Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    HaberX
    • GÜNDEM
    • DÜNYA
    • EKONOMİ
    • POLİTİKA
    • TEKNOLOJİ
    • SPOR
    • 3. SAYFA
    • SAĞLIK
    Öne Çıkanlar
    • 1 Temmuz 2025 Salı TV Yayın Akışı: ATV, Kanal D, Show TV ve Diğer Kanallarda Bugün Neler Var?
    • Kuşadası’nda Kabotaj Bayramı İçin Özel Sahil Güvenlik Botu Ziyarete Açılacak
    • 2025’in En Başarılı Üniversiteler Listesi Yayımlandı: Türkiye’den Sadece İki Üniversite İlk 500’de
    • David Fincher İmzalı “Squid Game: America” Los Angeles’ta Çekilecek
    • AFAD’dan Yangın Bölgesine Yardım: Hane Başına 162 Bin TL Ödeme Planı
    • Fenerbahçe Medicana Kadın Voleybol Takımı’na Mefa Group Sponsor Oldu
    • TOKİ 250 Bin Sosyal Konut Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?
    • 12 İlde Dolandırıcılık Operasyonu: 230 Gözaltı
    Facebook X (Twitter) Instagram
    HaberX
    Anasayfa » Edirne Sağlık Turizminde Parlıyor

    Edirne Sağlık Turizminde Parlıyor

    HaberX EditörKasım 17, 2023Updated:Ocak 19, 2024
    Paylaş Facebook Twitter Pinterest Copy Link Telegram LinkedIn Tumblr Email
    #image_title
    Paylaş
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email WhatsApp Copy Link

    Sınır kenti Edirne sağlık turizmi kapsamında Balkanlar başta olmak üzere dünyanın birçok yerinden misafirlerini ağırlıyor.

    İleri teknoloji ürünü cihazlarla donatılan, modern mimarisiyle hastalara 5 yıldızlı otel konforunda hizmet veren “Balkanların sağlık üssü” Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve kentteki özel hastaneler uluslararası hastalara da hizmet veriyor.

    Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, AA muhabirine, Tıp Fakültesi Hastanesinin bölgenin en güçlü ve en büyük hastanesi olduğunu söyledi.

    Avrupa’nın ortasına kadarki bölgede böyle bir sağlık kuruluşunun olmadığını belirten Tabakoğlu, “Hastanemiz uluslararası alanda ciddi rağbet görüyor. Özellikle Balkanlardan ve dünyanın pek çok yerinden kentimize turizm amacıyla gelip sağlık kontrollerini yaptıranlar oluyor.” dedi.

    Tabakoğlu, uluslararası hastaların kentteki ileri tıp hizmetinden faydalanmaya devam ettiğini dile getirdi.

    Hastaların özellikle sağlık kontrolü ve ameliyatlar için başvurduğunu anlatan Tabakoğlu, geçen yıl 10 bin uluslararası hastaya hizmet verdikleri bilgisini paylaştı.

    “TÜRKİYE SAĞLIK SEKTÖRÜNDE DÜNYADA ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP”

    Kenti ziyaret edenlerden, 61 yaşındaki Japon turist Takeshi Shimazaki de ildeki bir özel hastanede kontrol amaçlı check-up yaptırdı.

    İşlemleri hızlı şekilde sıra beklemeden gerçekleştirilen Takeshi, sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

    Takeshi, Türkiye’nin sağlık sektöründe dünyada önemli bir yerde olduğunu ifade ederek, “Koronavirüs salgını nedeniyle bir süre Türkiye’ye gelememiştim. Salgından sonra Türkiye’ye gelmek için güzel bir şans elde ettim. Arkadaşımı ziyarete gelmiştim Edirne’ye, gelmişken sağlık kontrolümü de yaptırdım. İşlemlerim hızla yapıldı, çok memnun kaldım.” diye konuştu.

    Dr. Mehmet Can Yakut ise Edirne’ye konumu itibarıyla başta Balkanlar olmak üzere Avrupa ülkelerinden hastaların geldiğine işaret etti.

    Yabancı hastaların sağlık problemlerine çözümler ürettiklerini aktaran Yakut, kentin sağlık turizmi açısından çok sayıda ziyaretçi aldığını vurguladı.

    “YABANCI TURİSTLERİN SAĞLIK PROBLEMLERİYLE İLGİLENİYORUZ”

    Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği Başkanı Bülent Bacıoğlu, şehri gezmeye gelen yabancı turistlerin sağlık problemleriyle de ilgilendiklerini söyledi.

    Japon turiste yardımcı olduklarını belirten Bacıoğlu, şunları kaydetti:

    “Sağlık çalışanlarımız Shimazaki’nin bütün testleri ve muayenelerini gerçekleştirdi. Edirne, Bulgaristan ve Yunanistan sınırında olması sebebiyle Avrupa’dan sağlık turizmi amaçlı ziyaretçi kabul ediyor. Bu anlamda Edirne’mizin sağlık turizmi ile hastalara, ziyaretçilere, turistlere ev sahipliği yapıyor olması çok önemli. Tarihi, turistik, doğal güzelliklerinin yanı sıra sağlık turizminde de Edirne’nin daha iyi noktalara geleceğini düşünüyorum.”

    Google News Takip Edin
    Share. Facebook Twitter WhatsApp Copy Link

    İlgili Haberler

    19 Mayıs Stadyumu’nun Yerine Ankara’da 45 Bin Kişilik Yeni Stadyum Yapılıyor

    Haziran 23, 2025

    Valilik Kararıyla Taksim ve Şişhane Metro İstasyonları Kapatıldı

    Haziran 22, 2025

    Osmangazi Kent Lokantası’nda Ferdi Zeyrek Anısına Vatandaşlara Ücretsiz Yemek Verildi

    Haziran 16, 2025

    Siirt’te 250 Çocuk İçin Emniyet Destekli Sünnet Şöleni Gerçekleştirildi

    Haziran 3, 2025

    Meteoroloji Uyardı: Doğu Karadeniz’de Kuvvetli Yağış

    Haziran 3, 2025

    Bingöl Deprem İle Sarsıldı: AFAD Verileri Paylaştı

    Haziran 1, 2025
    En Yeni Haberler

    1 Temmuz 2025 Salı TV Yayın Akışı: ATV, Kanal D, Show TV ve Diğer Kanallarda Bugün Neler Var?

    Kuşadası’nda Kabotaj Bayramı İçin Özel Sahil Güvenlik Botu Ziyarete Açılacak

    2025’in En Başarılı Üniversiteler Listesi Yayımlandı: Türkiye’den Sadece İki Üniversite İlk 500’de

    David Fincher İmzalı “Squid Game: America” Los Angeles’ta Çekilecek

    AFAD’dan Yangın Bölgesine Yardım: Hane Başına 162 Bin TL Ödeme Planı

    Fenerbahçe Medicana Kadın Voleybol Takımı’na Mefa Group Sponsor Oldu

    Facebook X (Twitter) WhatsApp
    • Hakkımızda
    • Kullanım Şartları
    • Çerez Politikası
    • Gizlilik İlkeleri
    • Künye
    • İletişim
    © 2025 Tüm Hakları Saklıdır Haberx.com
    • Sunucu Barındırma : Moz Medya

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.