Trabzonspor, sosyal medya ve resmi kanallardan kaptan Uğurcan Çakır’a veda mesajı yayımladı. Kulüp açıklamasında, altyapısından yetişen ve uzun yıllar kaleyi başarıyla koruyan Çakır’ın hem sahadaki performansı hem de liderliğiyle camiaya önemli katkılar sağladığı belirtildi.
Ayrıca Çakır’ın kulübe sağladığı tarihi bonservis geliri nedeniyle Trabzonspor tarihindeki özel bir yere sahip olduğu vurgulandı.
Galatasaray ise transferi UEFA Şampiyonlar Ligi kadro listesi açıklanmadan önce tamamlayarak kaleci ihtiyacını karşılamış oldu.
Uğurcan Çakır, artık resmi olarak Galatasaray formasıyla Süper Lig ve Avrupa arenasında mücadele edecek.